Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Google Project Glass

A keresőóriás egy két és fél perces videóban mutatja be a jövő szemüvegét, mely több, a mai okos telefonok által nyújtott szolgáltatást – szó szerint – elénk képes varázsolni. A Project Glass segítségével gyerekjáték a navigáció és a tartalommegosztás, s a kommunikációban is elsőrangú pajtásunk lehet a futurisztikus eszköz. A Google kütyüjének sokoldalúságát lefestő videó mögött egyelőre csak egy elképzelés áll, a jelenleg béta teszt alatt álló kutatási projekt még egy működő prototípussal sem állt elő. Mindenesetre igen izgalmas masinán dolgozik a keresőcég, mely praktikus funkcióival ugyan nem egészen pótolja az okos telefont, viszont annak kiváló kiegészítője lehet a jövőben.
Sajnos nem tudni, hogy a Google jelenleg mennyire jár közel a Project Glass kivitelezéséhez.
"Azt gondoljuk, hogy a technológia érted van – ott van, mikor szükséged van rá, és eltűnik az útból, mikor nincs."
http://www.youtube.com/watch?v=EKbuX_-SYWc

22 hozzászólás

 • dobi1992 2012. április 6. 23:31

  1
  Jó cucc!
 • [ törölt felhasználó ] 2012. április 6. 23:39

  2
  Hogyan kívánják működtetni eme szerkezetet? Már elnézést az ókori felfogásom miatt, de hol van itt a tárcsalap?
  Egyébként sok sci-fi elem jutott erről eszembe(csak nekem?), de általában a negatívan ábrázolt dolgok, mint pl.: agymosó cucc, virtuális kábítószer(ebben pedig 100% biztos vagyok, hogy van benne valami), meg miegy(estére már eltűnnek az emlékeim).
 • Fritzi #2 2012. április 6. 23:51

  3
  @kisokka: lassan oda jutunk ha nem figyelünk, mint a Surrogates című filmben.
 • [ törölt felhasználó ] 2012. április 6. 23:51

  4
  Na még annyit, hogy egy olyan világban, ahol az emberek bizonyos százaléka(sokan) a függőségbe torkollva lóg egész nap a Facebookon, létre akarnak hozni egy ilyen, vagy ehhez hasonló, már-már a lustaságot végletekig elősegítő szerkezeteket, mi lesz itt pár év múlva? Nem vagyok én antitechnika fanatikus, de ezt már túlzásnak tartom, hogy ott zsibbasszon egész nap a fejemen egy ilyen szarkupac és, ha mégsincs ott, az emberek kinéznek az utcán. Hová lesznek a jó öreg függőségek, mint az alkohol, vagy a hagyományos értelemben vett kábítószer? Nincs kizárva, hogy nyitok egy FB-elvonó klinikát és meggazdagszom.
  Látta valaki a Wall-E-t? Az is be fog jönni, ugyanúgy, mint a Terminátor.
 • [ törölt felhasználó ] #3 2012. április 6. 23:54

  5
  @Fritzi: Ott van az is. Mennyi ilyen sci-fi van, amit megnézünk, de nem hiszünk el, viszont pár év múltán mégiscsak el kell hinnünk, mert ezek sorban be fognak ütni.
 • andalas 2012. április 7. 01:19

  6
  Sokkal jobban megcsináltad a posztot, mint ahogy én akartam lol , bár én a videót is betettem volna! grat
 • andalas #4 2012. április 7. 01:22

  7
  @kisokka: Nem állandó használatra tervezik, hanem ha szükséged van rá, akkor előkapod, mint a telefont v. a gps-t! Azzal meg ne törődj, hogy az emberek mit gondolnak rólad az utcán! :D
 • pink.poni 2012. április 7. 07:22

  8
  Kifejezetten taszítanak a tapizós "hűdeokos" izék is. Egy telefonon legyenek gombok. Ahogy szokták mondani: kifordult a világ. Régen a telefont nyomkodtuk és lelkesen taperoltuk az éppen aktuális párunkat, most a telefont simizzük, az ellenkező nemet meg bökdössük...azt is virtuálisan a facebookon ...és még sorolhatnám.
  róka
 • pink.poni 2012. április 7. 07:38

  9
  Természetesen klassz dolog, hogy ilyen ütemben fejlődik a technika és a tudomány, szükségünk is van rá. Fejlődni kell, haladni a korral, nem cövekelhetünk le a múlt században. Akinek szüksége van rá, vegye meg, akinek nem kell, ne vegye meg. Ámen
 • [ törölt felhasználó ] #7 2012. április 7. 07:39

  10
  @andalas: Miért lenne a fej vonalára tervezve, ha nem azért, hogy egész nap ott legyen? Nekem ebből nem az jön le, hogy használat utána zsebre vágja az ember...
  Csajozás/álláskeresés szempontjából meg törődök azzal, hogy az utcán mit gondolnak rólam, ennyi erővel összekulázott gatyában is mászkálhatnék, mert úgy kényelmesebb(lehet).
 • barbarfiver 2012. április 7. 08:43

  11
  nem rossz,lassan terminátorok fognak rohangászni az utcán :D
 • ForeszHC 2012. április 7. 08:47

  12
  Szerintem meg egy kimondottan jó ötlet. főleg a kiterjesztett valóság összekapcsolására. persze az már más kérdés, hogy milyen telefon és alkalmazás lesz képes ezt a videón látott sebességgel és módon megoldani. illetve az is kérdéses, hogy ez kishazánkban mennyire működne. mert ugye szinte nulla támogatottság van errefelé. szóval kétlem, hogy ha lemegyek a blaha aluljáróba akkor felvillanna az üzi, hogy inkább villamosozzak, mert ég a metró a déli előtt.
  de lehetőség az rengeteg rejlik benne.
 • Gywer71 #8 2012. április 7. 09:18

  13
  @pink.poni: Nem nem, régen nem hordtunk magunknál telefont .És nem is nyomogattuk , hanem a tárcsázót húzogattuk ;) Igazság szerint nem is volt minden háztartásban , éveket kellett várni hogy kaphass . És az a szörnyű hogy nem száz évvel ezelőttről beszélek , csak 25-30 évvel ezelőttről. Most a mindennapjaink része hogy mindenkinek van és igen , egyre fejlettebbek .
 • kfnorbi 2012. április 7. 10:42

  14
  google goggle
 • andalas #10 2012. április 7. 11:48

  15
  @kisokka: Azért, hogy kényelmes legyen viselni! Egy kényelmetlen dolgot én 1 percig sem szeretnék hordani!
  A rendes, tiszta öltözéket azért ne keverd össze egy kütyüvel. Persze, törődj vele, hogy ne csövesnek nézzenek az utcán, de hogy van -e ilyen szemüveg a buksidon vagy sem ne tartsd alapkövetelménynek! :D
 • [ törölt felhasználó ] #15 2012. április 7. 11:58

  16
  @andalas: Erre van pár megjegyzésem.
  1. Nekem nincs buksim.
  2. Ha nem lógok egész nap a fészen, már kapom is az infót, hogy biztos valami "lúzer" vagyok. Innentől nem is akarnám magyarázni, hogy mennyi ismerősöm létezik és van, akikkel naponta tartom a kapcsolatot, mert felesleges. Neten tartott kapcsolat az NEM kapcsolat, csak egy link(ez egy szójáték).
  3. A rendes, tiszta öltözéket azért keverem össze a kütyüvel, mert helytálló. Ha esetleg 10 év múlva ki merészelek menni az utcára úgy, hogy nincs egy ilyen szarság a fejemen, akkor valószínűleg ugyanúgy néznek majd rám az emberek, mintha egy fostos gatyában mászkálnék.
  Hihetetlennek tűnik, amit elmondok, de tizenakárhány éve még az internetről sem tudtunk, ma pedig ez adja a lét alapját(sajnos).
 • andalas #16 2012. április 7. 12:10

  17
  @kisokka:
  1. rotfl
  2. Honnan jött ide most a fészkukk? :| De most komolyan, mi köze van ennek a gugli szemüveghez? xD Gondolod nekem mesélni kell a netes kapcsolatok valódiságáról? ,)
  3. Hát ha kinéznek az csak őket minősíti, az meg a te bajod, ha ezzel foglalkozol is! ;)
  4. te kis legény hová mégy?? :D :D
 • Fritzi 2012. április 7. 21:38

  18
  ez már csak ott is bebukik, hogy aki szemüveges, és nem bírja a kontaklencsét annak eleve nem jó.
 • [ törölt felhasználó ] #17 2012. április 8. 08:56

  19
  @andalas: Hogy jön ide a Facebook? Elég sok köze lesz hozzá, ha piacra kerül ez a szar.
 • Tojglee 2013. április 6. 01:02

  20
  15 éve használtál mobilt? nem
  Ma használsz mobilt? ja, szinte még szarni is azt viszed!
  Akkor ezt is fogok 15 év múlva ha akarod ha nem...
 • moot #21 2013. április 6. 02:24

  21
  @Tojglee: "ha akarod ha nem" a nagy lószaft. Nincs okostelefonom, nem is volt, és nem is akarok. Bár néha belegondolok hogy lehet jó lenne, mert érted akkor én is Közéjük tartoznék, az osztálytársak, haverok közé, akik napi 18 órát azon a szaron lógnak.. De kell az francnak.Ülök a villamoson, mindenki kezében kütyü, világ kikapcsol, agy kikapcsol, én meg csak bámulok hogy basszus, én nézek ki hülyén üres kézzel. Facebookot se használom sokat, okostelefon híján csak ha otthon gépközelben vagyok és valakit el akarok érni.
  És élek. Azt hiszem, még élek
 • Tojglee 2013. április 6. 23:19

  22
  @moot: ez megértem. de beláthatod hogy a 15 évvel ezelőtti világhoz képes miben élünk.... Aki nem halad a korral az kilóg a társadalomból és jönnek a következmények. Egy napon ilyenek nélkül semmit nem fogsz tudni csinálni, csakúgy mint lassan az okostelefon nélkül sem. Lehet dacolni a fejlődéssel de mindenki ideje véges így nem sokra mész vele.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!