Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

"Alighogy az Apple bemutatta az ARKit 2.0-át ami már a felhasználó szemmozgását is képes követni, egy lelkes programozó máris megtalálta a technológiában rejlő potenciált.
Matt Moss ugyanis egy olyan programot fejlesztett, aminek segítségével kizárólag a szeme mozgatásával képes irányítani az iPhone-t.

A fejlesztő szerint a technológia nem csak kényelmesebbé teheti a telefon használatát, de például a mozgáskorlátozottak számára kifejezetten nagy segítség lehet.

Persze mivel az ARKitről van szó, a szemmozgás követésének az elsődleges funkciója nem a telefonunk kényelmesebb irányítása lesz, hanem hogy számos lehetőséget nyit meg a fejlesztők számára a kiterjesztett valóság még szofisztikáltabb kiaknázásában, aminek az előnyei valószínűleg majd elsősorban az okosszemüvegek megjelenése után mutatkoznak meg igazán. "

player.hu

12 hozzászólás

 • [ törölt felhasználó ] 2018. június 16. 09:29

  1
  Várom már az időt, amikor hót váratlanul nyakon basz valaki az utcán, mert a csajának a seggét bámultam 100 méterről, a kandúrnak meg okosszemüvege van...Kezd átmenni a technológia a privát szféra durva megsértésébe. Sok olyan filmet láttam már, ahol egy szürreális jövőképben az emberek már egymásra nézni is alig mernek, na ez kezd egyre reálisabbnak tűnni.

  Egyébiránt ez a dolog tényleg nagy segítség lenne egy mozgássérültnek, de egy ép emberből is mozgássérültet képes csinálni(lásd: Wall-E).
 • [ törölt felhasználó ] #1 2018. június 16. 10:10

  2
  @kisokka: Személyiségi jogok, ugyan már... A google és a facebook nagy ívben szarik rá, most olvastam hogy még az egérmutató mozgását is figyelik, de ezt is meg tudta indokolni az az űrlényfejű kotonszökevény.
  Na de amíg a felhasználókat nem érdekli, addig nincs gond, hiszen minden második embernek androidja van, és mellé egy fosbúk alkalmazás.
 • [ törölt felhasználó ] #2 2018. június 16. 10:21

  3
  @_voodoo_: Lényegében leszarom, ha valamilyen kormányszerv megfigyel, amióta léteznek országok, ez így van. Csak a technika fejlődik, de az elv ugyanaz. Az már bosszantóbb, ha reklámügynökségek kezébe kerülnek az adataim, de az meg már a pofátlanság határán is túlmegy, ha egy noname seggfej az utcán is le tudja nyomozni, hogy mit csinálok, vagy hová megyek, méghozzá mindenféle megerőltetés nélkül. Ezen fejlődését nem támogatom ennek a tudománynak, mert előbb-utóbb magánemberekhez is el fog jutni az ilyesmi és akkor lesz az igazi baj.
 • MJoe 2018. június 16. 10:31

  4
  Nekem nagyon teszik ez a technológiai fejlödés, de lassan meg kéne már állni néhány évre (évtizedre) és körül nézni, meg elemezni, hogy mi a fasz van!
  Szerintem jó dolog a szemmel vezérlés, meg a gondolattal való irányítás. Segiti a rászorultakat meg minden, DE!
  Mostanában az a vezetö hir a tech világában, hogy már nem kell mondani, hogy "hey google" vagy "hey siri", egyszerüen csak figyelnek a gépek minket, és AUTOMATIKUSAN cselekszenek helyettünk aszerint amit megértenek. Én ebből nem kérek!
  Föleg úgy, hogy a Samsung már megcsinálta néhány évvel ezelőtt a "szemmozgás figyelést" a telefonjukban, de sajnos csak arra használta, hogy figyelje azt, hogy végig nézi-e a juzer a reklámokat a játékokban vagy a weboldalakon. (Amikor másfelé néztél reklám alatt, egyszerüen megállt a lejátszás addig, amig ismét a kijelzöt nézted)
  Hát a jó K anyjukat!!!
 • [ törölt felhasználó ] #3 2018. június 16. 13:26

  5
  @kisokka: Én azért nem szarom le mert ha már meg akarnak figyelni, akkor figyeljenek meg titkosszolgálati módszerekkel, ne úgy mint egy gerinctelen csaló, aki tulajdonképpen ilyen-olyan módszererrel kicsalja belőled a beleegyezésedet, mely által "legálisan" figyelhet meg.
  Ráadásul minden apró mozdulatodat rögzíti, száz százalékig biztos vagyok benne hogy nyomozócsoporttal együtt dolgozik ez a két óriás.
  Olvastam hogy javaslatot tesznek ezeknek az óriásoknak a feldarabolására, mert már olyan hatalmasra nőttek hogy uralják a piacot, köztük az Amazont is megemlítették.
  Állítólag volt már ilyen a történelemben.
 • [ törölt felhasználó ] #4 2018. június 16. 13:36

  6
  @MJoe: Én nagyon szeretem az automatizációt, de csak ha én vezérlem azt. Úgy vagyok vele hogy egy gép azt tegye amire utasítom, ne önállósodjon. Afelé megyünk hogy egy csomó mindent önállósítanak, melyet egy egyszerű ászf módosítással elfogadtatnak, máskülönben nem használhatod a szolgáltatást. És ezt csak azért tehetik meg mert monopolhelyzetben vannak. (Lásd 5-ös hsz.)
 • Gabor0827 2018. június 16. 16:16

  7
  Honnan ismerni fel ezek után a technológia-elleneseket?
  Hirtelen mindegyik megtanulja a kaméleon szemmozgást! :D
 • LongJohnHolmes #1 2018. június 16. 21:49

  8
  @kisokka: Ha nézelődni akarsz, akkor menj ki a Pride-ra.
 • AcIv55 2018. június 17. 18:36

  9
  És aki kancsi? xd rotfl
 • [ törölt felhasználó ] #9 2018. június 17. 18:42

  10
  @AcIv55: xd
  Az szimultánban két telefont vezérelhet egyszerre. :D
 • AcIv55 #10 2018. június 17. 18:48

  11
  @_voodoo_: jó megy! rotfl
 • ratart #10 2018. június 18. 09:12

  12
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!