Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

44 hozzászólás

 • alfe 2012. szeptember 5. 22:16

  20
  Én is 59 éves vagyok és gyerek koromban ha 29 -30 fok volt azt már komoly kánikulának nevezték. A tél is tél volt nem úgy mint most,hogy december 10-től kb 10 napig garantáltan + 10 fok környéke van, ez kb 20 éve van így.
 • andalas #19 2012. szeptember 5. 22:18

  21
  @kisokka: volt, a mértéke és a gyorsasága a nem mindegy !
  Nem riogatás hidd el, és nem globális felmelegedés, rosszul használják a szót.
  MI az a normális változás?
 • andalas #20 2012. szeptember 5. 22:19

  22
  @alfe: na végre valaki még, aki oTom mellett aki reálisan látja a világot! Ennyi!
 • kisokka #21 2012. szeptember 5. 22:23

  23
  @andalas: Hogy 2-300 évente emelkedik, vagy csökken a középhőmérséklet. A gyorsaság meg nézőpont kérdése, 300 évhez nem gyors, egy emberélethez viszont az. Emlékszem még én is a keményebb telekre, a mellig érő havakra és a tavaszra. Úgy néz ki ez most nem lesz egy darabig, hát ez van.
  A riogatás alatt meg azt értem, hogy erről a változásról maga az ember tehet. Szerintem ez csak egy humbug:D A szmogot előidézhetjük, de cirka 100 év alatt megváltoztatni egy bolygó klímáját, na az erős túlzás.
 • Kánapén 2012. szeptember 5. 22:30

  24
  Ez a " hüleség kora címü filmböl van összevágva .... Érdekes film íoutubon fent van ... !
  Egy magyar tudós ma azt nyilatkozta amúgy ma tvben hogy megszokott lesz hogy nyáron kiszárad a tisza eggyes részei meg stb....
 • andalas #23 2012. szeptember 5. 22:30

  25
  @kisokka: na, ha emlékszel még te is a normális(abb) időjárásra akkor nem értem mit nem hiszel el.?
  A 2-300 évente változó középhőm. nem érdekes, annak az a rendje.
  Itt az a baj, hogy 30 év alatt változott akkorát, amekkorát előtte több száz évig nem.
  Nemnem, nem túlzás, az ipari forradalomtól kezdve iszonyat tempóba változtatjuk a klímát, ha bevalljuk magunknak, ha minden másra akarjuk fogni, hogy ezzel nyugtassuk a kis bűntudatot. (bár aki minden mást magyaráz az pont lesz_rja hogy mi lesz itt)
 • silvian 2012. szeptember 5. 22:31

  26
  Szerintem nem ilyesmitől kell tartani.Nagyobb esély van egy vírus,vagy egy háború kialakulására.
 • andalas #26 2012. szeptember 5. 22:35

  27
  @silvian: meg hogy holnap elüt egy busz! rotfl
 • kisokka #25 2012. szeptember 5. 22:41

  28
  @andalas: 2-300 évente rohamosabb tempóban, 20-30 év alatt értendő a változás, legalábbis van, aki ezt mondja(hogy mi igaz belőle, majd 300 év múlva megtudjuk).
  Pár éve Izlandon kitört a kimondhatatlan nevű vulkán, ami igen sok százezer kilotonna(túlzok) káros anyagot hányt ki magából, ez mióta világ a világ, így megy a Földön. Arra miért nem mutogat senki, hogy bezzeg hogy ideszart nekünk egy rakat szmogot? Szerintem egy ipari forradalom picsafüst ahhoz képest, amit a természet képes produkálni.
  Elhiszem én, hogy káros az, amit teszünk a környezettel, de hogy időjárást befolyásolnánk vele, azt túlzásnak tartom.
  Aztán ezek olyan dolgok, amiket senki nem tud bizonyítani. 300 éve nem volt az a műszer, amivel az időjárást mérték volna, így nem is jegyezték azt. Úgyhogy attól még nem leszünk okosabbak, ha az ipari forradalomra, vagy a vulkánokra fogjuk a változást, én elfogadom annak, hogy éppen megtörténik. Mást nem tehetek ezzel.
 • jk88 2012. szeptember 5. 23:21

  29
  Hogy lennének már ezek, amikor idén decemberben vége a világnak?:D

  Viccet félretéve, az időjárás olyan, amilyen, ciklusok szerint változik. Volt már ilyen idő régebben is, csak akkor nem verték nagy dobra, mert tudták, hogy természetes. Egyszer hidegebb a nyár, máskor csapadékosabb, aztán melegebb. Ez így megy már rohadtrég óta.
 • andalas #28 2012. szeptember 5. 23:25

  30
  @kisokka: ne becsüld le mire vagyunk képesek!
 • oTom 2012. szeptember 5. 23:43

  31
  Na.. Abban talán nem vitatkozunk, hogy időjárás változások mindig is voltak. Csak általában nem változott ilyen gyorsan, 10-20 év alatt ennyit (és még nincs vége). Általában, mert voltak a történelmi időkben hirtelen változások is, pl. vulkánkitörés miatt, állítólag még meteor becsapódás miatt is. És főleg az ilyen hirtelen változások voltak súlyos hatással az élővilágra, mert nem volt ideje alkalmazkodni hozzá! Szerintem most is hasonló a helyzet, és ez lenne a fő baj.
  Az tényleg hitbéli kérdés, hogy ennek a mostaninak az ember felelőtlensége az oka-e? Vannak elméletek pro és kontra, amik aztán évről évre módosulnak. És mindegyik elmélet mögött lehet találni érdekköröket. Szerintem az azért bizonyos, hogy az emberi ráhatás komoly szerepet játszik most. De ez végsősoron mindegy is, tény, hogy arrafelé tendál az időjárás, hogy néhány évtized múlva a mostani élővilágnak - és benne az embernek - nehezebb sora lesz. Ez pedig áttelepüléseket, az erőforrások (pl. víz) újraelosztásáért vívott háborúkat jelent. És ez lesz a másik baj, mert ebbe bele van kódolva a civilizáció csődje is. Esetlegesen, de mérhető valószínűséggel.
 • Szunyog83 2012. szeptember 6. 00:06

  32
  Beszéltek itt arról, hogy régen hogy volt. Mégis honnan tudjátok, hogy régen milyen gyorsan változott a klíma? Hány száz évnyi feljegyzés alapján jelentitek ki, hogy régen nem változott ilyen gyorsan? És az az előtti évmilliók? Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nagyon fiatal még az emberiség a bolygóhoz képest, még nem látott semmit, ezért bármi, ami szokatlan, rögtön aggodalommal tölt el minket. Kisokka tökéletesen rávilágított a vulkán kitörésekre.
  Nem tudom már, hogy hol olvastam egy cikket, amiben kiszámolták, hogy az ipari forradalom óta nagyságrendileg mennyi üvegházhatású gázt termeltünk mi, emberek. Aztán leírta, hogy egy vulkánkitörés során mennyi ilyen gáz szabadul fel. Nem emlékszem az adatokra, de maradjunk annyiban, hogy kb elhanyagolható a kibocsájtásunk!

  Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem számít a szennyezés, de szerintem kicsit túl van reagálva ez a dolog.
 • andalas 2012. szeptember 6. 00:20

  33
  Hagyjátok már a N2O, CO2, CH4 ésatöbbi dolgot, nem csak az üvegházhatással van itt a baj. Ha környezetszennyezés, akkor mindenkinek ez jut eszébe egyből pff
  Mindenkinek van egy jó kis elmélete az alapján amit a tv-ben hall, vagy az újságban olvas, de ez nagyon nem átfogó és nem elég információ.
  Olvass figyelmesebben, senkit nem érdekel hogy milyen volt több száz éve a klíma, nem releváns itt.
  Az éghajlat változása egy hosszú folyamat, és marhára nem kellenek műszerek ahhoz, hogy tudjuk milyen volt az időjárás régebben, de ebbe most hadd ne menjek bele.
  Mi ezt a hosszú folyamatot rövidítjük le, azt vegyétek már észre, hogy a klímaváltozás nem évtizedekben mérendőnek kéne hogy legyen.
 • Fritzi 2012. szeptember 6. 00:40

  34
  Most mit vagytok betojva? De tényleg. nem lesz 10 miliárdos népesség a földön, mert a lufi már előtte ki fog durranni. A lélekszám az energiafogyasztással van összefüggésben, ha kifogy a kőolaj, és nem találnak helyette jobb energiaforrást, lecsökken a lélekszám 3 milliárd alá. Onnantól meg meg van oldva a túlnépesedés meg a többi maszlag. (A kipusztulás a nagyvárosok lakóit fenyegeti leginkább)
 • Rush 2012. szeptember 6. 01:04

  35
  Londonban ???
 • andalas #35 2012. szeptember 6. 01:09

  36
  @Rush: Londonban! lol
 • kisokka #33 2012. szeptember 6. 09:45

  37
  @andalas: Miért ne lenne releváns, ha vannak akik azt állítják, hogy ez egy párszáz évente visszatérő ciklikus folyamat? Azt mondod nem átfogó információk vannak erről, ezt mondom én is. Innen jutott el az emberiség nagy része arra a következtetésre, hogy erről a klímaváltozásról csakis mi, csúnya rossz emberek tehetünk. Természetesen erről sincsenek kellő információk, nincs összehasonlítási alap, ezért lenne fontos tudni, hogy mi zajlott a régebbi időkben. Csak feljegyzések vannak hirtelen változásokról, adat nincs.
  Ha jobban megfigyeled, pont te szajkózod a tv-s verziód. A média rájött arra, hogy az emberek zabálják az apokalipszist, imádják a téged irritáló "globális felmelegedés"-t, így a csapból is az folyik, hogy merre milyen rekordok dőltek meg(megkérdezheted bármelyik 80 évestől, rekordok mindig dőltek, amióta van időjárásjelentés), meg hogy mennyire nem kéne szennyezni a környezetet és hogy ezt a változást mi idézzük elő.
  Abban egyetértünk, hogy nem jó ez így. Nem bírja az emberi/állati szervezet az ilyen változásokat, de hogy erről mi magunk tehetnénk, az egy erősen túlzó feltételezés, mert nem egyéb az adatok hiányában.
  Szerinted ne becsüljem le mire vagyunk képesek, szerintem meg ne becsüld túl mire vagyunk képesek.
 • Szunyog83 #33 2012. szeptember 6. 10:01

  38
  @andalas: "Olvass figyelmesebben, senkit nem érdekel hogy milyen volt több száz éve a klíma, nem releváns itt."

  Már miért ne érdekelne? Épp ez lenne a lényeg, hogy régen mi volt a helyzet. És rég alatt nem az utóbbi 100 évre, hanem azelőttre kéne gondolni.

  "azt vegyétek már észre, hogy a klímaváltozás nem évtizedekben mérendőnek kéne hogy legyen."

  Ezt mégis miből gondolod? Erről írtam az előbb, hogy nincsenek feljegyzéseink, nincs tapasztalatunk, tehát honnan veszed, hogy a klímaváltozásnak nem szabad gyorsan lezajlani?
 • qwertzuiop.1 2012. szeptember 6. 11:24

  39
  Lehet itt vitatkozni, de egy biztos: valakik a média segítségével félelemben tartják az embereket. A félelem pedig mint tudjuk leblokkol, aktiválja a birkát az emberben.
  Akartok félni? Akartok birkaként a tömeggel menni?
  Az, aki fel meri tenni a kérdéséket már tett is azért, hogy ne legyünk kiszolgáltatottak azon hatalmasságoknak, akik kontrollálják a médiát és a híreket!
 • andalas 2012. szeptember 6. 12:23

  40
  cry komolyan mondom sírok, vagy az olvasás vagy a szövegértelmezés nem megy, de én itt be is fejeztem, tessék utánaolvasni ( ne a Blikkbe ) sok-sok nagyon okoska ember szép hosszú , tudományos alapokra helyezett tanulmányt írt róla.
  Istenem -.-
 • rabelg 2012. szeptember 6. 13:30

  41
  Ez marhaság hányszor de hányszor mondák már hogy "világvége,apokalipszis,armageddon" stb.
  Sok idiota meg el is hiszi már most pedig megdöglünk.

  Ui.:Ha valaki keres az atombunkeremben leszek. :D
 • delo 2012. szeptember 6. 15:06

  42
  Ha a maják olyan okosak voltak,hogy megjósolták a világvégét december 21.-re,akkor miért nem jósolták meg a saját civilizácijójuk pusztulását?????????????
 • stepe 2012. szeptember 6. 19:36

  43
  hogy milyen lessz a jövő?jaaa hát nem lessz gáz...............................se villany se víz...
 • zsolatori 2012. szeptember 7. 08:24

  44
  1:37 rotfl aki nem tudja meg enni sajat macskajat es kutyajat xdxdxd
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!