Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Sokáig gondolkodtam, hogy felrakjam vagy sem, de a világ ilyen szar dolgokból is áll, nem mindig öröm, boldogság, kacagás. A legdurvább ebben a többi ember közönyössége.

18 hozzászólás

 • [ törölt felhasználó ] 2017. október 13. 12:41

  1
  Milyen értékrendje lesz magáról vagy más emberekről annak a gyereknek . :( ezt a nőt szerintem még az emberevők is felkaróznák mint a kannibál holokausztban.
 • Sheldon 2017. október 13. 13:38

  2
 • black235 #1 2017. október 13. 14:15

  3
  @laci86: Ez ördögi kör. A kölyök balhézik valamiért mondjuk mert nem érzi azt, hogy szeretetet kap. Anyuka, már ha lehet így nevezni, kicsit megrúgdossa a balhéért. A gyerek tudat alatt kapcsol, hogy hopp, amíg rúgdosott addig is velem foglalkozott. Akkor mit kell csinálni, hogy velem foglalkozzon? Természetesen balhét. Így anyuka megint megrúgdossa kicsit és kész a psichológiával fűszerezett ördögi kör. Elviekben anyuka lenne a felnőtt akinek el kellene kerülnie ezt a helyzetet, de lehet hogy ez nála egy tanult viselkedés forma. Vagyis lehet ő maga se tudja hogy ezzel mit tesz, mert vele is ezt csinálták és számára ez a "normális", ami még egy psichotrükk a "játékban".
 • [ törölt felhasználó ] #3 2017. október 13. 14:22

  4
  @black235: Csiszolni kell még azokat a pszichológiai ismereteket. Nem hiszem hogy azért balhézik a kiskölök hogy még több rúgást kapjon. Láthatóan akkorát rúg bele az anyja hogy az inkább fájdalmas egy gyerek számára, mintsem elviselhető.
 • black235 #4 2017. október 13. 14:38

  5
  @_voodoo_: A gyerek azért balhézik, hogy vele foglalkozzanak figyelmet szeretetet törődést kapjon. Ha az anyja belerúg szeretet helyett akkor ő úgy fogja gondolni, hogy ez a törődés, persze mindezt tudat alatt. Ő gyerekként csak ezt látta, mert mondjuk mindíg ezt kapta. Akkor honnan tudhatná, hogy a törődés szeretet mást is jelenthet? Persze felnőttként másképp gondolkozik az ember amikor már látott jó pár dolgot... Esetleg az anyja is ezért rúgdoshatja, mert gyerekkorában vele is hasonlóan bántak, és másolja a hozott dolgokat.
 • [ törölt felhasználó ] #5 2017. október 13. 14:43

  6
  @black235: Csak amíg fáj neki. Aztán azért sír mert fáj.
 • black235 #6 2017. október 13. 14:55

  7
  @_voodoo_: Persze, de ezzel már megkapott valami "törődést", ami már előrelépés a semmihez képest, és ha csak ez az összes "törődés" amit kap akkor időről időre újra ki fogja vívni :( Ez tényleg ördögi kör, és ennek a megszakítására már egy tudatos viselkedés kellene, amire esetleg ő mint gyerek még nem képes. Felnőttként és legfőképpen kívülállóként persze másképp gondolja/látja az ember.
 • [ törölt felhasználó ] #7 2017. október 13. 15:08

  8
  @black235: Részben egyetértek, viszont úgy gondolom a gyerek akkor is verve van mikor nem kiabál. Ugyanis ha kizárólag akkor verné a nő a gyerekét mikor sír, akkor megtanulná hogy ne ordibáljon.
  Mikor ezt leírtam, elgondolkodtam hogy hogyan is jelezhetné egy kisgyerek amelyik nem tud beszélni (a videóban szereplőről nem tudom) hogy pl. éhes.
  Szóval nem tudom most már hogy mi van. :D
 • black235 #8 2017. október 13. 15:18

  9
  @_voodoo_: 0:07-nél látszódik a gyerek lába egy pillanatra az alapján abból indultam ki, hogy nem csecsemőről van szó hanem pár éves gyerekről aki már tudna beszélni is.
 • Tigrinc 2017. október 13. 17:00

  10
  Sokan nem tudják, de Kínában akkor sem állnak meg, ha látnak egy halálos gázolást, vagy gyilkosságot. Azért szarják le, mert ha belekeverednek és szarul sül el, akár ki is végezhetik őket ártatlanul a rendőrök még aznap ott a helyszínen. Ilyen szép világ Ázsia
 • Beliál 2017. október 13. 17:01

  11
  Bilincset az összesre aki jelen volt és nem tett semmit.Majd a bíróság és a gyámhatóság eldönti ki mit kapjon.
 • MJoe #3 2017. október 13. 18:22

  12
  @black235:
  És mi van akkor, ha nincs ebben semmi pszihológia, egyszerüen csak családi hagyomány.
  Tudod, amikor már a nagyfater is rugdosta apám-anyám, ők meg engem, tehát rugdosom a kölykömet is mert (csak) ezt láttam, semmi mást a (családban). Röviden: állatok.
 • black235 #12 2017. október 13. 18:39

  13
  @MJoe: Emögött is ott vannak az ilyen trükkök, amit vagy megkeres az ember, vagy nem...
 • Salax #10 2017. október 13. 21:38

  14
  @Tigrinc: Rosszul tudod. Azért mennek tutira gázolásoknál, mert ha meghal az áldozat, egyszeri kártérítést kell fizetnie a családnak. Ha lebénul, és egy életre nyomorék lesz, akkor az áldozat haláláig fizetnie kell.
 • MJoe #13 2017. október 13. 21:52

  15
  @black235:
  Szerinted erre a viselkedésre van értelmes magyarázat? És ha igen, megkeresnéd, vagy csak simán pofán [email protected]ád azzal, hogy igy nem viselkedünk? :|
 • black235 #15 2017. október 14. 00:04

  16
  @MJoe: Ha ő is kb ennyi "törődést" kapott gyerekkorában, akkor hogyan tudna másképp viselkedni? Ezt tanulta meg gyerekkorában szülőktől rokontól, vagy akárkitől... Sarkítva: Ha valaki soha nem hallott a "currywurst" nevű kajáról akkor honnan tudhatná, hogy az létezik, és hogy az finom. Viselkedésekkel is így vagyunk.

  Egyébként ha vele is ezt csinálták, akkor önértékelési problémái lehetnek, vagyis önmaga nem jelent számára értéket. Ez alapján a logika alapján a saját gyereke miért jelentene értéket számára?

  A pofánverésben az a "legszebb", hogy azzal is ezt a viselkedését igazolod, mert ha te azzal "bünteted" őt, hogy pofán vered akkor ő miért ne büntethetné a gyerekét azzal, hogy belerúg?
 • MJoe #16 2017. október 14. 09:37

  17
  @black235:
  Most nem értünk egyet. A te logikádnak akkor van (lenne) értelme, ha ez a nő egy barlangban élne ahol nincs tv rádió, nem látna semmi mást, csak ezt a viselkedést éjjel nappal. Sőt, még a pályaudvarhoz (vagy milyen nyilvános hely) vezető uton is csak ezt a viselkedést látná. Egyébként meg minden normális ember elgondolkodna egy kicsit.
  Szerintem.
 • black235 #17 2017. október 14. 10:10

  18
  @MJoe: Ha őt úgy nevelték fel, hogy számára ez a "normális", akkor honnan tudhatná hogy más ember számára más a normális? Ok megmondta neki valaki, hogy egy nem ok mondjuk 10x. Ő meg gyerekkorában nem 10x kapott ki hanem mondjuk naponta 2x. A 10x elmondták neki és a naponta 2x megverték 15 éven keresztül között óriási a különbség. Lehet látja a TV-ben, de minden ember a saját szűrőjén keresztül értelmezi a világot, és a viselkedéseinkben nagyon sok a tudatalatti, amit tanultunk láttunk másoktól.

  Egyébként nincs olyan, hogy "normális", mert amit te normálisnak gondolsz az a Magyarországon esetleg Európában 2017-ben élő társadalom által elfogadott szokások. Az ókori görögöknél állítólag a homoszexualitás egy teljesen elfogadott dolog volt, számukra az volt a "normális". Az arab világban az a "normális", hogy a kecskét is meg lehet hágni, a gyereket nőt meg meg lehet verni. Amerikában az a "normális", hogy még a nap is Amerika körül kering. De ha visszamégy egy kicsit az időben és maradunk Magyarországon, akkor nagyszüleink számára teljesen más volt a "normális".

  Pár éve nyugdíjba vonult főnökömnél az volt a "normális", hogy minden reggel mikor megérkezett odament minden beosztottjához kezet fogott vele, hol egyikkel hol másikkal beszélgetett pár percet. Most azt mondaná az ember, hogy "oldschool". A mostani főnököm bejön üdvözöl mindenkit, és ennyi. Már a két generáció között is más volt az elfogadott "normális".
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!