Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
hiánypótlórotfl:yeah::yeah::yeah:

12 hozzászólás

 • koppany82 2015. június 7. 12:40

  1
  :yeah: :yeah:
  rotfl
 • makkancs 2015. június 7. 12:46

  2
  Tipikusan ez dal a budapesti emberekről szól. El sem tudják képzelni ezek a városi emberek milyen a vidéki élet, van úgy, hogy egy irányban egy nap, egy busz közlekedik, na azt ha lekésed akkor várhatsz egy újabb napot. Esetleg ha nem indul akkor is cumi van, nem egy órát kell várni, vonat pedig nem mindenhol van.
 • einstein #2 2015. június 7. 12:57

  3
  @makkancs: és ez hogy jön most ide??
 • kléni #3 2015. június 7. 13:00

  4
  @einstein: Akinek "nagyobb" baja van, mindig leszólja a másikat. Mint pl. egyetemisták a gimnazistákat, nekem több van, egy szavad nem lehet.
 • AsconaB #2 2015. június 7. 13:01

  5
  @makkancs: Az komoly, innen napjában 10x fordul a busz pedig ez is seholfalva.
 • makkancs 2015. június 7. 13:56

  6
  Csak ,hogy válaszoljak a kérdéseitekre.
  @einstein
  Halvány fingja nincs az előadónak arról, hogy mi a valóban förtelmes tömegközlekedés. Csak nyavajgást hallok, pedig inkább örülhetne, egyáltalán, , hogy van pótlóbusz. Le kéne küldeni az ilyeneket egy hétre Nógrádba, Borsodba, vagy Szabolcsba aztán megtudná mi a magyarok istene.
  @AsconaB
  Nem azt mondtam, hogy minden esetre igaz az állításom, de mikor én pl Nógrádban éltem, akkor egy busz közlekedett Gyöngyös és Balassagyarmat között délután 13:30 indult Gyöngyösről bement minden no name faluba azt ha lekésted akkor várhattál egy újabb napot. Visszafelé pedig egy ment hajnalban 4:30-kor illetve egy délután. Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy azt látom, mikor pl fent vagyok Pesten és kimarad egy busz (itt kb 15 percről beszélek) akkor káromkodnak már az emberek, fingjuk nincs arról, hogy mi is az ami valóban rossz.
 • AsconaB #6 2015. június 7. 14:11

  7
  @makkancs: Nem is céloztam rá, hogy mindenesetre igaz az állításod ergo meghzudtolni sem akartalak véletlenül sem. Értem mondandód lényegét.
 • kléni #6 2015. június 7. 14:17

  8
  @makkancs: Dehogy nincs fogalmuk róla, miért is ne lenne? Ráadásul te mégis honnan tudnád, hogy a fővárosban élők mit tudnak, és mit nem? A fenti videó nem bizonyítja a nemtudásukat. Te hiszed azt tévesen, hogy a "rossz" szó a világon létező legrosszabbat jelenti. Mindenkinek az a rossz, ami őt érinti, és ő a legrosszabbnak tartja. Hogy ez a rossz micsoda, az nem számít, mert rossz dolgok minden embert érnek, többé-kevésbé egyformán. Aki ahhoz van szokva, hogy negyed óránként jár a busz, annak az lesz a rossz, ha egy késik, aki vidéken lakik, annak az, ha lekési a napi egyszer járó buszt. A probléma mindkét esetben ugyan az: a megszokott ütemet nem sikerült tartani, nem fog időben odaérni. Semmi baj nincs azzal, ha két, máshol, más környezetben élő emberek problémáit egy harmadik fél nem egyenrangúnak sorolja. Majd ha a Budapesti lakosnak vidékre kell költöznie, más miatt fog káromkodni, mert más rossz dolgok érintik, és fordítva is igaz, ha valaki felköltözik a fővárosba, az majd hozzászokik az ottani rohanáshoz, és számára a legnagyobb gond az lesz, ha késik negyed órát egy fontos megbeszélésről.
  Ha kitartasz a gondolatmeneted mellett, miszerint aki nem veled egyenrangú rossz dolgokat él át, annak kuss van, ő sosem lehet szomorú, felháborodott, tétlenül kell elviselnie ha 15 percet késik a busz, akkor gondolj bele, hogy eszerint neked is kuss van, mert van, ahova még napi egy busz se jár, nincs tömegközlekedés, még autóval is nehéz megközelíteni, mert hegyen van, sokat kell gyalogolni, stb. Lásd be, amikor lekésed a napi 1x járó buszt, mégsem rájuk fogsz gondolni, hanem bosszantani fog, amiért lekésted a buszt.
 • einstein #6 2015. június 7. 14:22

  9
  @makkancs: ja igen így mindenbe bele lehet kötni.akkor ne sírjál itt hogy nem tetszik a poszt bakker,van akinek még internetje sincsen sőt azt se tudja mi az.neked legalább van.látod milyen szerencsés ember vagy?
 • koppany82 #6 2015. június 7. 14:27

  10
  @makkancs: Sajnos ez valóban így van. A kisebb településeken van, hogy napi egy -két buszpár közlekedik. Van olyan ahol a vasutat pár éve beszüntették, majd társadalmi nyomásra újra beindították, de úgy hogy napi két vonatpár megy lehetetlen időkben. De legalább így egyre kevesebben használják és most már tényleg lesz indok a végleges bezárásra is.
  A vidék ellehetetlenítése zajlik, sajnos azt kell mondanom trianon óta. Valószínűleg sokaknak nem tetszik amit leírtam, de ez van...
  És itt most arra kell/ene gondolni, hogy hogyan érintette pl. a vasútvonalakat az elcsatolás...
  hu.wikipedia.org/wiki/Magyarország_megszűnt_vasútvonalainak_listája
  Persze nem irígylem a fővárosiakat sem, sőt a bkk-t vagy mit sem, mert ott iszonyatos mennyiségű tömeget kell naponta megmozgatniuk...
  Ott egy kisebb hiba, késés több embert érinthet, mint ha egy kistelepülésen kimarad egy járat.
  Persze klénivel is egyet kell értsek, hogy mindenki a saját szemszögéből tekint erre a problémára.
 • Tengelyikusz 2015. június 7. 14:33

  11
  Megszokás kérdése az egész. Gyalázatos a tömegközlekedés szinte mindenhol. És igen trianon még mindig tart!!!
 • [ törölt felhasználó ] 2015. június 7. 15:54

  12
  Bőven kinőtte magát Budapest, ezt mindenki tudja. Bizonyíték rá, ha lezárnak egy kis hoki jelentéktelen utcácskát, valamelyik körút szarrá fog dugulni. Rengeteg az autós és ennek ellenére sem bír a tömegközlekedés a még ötször egyszer ennyi tömegközlekedővel, szóval én nem csodálkozok semmin. A be és kifelé tartó utakról nem is beszélve, eszméletlen mi zajlik pl. Üröm felé(de legalább cirka 30 év után rájöttek, hogy illene odapattintani egy körforgalmat...).
  Az meg, hogy most melyik a nagyobb szopás, elég hülyeség vitatkozni, mindkettő egyforma oboa.
  Apám is olyan faluban él, ahol ha lekésné a vonatot, fél napos késéssel érne be munkába, vagy éppen haza. Ezt úgy szokta megoldani, hogy nem kési le a vonatot, mindig kint van időben. Amiről tudod, hogy naponta egyszer jön, arra illik úgy felszállni, hogy tudod, hogy naponta egyszer jön(ennél egyszerűbben nem lehet). Ha kibaszik veled a sofőr és fél órával korábban lép le, az már tényleg genyóság, de ilyen azért nem nagyon van.
  A pótlóbuszozás is szar, mert az már nem az a megszokott menetrend, amire az ember számítana. Esetleg más útvonal, nagyobb tömeg, ugyanúgy késés a melóból és ami a legfontosabb, nem erre lett jegy váltva.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!