Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Az ukrajnai nép támogatására kiadott 'Hey Hey Rise Up' David Gilmour és Nick Mason mellett a Pink Floyd hosszú ideje basszusgitárosa, Guy Pratt és Nitin Sawhney billentyűzik, mindezt Andriy Khlyvnyuk, az ukrán Boombox együttes rendkívüli énekével kíséri. A bevétel teljes egészében az ukrán humanitárius segélyt szolgálja.

Ez az első új eredeti zene, amit zenekarként vettek fel együtt az 1994-es The Division Bell óta.

A szám Andriy énekhangját használja, amelyet az Instagram-bejegyzéséből vettek fel, amelyen a kijevi Szofijszkaja téren énekli a „The Red Viburnum In The Meadow” című, az első világháború alatt írt ukrán tiltakozó dalt. A Pink Floyd szám címe a dal utolsó sorából származik, melynek fordítása: "Hé, hey, kelj fel és örülj". A dal nyitó kórusrészeit az ukrán VERYOVKA Népdal- és Táncegyüttes adja.

Gilmour, akinek van egy ukrán menye és unokái, így nyilatkozott: „Mi is, mint oly sokan, éreztük a dühöt és a frusztrációt egy ország eme aljas cselekedete miatt, amikor egy független, békés demokratikus országot megszállnak, és népét meggyilkolják.

Gilmour elmagyarázza, hogyan ismerte meg Andriyt és a Boombox együttesét. „2015-ben a londoni Kokoban játszottam egy előadást a Belarus Free Theatre támogatására, amelynek tagjait bebörtönözték. A Pussy Riot és az ukrán Boombox együttes is szóba került. Saját szettet kellett volna készíteniük, de az énekesüknek, Andriynak vízumproblémái voltak, így a banda többi tagja támogatott a szettemben – aznap este a Wish You Were Here-t játszottuk Andriynak. Nemrég olvastam, hogy Andriy elhagyta amerikai turnéját a Boombox-szal, visszatért Ukrajnába, és csatlakozott a Területvédelemhez. Aztán megláttam ezt a hihetetlen videót az Instagramon, ahol egy kijevi téren áll ezzel a gyönyörű aranykupolás templommal, és egy város csendjében énekel, ahol nincs forgalom vagy háttérzaj a háború miatt. Erőteljes pillanat volt ez, amit meg akartam zenésíteni. ”

A szám zenéjének megírása közben Davidnek sikerült beszélnie Andriy-vel a kijevi kórházi ágyáról, ahol egy akna srapnelsérüléséből lábadozott. „Játszottam neki egy kicsit a dalból a telefonvonalon, és áldását adta rám. Mindketten reméljük, hogy a jövőben személyesen is tudunk majd együtt zenélni. ”

Gilmour a számról azt mondja: „Remélem, hogy széles körű támogatást és nyilvánosságot kap. Pénzt akarunk gyűjteni humanitárius jótékonysági szervezetek számára, és növelni a morált. Szeretnénk kifejezni támogatásunkat Ukrajnának, és ezzel megmutatni, hogy a világ nagy része teljesen helytelennek tartja, ha egy szuperhatalom megtámadja azt a független demokratikus országot, amivé Ukrajna vált. ”

A „Hey Hey Rise Up” videót az elismert rendező, Mat Whitecross ugyanazon a napon, amikor a számot rögzítették. David Gilmour: „A műsorszámot és a videót a stúdiónkban rögzítettük, ahol a Von Trapped Family összes élő közvetítését végeztük a zárlat alatt. Ugyanaz a terem, ahol 2007-ben a Barn Jams-t csináltuk Rick Wrighttal. Janina Pedan egy nap alatt elkészítette a díszletet, és Andriy énekelt a képernyőn, miközben játszottunk, így négyünknek volt egy énekese, aki majdnem fizikailag is jelen volt velünk. "

A pálya grafikáján Yosan Leon kubai művész festménye látható Ukrajna nemzeti virágáról, a napraforgóról. A kislemez borítója közvetlen utalás arra a nőre, akit világszerte láttak napraforgómagot adni orosz katonáknak, és azt mondani nekik, hogy hordják a zsebükben, hogy ha meghalnak, napraforgó nőjön belőlük.

Nincs hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!