Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
:yeah:

30 hozzászólás

 • tom555 #4 2014. október 16. 21:48

  6
  @Mr. Hyde: miért,melyik országban fasza minden????
 • tom555 #4 2014. október 16. 21:50

  7
  @Mr. Hyde: én igenis büszke vagyok arra,hogy magyar vagyok!!!!

  www.youtube.com/watch?v=e0wkokaybWA

  www.youtube.com/watch?v=SmGkwOqmU78
 • tom555 #4 2014. október 16. 21:50

  8
  @Mr. Hyde: amúgy meg nem kövezlek meg,csak nem értelek
 • Mr. Hyde #8 2014. október 16. 21:53

  9
  @tom555: én se téged ne aggódj :D ez csak a felszín, ebből nem fogsz megélni, sem fejlődni semmi köze a nemzeti összetartáshoz és azon belül semmihez, de ne akarjunk bele menni a politikába....nincs tökéletes ország persze, de mi is nagyon nagyon messzire állunk tőle
 • ededas #4 2014. október 16. 21:55

  10
  @Mr. Hyde: Mókás, hogy bármerre jártam eddig, mindenhol belebotlottam olyan emberbe, aki ilyen állásponton volt saját nemzetéről. "Mi itt széthúzunk, bezzeg a ..." "A mi politikusainknál nincs korruptabb..." "Európában csak mi hagyjuk a fejünkre nőni a ...-okat" stb.
  Hülye egy divat...
 • Mr. Hyde #10 2014. október 16. 21:56

  11
  @ededas: ki mondta, hogy csak mi hagyjuk? ettől függetlenül tény, hogy semmi nem működik úgy, ahogy működhetne
 • jk88 #3 2014. október 16. 22:01

  12
  @Airmen: A Habsburgok? Ők is benne voltak a dologban, de közel sem annyira, mint az elvtársak '45 után.
 • Mr. Hyde #10 2014. október 16. 22:01

  13
  @ededas: már itt többször felhoztam ezt, nem is akarok erről túl sokat beszélni, olyan helyen dolgozok, ahonnan teljesen bele látok a városom működésébe irányításába, annyi mindent mesélhetnék, sajnálom, hogy egyáltalán ezekről a dolgokról tudomást szereztem....tudom, hogy ezzel nem mi vagyunk az egyetlenek, biztos, hogy van ahol rosszabb a helyzet, de nekem nem mondja valaki, hogy büszke legyek ezekre a dolgokra
 • ededas #11 2014. október 16. 22:20

  14
  @Mr. Hyde: Azt, hogy "csak mi hagyjuk" példaként írtam. Igazából arra akartam célozni, hogy egy Európa szerte standard álláspontot képviselsz. Szlovákoktól ugyanúgy hallottam már mint franciáktól, angoloktól stb. Főleg középosztálybeli, a szó pozitív értelmében "bölcsész" emberektől. Sosem értettem igazából, de elfogadtam - gondoltam, valamiféle divatfilozófia.
  Csak eddig még sosem hallottam a gondolatmenet konstruktív részét...
 • Mr. Hyde #14 2014. október 16. 22:36

  15
  @ededas: de szerintem ez majdnem olyan, mintha azt mondanád, hogy mindenhol nyakig ülnek a szarban így, ha mi is, akkor akár büszkék is lehetünk rá...
  Ez a 2 videó is nevetséges, főleg a sör reklám, legyünk büszkék olyan emberekre, akiket máshol hamarabb elismertek, mint ide haza? és még annyi ellen példát lehetne sorolni, de tök felesleges, mert mint mondtam ez csak a felszín és még ez sem teljesen igaz...
  Itt vagyunk a kápátok között, mikor évezredek óta próbálnak kitúrni? hát szerintem ez már jó részt sikerült, azért mert benne ülünk a szar még nem biztos, hogy a miénk...
 • Mr. Hyde #15 2014. október 16. 22:36

  16
  @Mr. Hyde: szarba*
 • Airmen #15 2014. október 17. 00:12

  17
  @Mr. Hyde: Sok embert azért nem ismertek el idehaza, mert nem volt rá idő.Ne felejtsük el, hogy sok okos fejet vitt el a nyugat is és a szovjetek is.Nehogy a másik kezébe kerüljenek.
  Plusz sok esetben nem tudtak segítség nélkül érvényesülni az országban, de segítséget csak külföldön kaptak.Minden környékbeli ország szenved azon ténytől, hogy egyes tudósok nem náluk, hanem másoknál érvényesültek, aztán le is írják az akkori országot.

  A Kárpát-medencébe sem miattunk nem vagyunk egyeduralkodók.Anno a Habsburgok betelepítették a szlovákokat, románokat, németeket a törökök által kipusztított területekre, mert nem volt elég magyar hirtelen, viszont sok dologtalan nem magyar volt.A birodalom érdekében betelepítették a sehonnaniakat, akik aztán követelték a jogaikat, amikhez nem volt joguk.
  Mire az ország önálló lehetett volna, jöttek a háborúk.Felosztották az országot, csak az etnikai határokat nem figyelték.Egyetlen szempont volt:Az Osztrák-Magyar Monarchia semmiképp sem kerülhet ismét össze, hiszen a köcsög osztrákok miatt tört ki az első világháború.Utána már nem lehetett mit kezdeni.Ezt-azt visszavettek Horthy-ék, de a jóságos szocializmus mindent visszacsinált a Versailles-i szintre.Megint nem a saját urunk voltunk.Ma meg, kb 100 évvel később a sóhivatalba is elmehetünk.Legfeljebb az etnikai határok kijelölését követelhetjük, de az etnikai összetételt és térképet minden szomszéd erőszakosan változtatja meg(A békeszerződést és több nemzetközi egyezményt is ezzel egyébként megszegve).
  A magyarság tudatot gyengítette Csermanek elvtárs is, hiszen még hatalomra jutása elején közölte:Semmilyen területi vagy bármilyen követelése nincs Magyarországnak és ezzel el is vágta az anyaországot a gúnyhatáron túli magyaroktól.Aztán ha nem tapasztaltam volna a saját bőrömön a határon túli magyarok egy részének a vágyát Trianon előttre, akkor abban a tudatban lennék, hogy felesleges is erőltetni.
  A többség pedig ezt nem is firtatja, megelégszik a jelenlegi helyzettel.Pedig a magyarok ma is ugyanúgy ünnepelnék az országrészek visszavételét, mint Horthy idején.Csak ugye a "nemzeti" kormány nem erőlteti a dolgot.Az ukránok 2 alkalommal is visszaadták volna Kárpátalját, de a magyar kormány mindig nemet mondott.Az ok egyszerű volt, mint a faék:Nehogy a szlovákok és a románok megsértődjenek...

  Tudnék én mit adni mind a két népnek, de azt nem tennék zsebre.Na szunya...
 • zajza #17 2014. október 17. 02:06

  18
  @Airmen: Ámen.
 • Mr. Hyde #17 2014. október 17. 08:28

  19
  @Airmen: majdnem mondtam valamit, de nem akarom a múltkorit megismételni egy része igaz, amit írtál, de másrészt, meg nem értek egyet :D az ülést berekesztem :D
 • SpeedFire #19 2014. október 17. 09:58

  20
  @Mr. Hyde: rotfl , targyalas elhalasztodik mikora? xD
 • ededas #15 2014. október 17. 11:19

  21
  @Mr. Hyde: Bocsánat, úgy látszik nagyon félreérthető voltam – illetve nagyon más kategóriákban látom a dolgokat. És semmiképp sem szeretném bírálni a magyarság jelenével kapcsolatos véleményedet!
  Mindössze nekem annyi jött le második (4) bejegyzésedből, hogy az ember vagy büszke a magyarságára, vagy szégyenli(?) – egy rakás szarnak tekinti a nemzetet. Holott egyik álláspont sem értelmes:
  Az ember magyarsága tény és nem tett. Tetteinkre lehetünk büszkék, például ha lenyomunk 250 fekvőtámaszt, gyufából megépítjük a parlamentet, kifestjük a házat, megtanulunk zongorázni, stb. De egy tényre büszkének lenni… Melyik értelmesebb szerinted: egy aktív nap végén büszkének lenni a vércsoportomra, vagy büszkének lenni az elvégzett munkámra?
  Épp az első bejegyzésedben írtad, hogy a „nyers büszkeség” a bunkó kopaszok jellemezője – és ebben sok igazság van. Viszont a „nyers szarozás” éppen ugyanazon a logikai alapon áll, csak a végkövetkeztetése más. Magyarnak lenni ugyanolyan tény, mint a nem, a bőrszín stb, semmi köze ezeknek a büszkeséghez.
  Az ország helyzete pedig egy folyamat, ezer ponton változik és változtatható – bármilyen furcsa, de rajtunk áll a dolog. Persze mindig ott a kispolgári allűr lehetősége: „ebben nem tudunk beleszólni”, „ezt fent eldöntötték”, „a tudjuk-kik vannak e-mögött is…” és ebbe is lépten nyomon belefut az ember. Legutóbb egy BKV pénztárosnak sikerült kifejtenie, hogy azért nem tűzi nekem össze a jegyeket, mert ezt „fent eldöntötték” (sic!).
  Amikor arról van szó, hogy itt mennyire szar, akkor egyáltalán nem érdekelnek más országok: nekünk itt és most kell a lehetőségeink szerinti legjobban teljesítenünk – mindenki a saját mozgásterében. Mindenkinek (minden országnak) megvannak a maga erényei és nehézségei, teljesen értelmetlen és fölösleges összevetni ezeket. Nem azét írtam le tapasztalatom, hogy az országokat vessem össze, hanem azért hogy rámutassak: ahogy bőrfejűek is mindenhol vannak szerte Európában, hogy az érem másik oldala is mindenhol megvan – miközben mind a két álláspont/magatartás tökéletesen meddő…
 • ededas #17 2014. október 17. 11:26

  22
  @Airmen: Csak érdekességképpen jegyzem meg, hogy '47-es párizsi békeszerződés nem a "Versailles-i szintre" csinálta vissza a dolgokat:
  1 - további területeket vesztettünk Csehszlovákia javára: Horvátjárfalu, Oroszvár, Dunacsún.
  2 - nem fogalmazott meg kisebbségvédelmi rendelkezéseket (holott a trianoniban ez még benne volt), vagyis az elszakított magyarokat teljes mértékben az adott állam "jóindulatára" utalta...
 • Mr. Hyde #20 2014. október 17. 11:36

  23
  @SpeedFire: csak arra a rövid időre, míg megvakarom a tököm és megemésztem ezt a hatalmas büszkeséget, ami most feltört bennem :D
 • Airmen #19 2014. október 17. 12:07

  24
 • lalooohun #4 2014. október 17. 12:13

  25
  @Mr. Hyde: még itt vagy az országban?
 • Tengelyikusz 2014. október 17. 14:44

  26
  Szerintem meg "Magyarnak lenni Büszke Gyönyörűség"
 • Tengelyikusz 2014. október 17. 15:51

  27
  és Tria-non nem békeszerződés volt hanem diktátum!!!
 • Airmen #22 2014. október 17. 17:23

  28
  @ededas: "nem fogalmazott meg kisebbségvédelmi rendelkezéseket (holott a trianoniban ez még benne volt), vagyis az elszakított magyarokat teljes mértékben az adott állam "jóindulatára" utalta... "

  Ez így nem teljesen igaz.Nemzetközi egyezmények is szabályozzák ezt, csak a szerződés nem tért ki rá.
  Nem hiába nézték rossz szemmel(persze tenni nem tettek semmit) amikor Nyikoláj a géniusz betelepítette a románokat a magyarok által lakott területekre és a magyar falvakat lerombolta, etnikailag átrendezte a térképet.
  A helyzet aktuális most is, hiszen ma például izrael csinálja ugyanezt a telepépítésekkel.Az ENSZ ezért is kezdett neheztelni rájuk.
  De Kína is ezt teszi a kisebbségekkel.Betelepülnek a kínaiak és így nem utólag senki nem kérhet etnikai határokat mert akkor meg a kínaiak szopnának.

  Mondjuk akkor jó kérdés, hogy mi a fenének van szabályozva, ha a nem betartás nem jár következményekkel...
 • MJoe #7 2014. október 17. 19:17

  29
  @tom555: Jók a videók, legalább ezerszer láttam vagy mutattam valakinek már, de tudnál olyat linkelni amit elküldhetek nem magyar embernek is? Olyat, amiben minden benne van, pl találmányok, szép helyek, történelem, budapest meg a nagyvárosok stb.
 • Marha 2014. október 17. 20:25

  30
  Ehát ez eléggé bullshit...
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!