Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Ez közhelyes tény már,hogy a lelki sérelmek nehezeben gyógyúlnak, ha begyógyulnak egyáltalán(okozhatnak pos traumás sztresszt), mit a fizikai bántalmazás(igaz olykor társul a lelki bántalmazásal), de az öngyilkoság alapvető okozoja a folyamatos leki bántalmazás, mivel az ember elmyomja ezeket magában, még szüleivel sem mer róla beszélni, mert fél, igen fél, hogy mit gondolnak majd róla vagy mit fognak csinálni esetleg, ha iskolai dolog bemenek és az illetúő fél atól, hogy az után nagyobb atrócitás fogja őtt érni és megszégyenitik még jobban és nagyobb lesz a sérülis, vagy ellenkező esetben semibe veszik őt akár saját szűlei is vagy épp egy szűlő ami már éppen elég ahoz, hogsy lelkileg sérűljőn valaki. De figyeljűnk a társainkra, főleg ha tudjuk, hogy esetleg van valami a hátérben érezhetően, ne nézzünk átt rajta lehetőleg, mert előfordulhat, hogy már késő. .. ..

7 hozzászólás

 • _V_ augusztus 7. 21:35

  1
  Nagyon nehéz dolog ez... Szép tőled ez a poszt, Zsolti. :) Néha úgy érzem, hogy bárcsak adhatnék másnak az én erőmből. :( Különösen sokkal lettem megáldva.
 • zsoltee #1 augusztus 7. 21:40

  2
  @Árpi: Erőből nekem is van, volt lesz, áttéltem már ezt-azt, mindenkinek meg van a maga keresztje és a harca.
 • _V_ #2 augusztus 7. 21:54

  3
  @zsoltee: Így van és nem lehet összehasonlítani sem egymás gondját-baját.
 • AsconaB augusztus 7. 22:19

  4
  cry Ha úgy tudja kezdeni az ember, hogy nem nevet ki hanem inkább meghallgat másokat akkor már tesz egy kicsit az embertársaiért. Suliban sem gúnyolódtam az osztálytársakon vagy nevettem ki őket azért mert olyan gondjaik voltak amiket a többiek nem értettek. De ugye a nagy része szeret összecsapódni és ellene fordulni azoknak akik kiválnak valamiért közülük. És mégis azok az évek sokkal gyengébbek voltak mint a mostaniak, olyan szinten brutálisak a kölykök egymással a suliban hogy az ember csak néz hogy mégis mi a f@sz?! Azok jó évek voltak.
 • _V_ #4 augusztus 8. 08:22

  5
 • zsoltee #5 augusztus 8. 11:12

  6
  @Árpi: Sokszor eljutok arra a szintre, hogy köszönőm, de egy időre elég volt az emberekből, mert láttam, hallom, tapasztalom mire is képesek és mit müvelnek egymásal
 • _V_ #6 augusztus 8. 11:34

  7
  @zsoltee: Én is így érzem néha, de vannak jó emberek, én olyankor rájuk gondolok. :)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!