Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Nyomjátok a dislike--ot, ha találtok. . :) de ebben legalább benne van a kráft. Ami a legtöbbünkből manapság már hiányzik. Ja és Csirke is. Szegény ember vízzel főz, mi marad más számára?

36 hozzászólás

 • Pocoknyúl #10 2018. február 16. 09:38

  12
  @_voodoo_: persze, hogy megártott a bólé, sajnos túlzottan is, nem tudtam eléggé belemerülni.. :) amióta Matu' eltűnt, túl nagy itt a nyugalom, titkon reméltem, hogy többen ráharaptok a témára.. rotfl Bitpork, einstein, stb. ? hova lettek ezek az emberek? :-)
 • [ törölt felhasználó ] 2018. február 16. 10:12

  13
  Volt egy roma idősebb férfi alkalmazottam, aki kb. 8 évig dolgozott velem, ő már Sajnos elment az élők sorából. Én nem < moderálva >ként mondom, hogy egy rendkívüli, becsületes jó szakembert ismertem meg benne, aki az egész életét becsülettel végig dolgozta. Romhányban született és onnan, abból a közegből nehéz volt kilépnie, de akarattal és alázattal megtette. Nem a saját közössége miatt volt nehéz, hanem attól, hogy ahova ment iskolába és onnan tovább, mindig erős diszkriminációval szembesült, tanárok, majd a főnökök folyton szándékosan magasabbra tették neki azt a bizonyos lécet, amit egy nem < moderálva >nak, nem kellett megugrania, de Őneki igen és sikerrel megoldotta, megtette. Mindenhol idővel megkedvelték és szerették, TISZTELTÉK!!! Ő maga is elítélte azokat akik nem a munkából akartak elérni sikereket, hanem bűnözésre adták fejüket. Volt olyan eset, hogy Ő védett meg engem fiataloktól, mert beakartak csapni és < moderálva >úl beszélt, kiabált velük, meg pár pofonnal elintézte őket. Még kedves kollégám később BARÁTOM kért tőlem elnézést a fiatalok miatt, holott nem volt erre szüksége. Szívemben, < moderálva > ellenére egy ízig- vérig igazi magyar volt! Ismerek jogászt, orvost, sőt közgazdászt is akik romák, szépen élik életüket. Szépen kérem, hogy aki itt általánosítva utálattal beszél róluk, NE tegye, bizony az ő szegénységi bizonyítványa! Vannak bőven kivételek, felkéne végre nőni ahhoz, hogy aki < moderálva > létére munkával akar és tenni szeretne jobb életéért, őket ne tegyük még nehezebb elvárások elé, hanem ugyanolyan elvárásokkal, diszkrimináció nélkül tanítsák, neveljék, mint bárkit aki nem < moderálva >.
 • SirFilo #12 2018. február 16. 10:23

  14
  @Pocoknyúl: ímajd jövök én. :D
  Igénytelen a környezetére és magára, élősködik minden szinten a társadalmon, de nem tehet róla mert ebbe született bele ezt tanulta a szüleitől. AKKOR a szülei is patkányok. Ja hogy ők is a szüleitől látta el ezt? Akkor ők is azok. És lehetne sorolni egészen addig a pillanatig amikor megjelentek Magyarország területén, és már az akkori beszámolók szerint se mehettek be falvakba városokba. A karavánjuknak meg kellett állni a falu/város határában stb. Miért? mert érdekes módon megnövekedettet a lopás rablás gyilkosság stb...De persze kapaszkodjunk abba az pár százalék normálisba akik vannak köztük.. A százalékokról meg annyit, hogy a társadalom 4-5 % ci-gány a börtönök 70-80%. Érdekes arányok ezek :) :beer:
 • törölt felhasználó #13 2018. február 16. 10:48

  15
  @71Attila03: egymillióból egy! A barátnőmet ugyanez a videón látható nép egyik hitvány tagja erőszakolta meg... felfüggesztettel megúszta, mert több a joga, mint a magyarnak... még egyszer mondom Attila!!! egy millióból egy! azért a többi 999.999 ből le lehet vonni egy általánosítást, amolyan konklúziót!
 • L. József 2018. február 16. 11:46

  16
  @SirFilo: A hozzászólásából az ostobaság, tájékozatlanság, szűk látókörű, kognitív torzulás tipikus példája! Javaslom , hogy ne járassa le a stílusával a "díszmagyarokat"! Inkább tanuljon és bővítse ismereteit! ...Ja és próbáljon példát mutatni!
 • [ törölt felhasználó ] #15 2018. február 16. 12:24

  17
  @törölt felhasználó: megszámoltad őket? Butaság! Médiából ne vonj le statisztikákat, mert elferdít, becsap, átver! Romaság integrációja nagyon nehéz, mert egyrész a családjától rossz alternatívát lát, viszont a beilleszkedésüket a "normális" életbe nehezítik, ellehetetlenítik. Abban a szakiskolában ahova jártam, csak összesen 2 roma járt 2500 gyerekből és később tudtam meg, hogy ők is gazdag zöldséges vállalkozó gyermekei voltak. Emlékszem, hogy a szerencsétleneket milyen aláztatások érték, míg az egyiknél elszakadt a cérna és megvédte magát, szószerint csak egy pofonnal. Rögtön jött az iskola haragja, mert, hogy ő roma és ki kell rúgni....Szülői értekezleteket tartottak a kirúgásuk lobbizására akkora volt a felháborodás. Csakis azért nem rúgták ki őt, mert én és pár osztály és iskolatársam roma mellé álltunk, megvédtük. Sajnos az ilyen szűk látókörű emberek miatt tartunk még ott, hogy ahogyan korábbi 13-as hozzászólásban is leírtam sokkal magasabb lécet kell átugorniuk, mint nem romáknak, hogy "valahogy" megfeleljenek a társadalom beilleszkedés szabályainak, elvárásainak. Még aki akar is integrálódni még azok se tudnak könnyen tovább lépni, mert diszkriminálják őket. Volt olyan munkáltató ismerősöm akit megkérdeztem, hogy miért nem alkalmaz roma embert bizonyos munkaterületekre, válasz... mert romát soha, még lehetőség, bizonyítás szinten se! Kérdem én, ha ilyen passzív a társadalom a befogadásukra, akkor szerinted hogyan integrálódjanak, van erre értelmes tipped???Persze a rossz, bűnözőket én sem tolerálom függetlenül attól, hogy roma vagy sem, kapják meg a méltó büntetésüket. Így ahogyan te vélekedsz a statisztikával, erős túlzás és végezetül őszíntén sajnálom barátnőd, hogy ilyen brutális élményben volt része.
 • Sajnos #14 2018. február 16. 12:34

  18
  @SirFilo: Az a baj, hogy szerintem már több mint 10%. A többi mind igaz.
  Amúgy meg milyen érdekes, hogy mindenütt, ugyanazt a miliőt alakítják ki maguknak Franciaországtól Romániáig.
 • SirFilo #16 2018. február 16. 13:51

  19
  @L. József: A hozzászólásom "ostobasága" szubjektív, "tájékozatlanságom" tapasztalati úton szereztem, "szűk látókörömet" osztja a magyar népesség minimum fele . Kongnitív torzulása meg annak van aki véd egy olyan etnikumot, amit az egész világon egy tolvaj élősködő népnek tartanak. 2 szakmám és egy diplomám van, nem probléma a tanulás.
  Példát már 14 évesen mutattam mikor elkaptunk egy drogos tolvaj ci.gányt, de nem egyszer akadt már a horgomra rétinigger más okból :) szeretem mert igazából gyávák ha nincsenek többségben, és a kezdeti állati agressziót gyorsan felváltja a könyörgés és az alkudozás. mélyen tisztelt Lakatos úr ! :)
 • L. József #19 2018. február 16. 14:39

  20
  @SirFilo: Látom sikerült értelmezni véleményt! Nem Lakatosnak hívnak, sőt még cig@ny származású sem vagyok!!! LÖBÖNYI JÓZSEF a nevem! Én nem bújok mindenféle álnév mögé!!! Az intelligens ember nem kérkedik a végzettségével! Az meg, hogy nem tudja mit jelent a kognitív torzulás számomra egyet jelent kezdje el újra a sulikat mert az idióta ösztönlény viselkedése erre utal! Ugyanazon a szinten van mint a sátorosok:) A csoportosulásról meg annyit, hogy az összes szélsőséges zombi ugyanúgy csapatban erősködik! Ha Önnek az élettapasztalata abból az Ön által leírt 4-5%-ból szerezte, akkor GRATULÁLOK! A példamutatási példájára ne legyen büszke, hiszen szánalmas! Látszik, hogy gyengébbel mer csak kikezdeni ennyi esze azért van, csak volt értelme a diplomának!:) Komoly helyen elvérezne! Sajnálom az ilyen sérült, erősködő, embereket! Ha pedig ennyire "öntudatos" akkor lehetne annyi esze és tudná, hogy Országra nem a pitiáner bűnözök a károsak, hanem a "díszmagyarok" akik gazdasági bűnözéssel ( áfa, eu-s pályázati pénzek, ...stb ) Buda-cash, Quaestor.....stb! Ezek zavarják?! Ne a piti tolvajok! ...vagy csak ilyen esetben tud erősködni?! ...a nagy diplomás....ISTENEM! Vagy a valós problémára túl kicsi az agykapacitás White Power?!:)
 • AcIv55 #11 2018. február 16. 14:51

  21
 • [ törölt felhasználó ] #12 2018. február 16. 14:59

  22
  @Pocoknyúl: Nem akartam belefolyni a vitába de a 6-os hozzászólásra adta magát a válasz.
  Szóval te kezdted rotfl
 • Pocoknyúl #22 2018. február 16. 15:45

  23
  @_voodoo_: inkább nézz rá a faladra...
 • Tigrinc 2018. február 16. 17:47

  24
  Nem tudom miért kellett ilyen posztot indítani, pláne az elején meglőve azzal, hogy savazás miatt lett feltéve, hát íme az én véleményem:
  A világban élő roma társadalom kis kasztjai, olyanok, mint egy-egy dél-afrikai fel nem fedezett törzsek. Alapvető jellemzőkben azonosak ( étel-ital-ágy ) azonban egy apró százalékuk tudott alkalmazkodni a környezetéhez. Ezt túl is szárnyalta! Többet lop, mint az otthoni polgár és nagyobb házban is él mint a helyi proli :)
  A zenész roma társadalom annyiban másabb, hogy elkapott egy nagyon nagy réteg helyi prolit a dzsuker érthetetlen, de pattogós nótájukból. Hozzáteszem a nóták 80%-a a csóróságról a lopásról és a szerelemről szólnak.
  Hála a jó Istennek az opera rajongók, a színházba járók számszerűsítetten többen vannak.

  ( mostanában kissé elmentetek az ismeretterjesztő kultúra és valóban képtelenségnek számító érdekességek vonalából a legalja kategória felé ) (....stílust tekintve is )
 • koppany82 2018. február 16. 19:01

  25
  Inkább nem is írok kommentet...
 • igaz_mondo #7 2018. február 17. 02:48

  26
  Isten ments, hogy védelmembe fogadjam ezeket az embereket, csak mutatok egy másik nézőpontot is... szóval ha megfigyelitek ők legalább mindennek ellenére jól érzik magukat, zenélnek, énekelnek (+gyereket csinálnak, mivel máshoz nem nagyon értenek és az előítéletek áldozataként eleve nem is szívesen alkalmazzák őket semmilyen munkakörben sem), mégis veletek ellentétben, akik nagy hasznára vagytok a társadalom számára és létfontosságú munkafolyamatokat végeztek naponta a munkahelyen (pl. a kávézóban névnapot ünnepeltek, vagy cigiztek munka helyett :-)), valamint nem is szartok magatok alá, de állandóan csak panaszkodtok, keseregtek, még akkor is ha semmi okotok sem lenne rá, stb. (persze vannak kivételek, de nem sok)... :-)

  Mellesleg ne higyjétek azt, hogy a magyarok olyan távol lennének a cig... akarom mondani a romáktól... ...pl. a németek számára a magyarok is csak < moderálva >ok, össze kell hasonlítani egy osztrák várost és egy magyart, megnézni a házak tájékát és értelmet is nyer ez a kijelentés is.

  Hitler listáján a magyarok is rajta voltak, mármint a haszontalan kategória alatt, amit eliminálni kell! :-)
 • moto-motó #26 2018. február 17. 10:37

  27
  @igaz_mondo: igazad van!sajnos tényleg nem vagyunk messze a romáktól!itt vannak a szomszédomban.
 • [ törölt felhasználó ] #26 2018. február 17. 12:36

  28
  @igaz_mondo: "(persze vannak kivételek, de nem sok)... "

  Azért látod így mert körül vagy véve negatív emberekkel, illetve te is mindig a negatívumot emeled ki mindenből.
 • kléni #25 2018. február 17. 13:14

  29
  @koppany82: De, írtál. rotfl
 • kléni 2018. február 17. 13:20

  30
  Nekem az angoltanárom azt mondta, amit a legkevésbé szeretek, azt kell a legjobban gyakorolnom, mert ha már fogom tudni rendesen használni, megértek mindent, akkor már nem lesz miért utálnom, és sokkal ügyesebb leszek.
  Ahelyett, hogy ezt a vitát millió+1. alkalommal átvesszük, és tátott szájjal várjuk a változást, valami érdemleges, változást hozó cselekedet kéne. Annak van haszna, ezeknek a hozzászólásoknak nincs.
 • Pocoknyúl #30 2018. február 18. 00:53

  31
  @kléni: like változást csak a fiatalok illesztése hozna a jövőre való tekintettel, de egyenlőre mindenkinek egyszerűbb a "rühellem", "dögöljenek meg", vagy nyugaton a "szegények, tehát pénzt adok nekik hátha megváltoznak" beállítottság.
  40 évemmel úgy gondolom, hosszú távon ez egyetlen problémára sem megoldás.
  Vagy roma osztálytermek roma tanárokkal, vagy full fehér, egyetlen roma gyerekkel., másképp nem lesz a jövőben sem béke. De mondjuk jelenleg az oktatás amúgy is labilis, a káoszban esély sem lenne illeszteni a fiatalokat...
  De attól még léteznek, élnek, most és a jövőben is...
  A vidin én csak embereket látok, akik a körülmények ellenére tök jól érzik magukat.
  És ez szerintem pozitív.
  Nekünk, akiknek elvileg megvan mindene, mégsem vagyunk teljesen boldogok... A felfogás teszi...
 • Pocoknyúl 2018. február 18. 00:56

  32
  ööö a bőrszín itt megitélés szempontjából számít-e számotokra?
  tehát szimpatikusabb-e mert ők fehérek, vagy ha sötétebb lenne, azt kiabálnátok, "ilyenek a < moderálva >ok"
 • Pocoknyúl 2018. február 18. 01:20

  33

  Ezek sorsok.
  Nekem németben a 2 leghajtósabb emberem roma származású volt, az egyiket pajzsmirigy betegség vitte el, a másik férjhez ment, lelépett. Sajnáltam mindkettőt.
  Később a saját cégben, a legprofibb awi hegesztő szintén egy roma származású, 3 év után bejött hozzám és azt kérdezte, lenne lehetősége németben, ő nem egy tanult ember ,mit csináljon?
  Mondtam neki Géza, lépjél, segítek ha kell, de biztosan jobb lesz neked és semmi harag. Ha nem jó, visszajössz.
  Azóta minden karácsonykor megjelenik nálam egy nyikhaj menőmanó iphone-al a kezében, 1 üveg pálinkával és annyit mond: főnők úr, a Géza küldi!
  Vannak negatív tapasztalataim is, látom gyerekkori haverokból mi lett, stb. de akkor sem tudnám azt mondani, "ja cigó, akkor dögöljön meg"...
  Ezeken a dolgokon lehetne változtatni, talán nem a mi életünkben, de a jövő szempontjából biztosan...
 • Gondolkodó 2018. február 19. 18:35

  34
  Amíg a < moderálva >ok megélhetése függ a gyerekcsinálástól, addig soha nem fognak tudni kitörni a szegénységből! Mert könnyű azt mondani hogy nem dolgoznak, de hogy dolgozzon amikor munkát sem kapnak.Az ellátórendszeren kellene változtatni,két gyerekig adni komolyabb családi pótlékot de utána egy fillért sem.Viszont a tanulást, a tudást, ösztöndíjakkal támogatni. A jelenlegi rendszer csak a szegénységet konzerválja.Hiába kapnak lakást, gyakorlatilag pár éven belül telelakják.Mert a jelenlegi rendszer erre ösztönzi őket, hisz így tudnak megélni.
 • koppany82 #34 2018. február 20. 00:48

  35
  @Gondolkodó: Gondolkodj még ezen.
  Miért függne a gyerekcsinálástól? Bármelyik gyárban pl. még a nyolc általános sem kell és már dolgozhatna. Ja hogy annyiért ő fel sem kel az asszony mellől...
  Pedig a gyerekek miatt kap plusz pénzt is...
  Egyébként kapnak munkát sok helyen, csak elbasszák, egy-két napig talán mennek dolgozni, de utána szarnak bele...
  Tanulást ösztöndíjakkal támogatni? Mennyi kap ingyen tankönyvet? Amit szét is barmolnak? Ingyen kaja, amit a falhoz dobálnak? Tiszetel a kivételnek, mert találkoztam olyam cigánngyerekkel aki rossz volt, mint a bűn, viszont amikor kajáról volt szó tisztességesen leült, megköszönte ls megette. Ez egy napköziben, általános iskolában volt...
  Felsőoktatási pontokat kapnak a hátrányos helyzet miatt... Mi kell még, adjunk csak úgy diplomát nekik? Azért mert < moderálva >ok?
  Hiába kapnak lakást... Te kapsz, vagy én kapok? Kb. 50 évet kéne dolgoznom még, hogy tudjak egy lakást venni, ők pedig kapnak, mert < moderálva >ok...
  Szerinted ez ok?
  Gondolkodj...
 • Gondolkodó 2018. február 20. 20:28

  36
  Valóban a pozitív diszkrimináció csak arra jó hogy legyen mivel visszaélni.Viszont legyünk őszinték munkát a telepeken élők valóban nem kapnak pontosan a rossz /nem alaptalan / hírük miatt. Pontosan azt mondom én is hogy nem lakást kel nekik adni,hanem az ellátó rendszeren változtatni,nem szaporodásra ösztönözni őket.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!