"Óriási felháborodást váltott ki

Olaszországban egy internetes receptoldal, amely macskahúsból készült ételek ízletes elkészítését taglalja.
A Itten van e honlap több receptet is közzétett és aprólékos tippeket ad ahhoz, hogyan lehet a bársonytalpú házi kedvencek húsát különösen porhanyósra elkészíteni. A "tészta macskaraguval" és a "pirított kenyérszeletek macskapástétommal" csak ízelítő az ajánlatok közül. A receptek pontosan leírják, hogyan kell "Cirmit" és "Mircit" megsütni-megfőzni.
Az internetes oldalon utalnak arra, hogy Olaszországban a házi állatokat törvény védi, de a nyulak is ezek közé tartoznak, húsuk mégis minden élelmiszer-áruházban megtalálható - érvelnek a szerzők, akiket tiltakozó e-mailek százai árasztottak el. Az Aidaaa állatvédő szervezet elnöke, Lorenzo Croce feljelentést tett a rendőrségen és a honlap azonnali bezárását követeli. "Aki állatokat kínoz és gyilkol, azt a legszigorúbban meg kell büntetni" - szögezte le.
A macskapecsenye már februárban is vihart kavart Olaszországban. Az olasz közszolgálati televízió, a RAI 1 napi főzőcske műsora, az évek óta nézőrekordokat döntő La prova del cuoco című program került a bírálatok kereszttüzébe. Beppe Bigazzi sztárszakács ugyanis arra vetemedett, hogy főfogásként egy macskahúsból készült étekkel ismertesse meg a képernyő előtt ülőket. "A macska húsa finomabb, mint sok más állaté" - bizonygatta a köztiszteletben álló tv-szakács. Az adás hatalmas felzúdulást keltett, és a RAI kénytelen volt száműzni Bigazzit a műsorból. "
grat
Ha elkapom a macskát amelyik rendszeresen a kertembe szarik akkor....wink
Mé ha a nyuszit (aki melesleg sokkal aranyosabb, csendes, tiszta, puha, türelmes stb.) jószág meg lehet enni, akkor nem értem a macskát, kutyát mé nem.:(:beer:

7 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!