Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Korszerű-e a Biblia?

Laura Schessinger egy amerikai rádiós műsorvezető, aki egy lelki tanácsadó műsort vezet. Nemrég, mint buzgó keresztyén azt mondta, hogy a homoszexualitás megbocsáthatatlan bűn, "MERT" Mózes harmadik könyve (A léviták egyházi szolgálatáról) [3 Móz. 18,22] szerint utálatos az.
Ezen felbuzdulva ragadott tollat egy Jake nevű hallgatója:

"Kedves Laura doktor!
Nagyon köszönöm azt az önfeláldozó fáradozását, amit annak érdekében tesz, hogy Isten törvényeit az emberekhez közelebb hozza. Sokat tanultam a műsoraiból, és megpróbálom ezt a tudást minél több emberrel megosztani. Ha például valaki megpróbálja homoszexuális életvitelét előttem megvédeni, egyszerűen emlékeztetem [3 Móz. 18,22]-re, ahol világosan le van írva, hogy ez bűn, és ezzel véget is vetek a vitának. Mindazonáltal néhány törvény értelmezésében és végrehajtásában szükségem lenne a tanácsára.
a) Ha az áldozóoltárnál bikát áldozok, tudom a [3 Móz. 1,9] illetve a [3 Móz. 1,17]-ból, hogy az Úrnak kedves illatú az. A problémát a szomszédaim jelentik, akiknek ez az illat egyáltalán nem kedves. Leölhetem-e őket?
b) Szeretném a lányomat eladni rabszolgának, amint ezt [2 Móz. 21,7] megengedi. Ön szerint mi lenne a méltányos ár érte manapság?
c) Tudom, hogy nem szabad olyan nővel kapcsolatot teremtenem, aki a havibaj tisztátalan állapotában van [3 Móz. 15,19-24]. A probléma csak az, hogy miből lehet ezt tudni? Megpróbáltam megkérdezni, de a legtöbb nő nagyon pikírten reagált a kérdésre.
d) [3 Móz. 25,4 4] kijelenti, hogy szomszédos nemzetségek fiai és lányai közül vehetek magamnak rabszolgákat. Az egyik barátom szerint ez a törvény a mexikóiakra érvényes, de a kanadaiakra nem. Meg tudná magyarázni, hogy miért ne lehetnének nekem kanadai rabszolgáim?
e) Az egyik szomszédom mindig szombaton dolgozik. [2 Móz. 35,2] világosan kimondja, hogy az ilyet meg kell ölni. Erkölcsileg kötelezhető vagyok rá, hogy saját kezűleg öljem meg?
f) Az egyik barátom szerint, az úszószárny és pikkely nélküli vízi állatok (pl. kagylók vagy homár) fogyasztásának bűne [3 Móz. 11,10] nem olyan utálatos, mint a homoszexualitás bűne. Én ezzel nem értek egyet. Állást foglalna ebben a kérdésben?
g) [3 Móz. 21,2 0] szerint ha szembetegségem van, az Úr oltárát nem közelíthetem meg. Be kell vallanom, hogy olvasószemüveget használok. Teljesen élesnek kell lennie a látásomnak, vagy itt van azért egy kis játéktér?
h) A legtöbb barátom vágatja a haját, illetve borotválja a szakállát, beleértve a pajeszát is, holott ez [3 Móz. 19,27 szerint egyértelműen tilos. Milyen halálnemet javasol nekik?
i) [3 Móz. 11,8 ]-ból tudom, hogy ha döglött disznó bőrét illetem, tisztátalan leszek. A kérdésem, hogy szabad-e futballoznom, ha cérnakesztyűt húzok?
j) A nagybátyámnak van egy kis háztájija. Megsérti [3 Móz. 19,19]-et, mert földjébe kétféle magot vet. Ezenkívül a felesége olyan ruhát hord, ami kétféle anyagból (pamut/poliészter) készült. Most tényleg össze kell hívnom az egész gyülekezetet [3 Móz. 24,16], hogy megkövezzük őket, vagy pedig elég, ha egy meghitt családi körben lefolytatott ceremónia keretében megégetjük őket, amint ez azok esetében megengedett, akik az anyósukkal hálnak [3 Móz. 20,14]?
Tudom, hogy Ön ezeknek a törvényeknek nagy ismerője lévén biztosan utat tud mutatni ezekben a kérdésekben. Még egyszer köszönöm, hogy Ön a rádióban végzett munkájával folyamatosan emlékeztet minket arra, hogy az Úr törvényei örökérvényűek és megváltoztathatatlanok.
Az Ön odaadó rajongója: Jake"

7 hozzászólás

 • kfnorbi 2010. október 23. 22:06

  1
  milyen igaz :D
 • [ törölt felhasználó ] 2010. október 23. 22:29

  2
  Szerintem is utálatos a buzulás! Akkor én most Tajgetosz pozitív vagyok?
  A leszbikus szexet viszont szeretm. Akkor mégse?
  :)
 • markitos 2010. október 23. 22:30

  3
  Ha a válasz is megvan tedd fel mindenképpen, érdekel a reakciója :D
 • Félkandúr 2010. október 23. 22:39

  4
  Óóó igen érdekelne júdás evangéliumának a "törvényei" :D... a világ legjobb vallása az egoizmus! :) benne soha sem csalódsz x)
 • gab71 #3 2010. október 23. 23:05

  5
  @markitos: Sajna a válasz még nincs meg,de jók is az ilyen "irányítható"tömegek:DVan aki sportcsarnokokban rohangál rángatózva,van aki meggyógyul(kinő a lába)és van aki levelet ir.A választ egyébként én is várom
 • kisokka 2010. október 24. 08:46

  6
  Mondjuk szerintem elég egyértelmű, hogy anno miért írták le ezeket a törvényeket.A rómaiakhoz elég sok kapcsolat fűződhet.Látott már valaki szakállas rómait?(na és élőt?XP)
  Köztudott, hogy a rómaiaknál elfogadott dolog volt a buzulás, meg sok más, amit Mózes fogalmazott meg ellentörvényként...Legalábbis én így látom.
 • QXY 2010. október 24. 11:04

  7
  Nagyon fura ez. Mindenre van válaszuk Id- Rabbi nem azt mondtad hogy minden tökéletesre van teremtve? nézz rám ! púpos vagyok ! ez szerinted jó? és tökéletes? -Rabbi.- Mi a bajod? ? Nem vagy tökéletesen púpos? ?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!