Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Oroszország már régóta kísérletezik mind katonailag, mind gazdaságilag a Tesla technológiával, de napjainkra megnőtt az igény a tesztek gyakorlatba történő átültetése iránt. Orosz források szerint amennyiben üzembe helyezik, és teljes kapacitással üzemel a Marx generátor, a "teljesítménye akkora lesz, mint az összes elektromos erőmű együttvéve Oroszországban - beleértve valamennyi termoelektromos, vízenergia, nukleáris, nap- és szélerőművet."

Ugyanakkor ezt a potenciált eddig csak a másodperc töredékéig sikerült mérni. Az alábbi exkluzív drón felvételek a legutóbb készültek a létesítményről. A felvételek nyilvánosságra hozatala talán nem csupán politikai pózolás, hanem úgy tűnik, hogy a Tesla villamosenergia-termelés feltételei lassan valóságossá válnak, és erről az egész világnak joga van tudni, annál is inkább, mivel ezzel a technológiával gyakorlatilag a Föld összes energia problémája megoldódna, nem beszélve a további következményekről. Onnantól kezdve például a háborúk gyakorlatilag teljesen értelmetlenné válnának, hiszen nincs szükség fosszilis üzemanyagra a működtetésükhöz, vagyis nem kell, hogy az erősebb országok kizsákmányolják a gyengébbeket az erőforrásaik megszerzéséért. Az így termelt áram ára töredéke lenne a mostaninak, mivel a megépítése és üzemeltetése ezeknek a létesítményeknek össze sem hasonlítható a jelenlegi erőművek bármelyikének költségeivel.

9 hozzászólás

 • oritomi 2015. február 26. 19:04

  1
  A kettes torony teteje ferde lett.Iván direkt csinálta így?
 • HUBERTUS 2015. február 26. 19:54

  2
  Ugy nez ki mint egy "Dónát" erdo grat
 • jk88 2015. február 26. 20:02

  3
  A környéken megfigyelhető volt még több egyéb titkos katonai prototípus is, többek között egy kétcsövű harckocsi és egy bombázásra alkalmas léghajó... :p
 • mtking22 2015. február 26. 20:18

  4
  erre kéne milliárdokat költeni
 • JohnFly 2015. február 26. 20:46

  5
  A képen látható kaszkád rendszerű töltéssokszorozók nem termeltek, nem termelnek, és nem fognak termelni soha a büdös életben ingyen energiát az emberiség számára.

  lineáris részecskegyorsítót viszont működtethetnek, melynek alakja szépen keresztülsejlik a koppolit üvegezett tornyon. Pár MeV-val oda tud sózni.
 • Airmen 2015. február 26. 20:47

  6
  "Az így termelt áram ára töredéke lenne a mostaninak, mivel a megépítése és üzemeltetése ezeknek a létesítményeknek össze sem hasonlítható a jelenlegi erőművek bármelyikének költségeivel."

  Ez csak feltételezés.Ugyanis ki lesz olyan hülye, hogy a kidolgozott és működő technológiát olcsón fogja adni bárki is? :) Jó drága lesz ezzel is termelni, főleg a kiforratlansága miatt.
 • JohnFly 2015. február 26. 20:56

  7
  Ja, és csak a történelmi hűség kedvéért: Teslának nem állt rendelkezésre sem dióda, sem elektroncső, csupán szikraközzel tudott egyenirányítani, így ezekre a tornyokra azt írni, hogy tesla torony az szándékosan kihasználja a Tesla neve köré felépített misztifikációt, félrevezet, és megtéveszt.
 • HUBERTUS #5 2015. február 26. 21:29

  8
  @JohnFly: Tehat akkor ez fegyver, nem is fank ? Pedig en azt hittem ez fank... ouu xD
 • Wundermax 2015. február 27. 00:44

  9
  ezt megnézném működés közbenlike bár a leírás faktuálisan inkorrekt, ahogyan má vótmá itt 2 kommentval arrébb.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!