Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Az orosz IWT LF640 PRO SMART célzórendszer mesterlövészethez

A hadsereg eszközei is egyre okosodnak, vannak már okos lőszerek, fegyverek. .. Az IWT LF640 PRO okos célzórendszernél az volt a koncepció, hogy ne kelljen különlegesen kiképzett mesterlövész egy ilyen feladat elvégzéséhez. A készülék használatával bármelyik katona eltalálhatja a célt nagy távolságokból is.
Hőkamerás képet biztosít, ahol a melegvérű célpontok automatikus felismeréssel kerülnek megjelenítésre. Ebben nem akadályozza meg a rossz időjárás, vagy a tereptárgyak részleges kitakarása sem. A beépített távolságmérő 3500m-ig működik, 1200m-ig biztos találat.


A beépített számítógép kiszámítja a lövés útját, ehhez segítségére van a:
- beépített időjárás állomás, hőmérséklet, nyomás, páratartalom
- külső szélirány/erősség jelzőket is tud használni BT kommunikációval
- GPS, ami beleszámolja az adott lövést befolyásoló tényezőket, pl. víz felett elhaladó lövés
- beépített giroszkóp, gyorsulásmérő, iránytű
- automatikus célpont követés
- saját-idegen azonosító
- fegyvermemória, 8 fegyvert tud tárolni és korrigálja a célt a beállításnak megfelelően
- lőszermemória, 3 féle lőszert jegyez meg, mind a 8 fegyverhez külön-külön
- aktívan felfüggesztett, remegés kompenzált érzékelő


A kezelő beállítja a célt, és amikor tűzparancsot kap, meghúzza a ravaszt. A fegyver akkor fog elsülni, amikor épp megfelelő célon van a célkereszt. Esetleges tévesztés esetén a lövés korrigálható az előző alapján, csak arrébb kell húzni a keresztet a módosításhoz, a következő lövés már biztosan halál pontos lesz.

Az egész művelet nézhető egy külső kijelzőn is vezeték nélkül, ez akár okostelefon, tablet, számítógép is lehet. Rögzítheti is az eseményeket µSD kártyára a későbbi kielemzéshez. Kapcsolható hozzá egy "karóra", ami pl. rezgéssel jelzi a kezelőnek, ha a látómezőbe lehetséges célpont került.
A készüléken Linux operációs rendszer fut, amit folyamatosan fejlesztenek és könnyen frissíthető a legmodernebb változatra.

7 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!