Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

. ..ha elzárnák a gázcsapot, vagy nem tudsz annyit keresni amennyit a szolgáltató kér. .. .

9 hozzászólás

 • kléni augusztus 8. 20:54

  1
  ... és van sertésed aminek eltartására még futja a fizetésből, hogy legyen miből szart szerezni alapanyagnak. rotfl
 • Gabor0827 #1 augusztus 8. 21:08

  2
  @kléni: Senki nem mondta hogy csak a sertésé jó! ;-)
 • azúr augusztus 8. 21:24

  3
  Annyi minden lehetőség lenne még a csökkentésre, de annyi minden. Plő nyáron, városban a kismotorok, robogók támogatása, akár KRESZ módosítással, könnyítéssel, 2 személyel, olcsó, gyors, nem kell parkoló, nincs dugó. satöbbi. Zöldítés, mindenki bicajjal, ki fog hajnali 5-kor végigtekerni a fél városon, leizzadva, fáradtan a melóhelyre beérkezni, majd délután a dög melegben vissza? Hiányzó bicikliutak, meg minden. Mintát venni más, zsúfolt és mediterrán országoktól, ahol ez már megszokott rég... Ötlet lenne vagy 100, de nehéz és bonyolult a megvalósítás. Majd inkább utólag, hogy mit kellett volna... mert nem gondoltuk, hogy ez lesz.
 • kléni #3 augusztus 9. 00:10

  4
  @azúr: BP-n már azért nem túl rossz a bringahálózat. Több igény több beruházást szül. Sokan mondják bicikli ellen az izzadságot. Aha... Tapasztalatom szerint mással közlekedve se izzadok kevésbé. Gyalog többnyire nem vészes, mert lehet árnyékos oldalon sétálni kellemes tempóban, legalább mozgok. Tömegközlekedésen tök jó huzat van néha. Bocsival az a baj, hogy ha klímával hűtik, akkor a meleg-hideg-meleg váltakozás miatt izzadok ki. Ha csak huzatot csinálnak az jó, de az ülés meg az egész kocsi akkor is egy sütő marad. Ezzel szemben a kerékpáros tekerés is könnyen megoldható lenne: egyrészt az elektromos bicajt pont erre találták ki, másrészt lehetővé kéne tenni a munkahelyeken, hogy egy pólócsere, mosakodás lehetséges legyen. Nem szoktunk hozzá és sok helyen nincs kialakítva (az én irodámban mondjuk pont van zuhanyzó), de hát akkor próbálkozni kéne. Tök jó felfrissülni beérve munkába, akármivel megy az ember. 5 perc alatt vizes törölközővel meg lehet mosakodni meg rendbe tenni magad, aztán lehet dolgozni. Nade minek keresnének megoldásokat az emberek? Helyette beül egyedül a kocsijába és az egész városon átmegy, mert ezt szokta meg, és mindenki minden más módszerre csak legyint, áh ez kivitelezhetetlen. Én pl. a vizes törölköző szárítását nem tudtam elképzelni munkahelyen, el nem rakhatom vizesen, kiteríteni nem tudnám hova mert munkahelyen azért nincs szárító, nade nehogy már ebbe haljunk bele, hát keressünk rá megoldást.
 • azúr #4 augusztus 9. 01:10

  5
  @kléni: írtam egy nagyon komoly válszt, amiben benne volt néhány magyarázat és vélemény, de nem volt bepipálva a "bejelentkezve maradok", ezért csak az utolsó mondat:
  "Bizom benne, hogy ti vagytok a kulcs, fiatalok képesek vagytok megtörni a hagyományt és lesz_rni mit gondolnak az öregek, politikai és mindenféle szinten, valami újat létrehozni, mert a ti jövőtök, mi úgy tűnik csak azon vagyunk, hogy minél jobban elb_sszuk azt.
  Hajrá like"
 • Inhouse #3 augusztus 9. 09:18

  6
  @azúr: Aki akarja a legtöbb esetben megoldhatja és nem csak siránkozik, hogy miért nem jó...20+ éve kerékpárral járok munkába, illetve ahova csak lehet, meg a feleségem is, meg a gyerekek is, télen is nyáron is, egész évben. Az autót akkor vesszük elő, ha nagyon muszáj.
  Mondjuk a főváros közlekedése elég élhetetlennek tűnik innen vidékről. Kellett mindent oda zsúfolni.
 • kléni #5 augusztus 9. 21:53

  7
  @azúr: Én erre kiegészítőt használok. Megoldottam. rotfl
  Typio Form Recovery - chrome.google.com
 • azúr #7 augusztus 10. 20:27

  8
  @kléni: Persze, oszt ott ül a kis kínai, vagy éppen te a progi közepén és loptyátok a jelszavaim.. XD fucku
 • azúr augusztus 12. 20:37

  9
  A kerékpáros témára visszatérve, ha egyrészt lennének alaposan megtervezett bicikliutak szerte az országban, de nagyjából gyorsmegoldások, ahova és ahogyan sikerült a computeren bepasszítani, padkákon keresztülugratni, utat 6x oda-vissza átszelni, útszakasznak fele bicikliút, másikon pedig a kamionok között kell tekerni.
  Másrészt nem mindenki 20 éves mekis dolgozó ( fucku ), ahol a liberális gondolkodás esélyt ad a munkatársnak tisztálkodásra és egyáltalán emberszámba veszi, bár mostanában egy ilyen jellegű tendencia a munkaerőhiány miatt észrevehető.
  Harmadrészt a falusi ember városba jár dolgozni, sokszor 50-60 vagy nem több km-ről, mert nincsen más lehetősége, tuti nem bicajjal fogja letekerni az útszakaszt. És ez elég jelentős tömeg.
  Negyedrészt pedig a családos hazafelé menet be szokott ugrani vásárolni, a sok cuccot bicajjal hogyan szállítja haza.
  Nem vagyok ellene, én is szoktam tekerni, de inkább sport szinten, mint közlekedés szintjén, viszont el nem tudom képzelni, hogy ez valós alternatívája lehetne az autónak, tömegközlekedésnek, bármennyire is erőltetik.
  De aki járt már mediterrán országokban, az láthatta a motor igenis alternatívája az 1 vagy 2 fős közlekedésnek, akár csomagok cipelésével is.
  Csak ezért írtam, így látom, saját vélemény.
  Jelenleg az államnak sem érné meg a teljes zöldítés, egy autó után befizetett adók, az üzemanyag, az áfák, beleértve a szervizelési, biztosítási díjakat is, azért elég komoly bevétel.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!