Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

32 hozzászólás

 • [ törölt felhasználó ] #6 2018. szeptember 10. 09:28

  8
  @törölt felhasználó: Szejetlek picim. Merre kódorogtál eddig?
 • [ törölt felhasználó ] #5 2018. szeptember 10. 09:29

  9
  @kléni: Idegállapotba kerültem, és tojtam egy tojást. XD
 • törölt felhasználó #8 2018. szeptember 10. 09:34

  10
  @Csirkeláb: Tanultam, vizsgáztam, dolgoztam... :kiss:
 • [ törölt felhasználó ] #10 2018. szeptember 10. 09:42

  11
 • kléni #7 2018. szeptember 10. 09:47

  12
  @Pocoknyuuu: Feltetepeztek, hogy a hotel tele van, tehat az ures szobak szalagan nincs egy cetli se. Ezert nem mondhatod azt, hogy a vegtelen+1. szobaba menjen, mert a feltetelezes szerint az is foglalt. De mondhatod azt a vegtelen sok vendegnek, hogy koltozzon egyel arrebb, mert a vegtelenseg miatt ezt meg tudjak tenni, hoszen a vegtelen+1. szoba lakoja is elkoltozik, ezaltap felszabadul 1 szoba.
 • törölt felhasználó #12 2018. szeptember 10. 09:59

  13
  @kléni: A végtelen számú szobás hotel sosem lesz tele.... Mert mindig van plusz egy szoba mert annak sincs vége.... A vendégek pedig sosem fogynak el, mert ha buszokkal érkeznek ha gyalog, végtelen a számuk ezért az egész olyan, mint egy végtelen hosszú zippzár ahol az egyik fele vendég a másik pedig szoba, mindenkinek jut egy, senkinek nem kell költöznie sehovasenemse.
  Amúgy ezek a szobák vótakmá XD
 • kléni 2018. szeptember 10. 09:59

  14
  A lenyeg tehat hogy nem dolgozhatsz a vegtelennel nagyobb szammal, mert a vegtelen annal is nagyobb. De vegrehajthatsz egy muveletet vegtelen sokszor, ami miatt lehetoseged lesz a vegtelennel kisebb szamokkal csinalni valamit - akar vegtelen sokszor.
 • kléni #13 2018. szeptember 10. 10:06

  15
  @törölt felhasználó: De az a plusz egy szoba is foglalt a feltetelezes szeront. Ha mutatsz meg egy szobat akkor az is foglalt. Az uj szobaval egyutt egy uj lakost is mitatunk, emiatt lesz tele mindegyik.A pelda nyilvan nem tokeletes, pl. a vegtelen koltozteteshez vegtelen ido kene, ami miatt a portas nem tudna az uj kulcsot atadni :D
 • törölt felhasználó #15 2018. szeptember 10. 10:12

  16
  @kléni: Nyugodj meg. Mély levegő és engedd el XD
  Írd inkább, hogy: vótmá XD
 • kléni #16 2018. szeptember 10. 10:16

  17
  @törölt felhasználó: Ha azt hinned hogy mar megszamlalhatatlanul sokszor irtam le, hogy votma, kideulne, hogy meg annal is tobbszor irhatom le. rotfl
 • törölt felhasználó #17 2018. szeptember 10. 10:45

  18
  @kléni: Akkor végtelenül ismétlődő posztoknak kéne lenniük XD
 • Pocoknyuuu #12 2018. szeptember 10. 15:04

  19
  @kléni: A gyengébbek nevében köszi :D az valahogy nekem kimaradt, hogy tele van a szálló. Mondjuk így most még bonyolultabb, főleg másnaposan róka
 • pepuccso 2018. szeptember 10. 21:18

  20
  Már bocsánat, de ez hülyeség, elméleti okoskodás, semmi használható. Nincs ilyen szálloda, nem is lesz, mert nem lehet - nem lehet olyan sebességgel építeni, ahogyan szükség volna rá és nem is maradna egyben - ez pont olyan, mint amikor 3 kutatót bezárnak egy-egy szobába egy-egy konzervvel, ami a túlélést biztosítja. Fizikus, kémikus és matematikus. Egy hét múlva mennek és látják, hogy a fizikus jól van, kissé lefogyott, de nyitva a doboza, kérdik, hogyan élte túl?
  1. Kérem, a fizika segített: a súrlódás hőt termel, addig dörzsöltem a dobozt a falhoz, míg a hő megolvasztotta a hegesztést, kinyílt, ettem-ittam, kösz a játékot!
  2.Kémikus urunk szintén jól van: tudják, a kémia megoldotta a problémát. Mivel észrevettem, hogy a dobozt hőre olvadó anyaggal ragasztották le, kitettem pár órácskára a napfényre, az beindított egy reakciót, nyílt a doboz, ettem, ittam, jól vagyok.

  3. A matematikus éhen halt. Látják a falon a sok számítást és a tételmondatot: TEGYÜK FEL: A DOBOZ NYITVA VAN...

  Anno csak nevettem a matektanáromon, aki azt próbálta megmagyarázni, hogy fontos az "A" szám egyenlő "A" számmal tétel bizonyítása, mert ez mindenkinek alapvető tudás és enélkül nem lehet élni vagy valami hasonló halandzsa - na, ez a szállodás baromság is ilyen.

  Szerintem
 • kléni #20 2018. szeptember 10. 21:33

  21
  @pepuccso: Igazán? A végtelen fogalmának megértése többek között kell az integrálok létezéséhez, ugyanis a végtelenben vett limes fogalma nélkül egyes integráltípusok nem definiálhatóak. Az integrálás oly sok dologra fel van használva a modern világban, hogy ha nem létezne, te holnapra éhen halnál, ezt az üzenetedet nem tudtad volna elküldeni az interneten. Azon kívül, hogy a végtelen fogalmát vételen esetben használjuk fel a gyakorlatban is, az absztrakt dolgok megértése akkor is fontos, ha gyakorlatban nem hasznosítjuk közvetlenül. A haszon abban van, hogy képesek vagyunk megérteni bonyolult rendszereket, ezt a képességet pedig már számtalan másik területen fel tudjuk használni. Lehet, hogy te nem használod, amikor kidobod a szemetet, de a tudományban elég nagy jelentősége van a halmazelméletnek.
 • pepuccso #21 2018. szeptember 10. 22:37

  22
  @kléni: bocsesz, én a napi valóságról beszéltem, igaz, nem tettem egyértelművé.

  Az integrálás nélkül amúgy vígan megélnék/megélek, semmi szükségem rá, hogy kiszámítsam pölö egy kanyar dőlésszögét avagy ívét - meghagyom ezt a matekosoknak. Nekem elég, ha józanul vezetek és nem végzek folyamatosan teljesen felesleges számításokat, csakcsupán bekanyarodok.

  A tudományt meghagyom a tudósoknak, akik bebizonyítják: ha a szüleidnek nem volt gyereke, akkor neked sem lesz :D
 • kléni #22 2018. szeptember 10. 22:43

  23
  @pepuccso: Én pedig napi valóságról beszéltem. Még ha nem is tudsz róla, számtalan helyen visszaköszön olyan dolog, aminek megértéséhez, működéséhez szükség van ilyen-olyan komplex matematikai dolgokra. Összefoglalva: lehülyézel valami olyasmit, amihez semmi közöd, és nem is akarod, hogy legyen hozzá közöd. Nyilván átlagembernek nincs szüksége a világ végtelen sok elméleti tudására, nem kell használni mindent, ez így rendben is van. Ettől még nem lesz baromság, és csak mert nem neked kell alkalmazni, nem lesz hasztalan, soha nem kellő. Tök jó, hogy meghagyod a matematikusoknak, de akkor miért nem tartod meg a véleményedet is magadnak? Senki nem kérte, hogy vezetés közben oldj meg egyenleteket.
 • pepuccso #23 2018. szeptember 10. 22:59

  24
  @kléni: Tudod, a vélemény szabad :D

  Akkor is, ha valakiknek ez nem tetszik - ez olyan oldal, ahol elmondhatod a sajátodat.

  Az elméleti matematikus elmondhatja a végtelenről szóló elméletét és én (vagy bárki más) fikázhatom azt, ha nem értek vele egyet vagy nem tetszik maga a poszt.

  Jöhetsz te, aki védi ezt az elméletet, oda-vissza dobálózhatunk a véleményünkkel és semmi nem fog megváltozni, maximum tanulunk valamit egymástól - vagy nem.

  Most felgördítettem és látom, te osztottad meg ezt a posztot - értem, ha nem tetszik az ellenvélemény :D

  Szerintem ez akkor is csak egy felesleges eszmefuttatás, mindig is nevettem az ilyen - szerintem hülyeséggel egyenlő - ostoba szarságokon, amik kábé EGY másodpercig sem működnek a valóságban, de a kultúrsznobokat valósággal hipnotizálják: némá! mekkora igasság ez! Tyű! eztet akkó közlöm mindenkiveee', mer' mijenjómááá :D

  De ha komolyan vennéd eme fenti ökörséget, akkor ne csodálkozz, ha jön valami elcseszett Theo és megkér, hogy az éjszaka közepén ugyan cuccolj már át Willisékhez és vágj jó képet mindehhez!
  csak mert valaki végtelen sok szobát álmodott és ki kellene próbálni, működik-e?

  Ha pedig elméletileg KIpróbálod magad és a posztodat, akkor miért csodálkozol, ha a gyakorlatban nem működik úgy, ahogyan elképzelted? VÉGTELEN lehetőség van a poszt szerint, VÉGTELEN megoldással - vagy mégsem? Csak egy maradhat, az ájult tisztelet és hozsannázás? :D

  Ugyan már...
 • kléni #24 2018. szeptember 10. 23:15

  25
  @pepuccso: Neked nem a poszt nem tetszett, hanem lehülyéztél minden matematikust 0 tudás alapján. Eredetileg semmilyen véleményt nem alkottál a posztról, és még az absztrakt matematikáról se, csak kijelentetted, hogy ennek semmi értelme. Már pedig van, maximum nem neked. Hoztam példákat, és még rengeteget tudok sorolni, de minek, csak még több hülyeséget kezdtél el magyarázni... Semmi gond nincs azzal, ha nem tetszik a tudományosabb tartalom, vagy nem értesz hozzá. Nekem sem tetszik sok dolog, és nem értek mindenhez. De erre nem az a megoldás, hogy elkezdesz össze-vissza minden idiótaságot rikácsolni, hanem begyújtod a rakétáidat, és elhúzol innen a bús picsába.
 • pepuccso #25 2018. szeptember 10. 23:26

  26
  @kléni: Neeem, oda te mész, nagyon gyorsan :D a szarságaiddal együtt
 • [ törölt felhasználó ] 2018. szeptember 10. 23:32

  27
  Hű gecó, valaki felhúzta klénit. Csak jól indul ez a hét. :corn2: rotfl
 • [ törölt felhasználó ] 2018. szeptember 10. 23:40

  28

 • kléni #27 2018. szeptember 10. 23:42

  29
  @Csirkeláb: Az baszott fel igazán, hogy éppen a deklaratív programozás tárgyamhoz írtam a házimat este, a logika/funkcionális programozás meg pont, hogy a matematikára épül, és baromira nem könnyű. De jön itt egy jani, oszt megmondja a frankót, miközben azt se tudja mit beszél. Áh, inkább megyek aludni. <img src=apa:" class="ks" />
 • pepuccso 2018. szeptember 10. 23:47

  30
  Az baszott fel, hogy szar posztot közöltél és nem mindenki rajong a hülyeségeidért - szokd meg és lépj át rajta!
 • [ törölt felhasználó ] #29 2018. szeptember 10. 23:49

  31
  @kléni: Én a vizilovakkal vagyok, egy katasztrófatúrista sok popcornnal. Kb a felét nem értettem annak amit leírtál, de ettől az még lehet fontos/hasznos. Az alvás pl. tök hasznos dolog, nélküle megmurdelsz. rotfl Megyek én is... rotfl
 • Pocoknyuuu #29 2018. szeptember 11. 17:28

  32
  @kléni: Szerintem ne szegje kedved eme incidens, gondolkodtató poszt, szívesen olvasgatnék még ilyet like
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!