Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Még csak béta, de remélhetőleg hamarosan választhattok majd. .. chipes vagy tetkós transhumanok akartok-e lenni? rotfl

Íme a választás szabadsága a közeljövőben. Az nem kérdés, hogy a technológiát be fogják vezetni, és az emberek zabálni fogják, ahogy ma pl. a trendi okostelefonokat, amik lehallgatnak, GPS-adatokat küldenek, képeket osztanak meg a tudtodon kívül, és egyébként is simán kémkednek az egész életed után. Az emberek nagy része erre persze legyint (ha egyáltalán tud róla, pl. a tudta nélkül bekapcsolható kameráról és mikrofonról…), az a lényeg, hogy vett részletre egy olyan készüléket, aminek teljes ára üti a havi fizetése összegét, az előfizetési díj és a részletek pedig bőven 10%-át vagy még többet viszik el a bérének minden egyes hónapban. Ennyit a trendiségről, a cool életérzésről, miközben sokkal fontosabb dolgokra is költhetné a pénzét – mondjuk a családjára, utazásra, kirándulásra, könyvekre, stb. De ezek nem olyan szexi dolgok, mint egy „okos”mobil a zsebben. Szóval az agyatlan, konzumidióta mobilmánia példájából okulva teljesen egyértelmű, hogy ugyanúgy zabálni fogják a tökre trendi és cool és szexy és fancy chipeket, és még választhatnak is:

Vagy beültetik, vagy elektromos tetoválásként viseled a testeden. Ugye milyen uberalles? És persze jó drága lesz, hogy megkaphasd az árcédulával a kivételezettek, az igazán menők hamis életérzését, mert sokan úgy érzik, hogy ami túl van árazva, azt mindenképpen meg kell szerezni, mert exkluzív, mert „egyedi”, mert first class… Szóval tetoválhatsz magadra szexi áramköröket, amik még szexibb szolgáltatásokkal kényeztetnek el. A mobilodon megnézheted például, hogy adott pillanatban mennyi a vérnyomásod, mennyit ver a szíved, van-e még pulzusod a zombilét kellős közepén, és hasonló, extra fontos dolgok, amik nélkül most már egészen biztos, hogy nem tudnál élni. Egy ilyen tetkóval kedvezményesen vásárolhatsz majd a mekiben műanyag kaját, és pizzarendelésnél, amikor fizetsz a kiszállítónak, a tetkóddal tudsz majd fizetni. Képzeld el, ahogy a műfuxos kigyúrt (felfújt. .. ) kopasz a bicepszére teteti a tetoválásba mártott chipet és egy komoly, a leolvasó felé tett izomfeszítéssel erősíti meg a vásárlási szándékát. Hogy fog neki ez tetszeni! "Én izomból fizetek, haver!"

Szóval lesz választási lehetőséged, mert lehetsz majd elegánsan diszkrét is, a bőr alá ültetett technológia révén. Nem hivalkodsz, nincs magamutogatás, te egyszerűen csak úgy vagy trendi, hogy az nem is látszik. Ez is nagyon menő lehet a felsőbb körökben, ahol a tetkó nem megfelelő viselet a dress code követő nyakkendős rabszolgák között.

Harmadik lehetőség? Az nincs, te kis rebellis! Nem akarsz semmilyen formában beültetést? Mit akarsz eltitkolni a világ elől? Mit rejtegetsz? Mi vagy te, terrorista? Pedofil, bűnöző??? Hmmm? Na, gyerünk, döntsd el, hová kéred. Fej vagy gyomor…

4 hozzászólás

 • kisja 2017. március 8. 13:23

  1
  Jó lesz!
 • Gabor0827 2017. március 8. 19:56

  2
  Paranoia felsőfok. :-)
  Ha kicsit komolyabban elmerülnétek a technológiai fejlesztésekben akkor láthatnátok hogy a chipes megoldás nem hogy nem alkalmas valós idejű nyomkövetésre, de még erősen idejétmúlt is!
  Több olyan létező megoldás is van amivel könnyebben követhető bárki, mindenféle töltésre szoruló elektromos kütyü nélkül. Ami egyszerűbben elterjeszthető, mondjuk egy divatos üdítővel.

  De mint mindig, most is az a nagy kérdés: ki a frászt érdekel hogy merre mászkálsz?
  Kit érdekel a pitiáner életed, amíg saját magad tartod rabszolgasorsban a túlárazott kütyüiddel, a szükségtelenül nagy lakásoddal, és az indokolatlanul lecserélt autóiddal, ami miatt az egész életed túlhajtott munkával töltöd, majd az egészet feláldozod az egészségügy oltárán hogy élhess még 1-2 évet...
 • peti.97 2017. március 10. 20:22

  3
  Utálom a tech elleneseket, úgy mint a "divat"-ot. Az okostelefon hasznos, és ezek a kütyük is hasznosak lesznek. Ha hülye vagy és túlárazva veszed te bajod. Ha hülye vagy és azért veszed mert "trendi" te bajod. Ha azért mert kell a szolgáltatás amit nyújt akkor tedd azt. Azt meg hogy bárki is lehallgat, megfigyel... Hát egészségére :) Ha valaki okosan használja az okoskütyüit, akkor nincs mitől félnie, ha hülyén (pl ellenőrizetlen forrásokból leszedett tartalmak) az az ő baja. Az hogy 0. napi backdoor (olyan kiskapu amit még nem fedezet fel a gyártó) is létezik, tudod mennyiért vesztegetik az ilyen infót? Elárulom: kevesebbért ölnek embert. Nem félek attól hogy a képemet nézi valaki. Napjában sok száz ember mellet megyek el az utcán, és látnak, hallanak. Ennyi.
 • AsconaB 2017. március 10. 20:33

  4
  Pff a víz meg úgyis elfogy majd kötsögök, akkor majd chip-ezhettek rotfl
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!