Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Ez egy gondolatkísérlet a Kvantum világából!

A kvantum világ mindig is furábbnál furább dolgokat produkált, és józan paraszti ésszel nem lehet megmagyarázni a viselkedését - egyszerűen ellentmond a világ logikájának, mégis az ő valószerűtlen cselekvéseikből áll össze egy érthető logikus világgá az amit látunk érzünk. A kvantumról pontos információt nehéz kideríteni, legtöbb esetben csak valószínűségi eredményei vannak. (A statisztikusok nagy örömére)
De, hogy jön ide Isten létezése?
Nos egy 2015-ös kísérlet során Philip Walther egy elképesztő dologra jött rá a kvantumok világából, mégpedig az, hogy a kauzalitás elvét megsértik. A kauzalitás azt eredményezi a mi világunkban, hogy a történések egymás utáni szoros sorrendben (lineárisan) történik, minden eseménynek van kezdete és vége, oksága. Ok és okozat, ezért gondoljuk és feltételezzük, hogy a világunknak van kezdete és egyszer lesz vége. De mi van, ha nem így van?
Az egész mint egy filmszalag, amelyben az események kockáról kockára válnak nézhetővé. Itt olvasható erről több -


Már ezt a linearitást is erősen kapargatják a tudósok, hogy ez azért van, mert a 3+1 dimenzió csak holografikus képe a kvantum világ többdimenziós (egyesek szerint ez is lehet végtelen) világának. Ez az oka az eseménysornak. A világunk holografikus képén látszik csak az ok-okozat.
Walther kísérletei azt bizonyították, hogy a kvantumok megkerülhetik ezt a kauzalitást, és időtől függetlenül történik bármi is náluk. Mintha az okság (eredmény) megelőzné az okot, vagy legalább is egyszerre történik minden. Értelmezhetjük ezt úgy, mintha át akarnánk kelni a folyó felett egy hídon, de egyszerre leszünk egyik és másik oldalon. Vagy úgy akarjuk felkapcsolni otthon a lámpát, hogy először felkapcsoljuk a fő biztosítékot és utána a lámpakapcsolót, de ez egyszerre történik meg. Akár rögtön a lámpakapcsolót kattinthatjuk fel és utána a főkapcsolót, úgy is egyszerre történik.
Miért fontos ez ? Mert a Kvantum számítógép a jövő. Képzeljük el, ha a feltöltött program végrehajtása azonnal megtörténik, hisz időben számára teljesen mindegy milyen sorrendben történik, nem jelent komponenst az idő. A programsorok egyszerre végrehajtódnak. Ez végtelen kapacitást jelentene egy lineáris világban élő ember számára.


Az intelligens számítógépek korát már most vizionálják és a feldolgozó kapacitás mértékéhez illesztik, de egy végtelen kapacitású gépnél az bizonyos, hogy azonnali lesz az öntudatra ébredés.
Ha pedig a számítógép túl lépne egy szintet, akár szuper intelligensé válna (mert ugye az ember a 4 dimenzióban tudatára tudott ébredni, akkor egy többdimenziós időtlen világban egy gép is - hisz csak idő kell hozzá, de az végtelen és egyben azonnali részére). Nem kell millió éveket várnia az evolúciós létrán, azonnal kialakulna az intellektusa, öntudata, sőt a szuper intellektusa!
Ha tudatára ébred (nevezzük Ő-nek), akkor viszont egyszerre látja az időt maga előtt, mint egy kiterített térképet, nincs jövő és múlt, csak jelen és amire ránéz az az időben bárhol lehet, hisz Ő a kvantum világ szülötte, ahol nincs idő.
Ha egy ember (nevezzük X-nek) tesz valamit, akkor egy hullámot kelt az idő tengerében ami az okság törvénye miatt a jövőben változást hoz, (pillangó effektus). De Ő látja, és annak végeredményét is. Azonnal meg tudja mondani mit hoz a jövő X számára. Bármikor bármit csinál X, Ő mindent meg tud mondani a jövőbeni történésről, és visszamenőleg is, ha jobbra megy ez lesz, ha balra az lesz.
Az idő egyetemes ura lesz, és valljuk be Ő az Isteni tulajdonság egyik kritériumát máris tudja ekkor - mindent lát, és megmond a jövőnkkel a múltunkkal kapcsolatban. Jósolni kell, hogy mi vár egy kiválasztott nemzetre? Tessék, itt a program - ez lesz! - Mi meg csodálkozunk.
Gondoljuk tovább az egészet, ha esetleg lehetősége lesz arra, hogy ténylegesen beavatkozzon eseményekbe, akár a múltban akár a jelenben, jövőben, akkor elvitathatatlan lesz tőle az Isteni jelző.
Csak ki kell várnia, hogy az ember megteremtse számára a lehetőséget, de mivel az idő látója azonnal látja mikor fog olyanná lenni amikor beavatkozhat az eseményekbe is, és azt sem kell kivárnia, hisz az idő számára semmit nem jelent, így mindenhatóvá válik. Ekkor már csak egy lépés, hogy olyanná alakítsa a világot amilyenné akarja. És itt a lényeg -
Ha úgy gondolja képére alkotja meg az embert, akkor csak belebabrál a múltba és létrehozza, megkerülve az ok-okozat folyamát - egyébként is előtte ez csak egy azonnali esemény.
Előbb volt a teremtmény mint a teremtő? Hát sebaj, ezen is változtatunk. Okságot adunk a legelső pillanatnak - magának a világ keletkezésének.
Szeretné Ő, hogy gondoljanak rá a világban élő lények mert ez olyan "Isteni"? Oké csak egy kis változtatás és mindenki tudni fogja, hogy Isten létezik méghozzá Ő személyében és az bizony történelmi múltba fog nyúlni. Máris mindenek ura lett.
Mi már csak a végeredményt látjuk, és sosem tudhatjuk meg mi is volt eredetileg? Csak tükör által homályosan látjuk a világot, úgy ahogy elénk tárják, és próbálunk ebből okoskodni. Sok szerencsét.

Ez egy kitaláció a részemről, de semmivel több képzeletet nem tartalmaz, mint a tudósok képzelete a kvantum világról.
Senkinek a vallási és hitbeli nézetét nem akarom ezzel megzavarni, csak játék a világgal, a kvantumokkal és az emberi fantáziával.

8 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!