Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

8 hozzászólás

  • Luckye január 20. 15:58

    1
    Kovácsolásközben miért kopogtatja az üllőt? Csak a ritmus fenntartása miatt, vagy van egyéb jelentősége is?
  • Luckye #1 január 20. 16:08

    2
    @Luckye: Válaszolok is magamnak, mert hogy a Youtube-on is feltették ugyanezt a kérdést, Kéki Zsolt pedig válaszolt:
    "az üllőn megpattan a kalapács így lendületet kap és nem kell annyit emelni"
  • hakapissza január 20. 17:43

    3
    Szép szakma ez, de tized ennyi energiával, és idővel, egy hegesztővel meg lehet oldani. Ez a szakma inkább legyen hobbi.
  • kolega január 20. 18:21

    4
    Milyen hegesztési eljárásra gondoltál? Mert van egy rakás féle. Sok esetben nem jobb "csak simán" összehegeszteni! Feszültség keletkezik a hegesztésnél, amit később hőkezelni kell. Amellett nehezen biztosítható, hogy a munkadarab és a hegesztőanyag ötvözete megfelelő legyen. És még lehetne róla írni sokat. Ez is egy szakma, amit hosszú évekig, évtizedekig kell tanulni ,hogy mester legyen valakiből. Fotelből google- val elég kevés. . .. .
  • zsoltee #3 január 20. 18:47

    5
    @hakapissza: Igen föleg, hogy ennek a fogalma az, hogy kovács hegesztés. Gondolom egy tradicionális kovács nem fog awi-, inverteres- vagy co hegesztővel hegeszteni, ha beakarja mutatni ezt az eljárást
  • naphtha január 21. 00:07

    6
    Elnézést kívánok előre is, mert lusta voltam végignézni. Viszon az érdekelne, hogy ezt a műveletet hívják hiccentésnek is?
  • hakapissza #4 január 21. 17:43

    7
    @kolega: "Milyen hegesztési eljárásra gondoltál? Mert van egy rakás féle." 24 éve dolgozom a szakmámban. Nem vitatok semmit amit állítasz, mert a munkaidőm lejárt mára. :)
  • Gendernyúl január 21. 22:25

    8
    120 éve még nem vol MIG, MMA, AWI. sem lézer és a többi sem. Le a kalappal a srác előtt, hogy manapság még tudja mindezt, amire mi már nem volnánk képesek like
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!