Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Úgy hívják, hogy lifi, és már irodai környezetben is kipróbálták. Biztonságosabb a rádióhullámoknál. Mellesleg 100x gyorsabb mint a wifi. Kérdés: jó ötlet ez? :|

Megnézem az eredeti oldalt »

3 hozzászólás

 • Kulaman 2015. november 25. 14:24

  1
  Ne fossatok a kép csak illusztráció.. :D
 • JohnFly 2015. november 25. 16:28

  2
  A rádió hullám is ugyan olyan elektromágneses hullám, mint a fény, csak más a frekvenciája. Mivel az átvitt jel frekvencia-modulálva kerül továbbításra, így az egy adott idő-intervallum alatt továbbított információ mennyiség annál nagyobb, minél magasabb a vivőhullám frekvenciája. Így a fény ilyen szempontból ideálisnak tűnik.

  Míg az alacsony frekvenciájú vivőhullámok áthaladnak pl. a falakon, vagy a mennyezeten, a fény még csak ugyanabban a helyiségben SEM jut el mindenhova.
  Ha azt akarnám, hogy mindenhova eljusson ily módon a WiFi jel a lakásban, a teljes világítási rendszert rá kellene kötni, és ahol csak fény van a lakásban, ott lenne WiFi. HA a rendszert kombináljuk egy jelenlét-érzékelő okos világítási hálózattal, amely ott csinál csak fényt a lakásban, ahol tartózkodunk, életképes megoldás lehet. Főleg abból a szempontból, hogy EZT a WiFi-t nem fogják lopni a szomszédok!
 • Szunyogapa 2015. november 26. 20:47

  3
  Infraport 2.0
  Annyit biztosan elér mint a hang alapú hálózat.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!