Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A 100 km/h-s sebességre tervezett gép jó alternatívát nyújthat a városi közlekedésben.
Régóta ígéri az e-volo, hogy a városi közlekedés új és kényelmes alternatíváját nyújthatja majd, a jelek szerint azonban nem a levegőbe beszéltek. Illetve de, de ez persze nézőpont kérdése.

A cég a Volocopter VC200-zal a közelmúltban végrehajtotta az első, emberrel végzett tesztrepülését, amit meg is örökítettek. Túlságosan magabiztos repülésnek persze nem lehetne nevezni a dolgot, de a lényeg akkor is ugyanaz: a 18 elektrorotor segítségével a pilóta képes volt a magasba emelni a gépet.
A tervezők egyelőre még tökéletesítik a kialakítását, a cég ígérete szerint azonban az eszköz 100 km/h-s sebességgel lesz képes repülni, ami az autók számára a városban megengedett maximális sebesség épp kétszerese. Ezek alapján el lehet képzelni, mennyire gyorsan juthat majd el a tulajdonosa A pontból B-be, főleg úgy, hogy légvonalban mozoghat.
Hogy a VC200 mikortól lesz előrendelhető, az egyelőre még kérdéses, ahogy az ára sem ismert, az viszont már most látszik, hogy a Volocopter kiváló alternatívája lehet a városi közlekedésnek, ráadásul csendes és környezetkímélő is. Az E-Volo ráadásul már azon gondolkodik, hogy a terveket tovább fejlesztve légi taxikat hozzon létre.

5 hozzászólás

 • OMagusHun 2016. április 12. 10:43

  1
  nyami :)
 • kléni 2016. április 12. 11:14

  2
  Ilyen már van, helikopternek hívják.
 • zrx8 2016. április 12. 11:46

  3
  legalább egy sávot le kellett ragasztani a német zászlóból, nehogy sértse a internacionalisták érzékenységét
 • Inhouse 2016. április 12. 12:04

  4
  " az ára sem ismert, az viszont már most látszik, hogy a Volocopter kiváló alternatívája lehet a városi közlekedésnek, ráadásul csendes és környezetkímélő is. "
  Mitől jó alternatív is ez? Jó drága lesz, egy családi autó árának többszöröse. Csendes? Ha áll, mint minden más jármű, de egyébként? Hol fog leszállni egy sűrűn beépített, oszlopokkal teli városi környezetben? Hol fog parkolni egy 6-7m átmérőjű repülő eszköz? Mekkora a hatótáv? Még lezárni sem lehet egyenlőre. Már a drónok is elég jelentős kockázatot jelentenek, milyen jó is lesz, amikor a pénzével már kezdeni mit sem tudó, de felelősségtudattól mentes emberkék fognak ezekkel grasszálni a városlakók feje felett...
  Ez egy úri huncutság, játék gazdagoknak, némi innovációval, de ez utóbbi sem nagy durranás. Viszont semmiképpen sem alternatíva a városi közlekedésre.
 • adamik 2016. április 12. 22:17

  5
  1 nagy helyett rábasztak 20 kicsi rotort vagy mi a faszt... nagyszám....
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!