Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
:cool:

6 hozzászólás

 • kisokka 2015. július 27. 08:15

  1
  Jók ezek a szondás akciók, csak soha nem derül ki belőlük semmi:D
  A Ceres-en látott foltok sincsenek megmagyarázva(tények alapján) és ezekből se fog semmi az ég világon kiderülni.
  Akkora feneketlen mély lyukba jutott az űrkutatás, hogy a '60-as években ezért a kijelentésért még pofán rúgtak volna. Be kell látni, hogy ezek a dolgok egyenlőre csak arra jók, hogy valakik kifizessenek valakiknek egy valag pénzt.
  Persze el kell kezdeni valahol, valamiből muszáj tapasztalatot szerezni, de ha valakinek arra áll a rudija, hogy elmosódott felvételeken fényeket és árnyékokat bámuljon többszáz millió dollár értékben, amik ráadásul nagyon nagy valószínűséggel a mi életünkben nem is lesz megmagyarázva, hogy mik azok, akkor így járt.
  Sajnos 40-50 éve alaposan felette becsülték, hogy hol fog tartani most az űrkutatás. Amit akkor gondoltak, nyugodtan lehet még adni vagy 100-150 évet a megvalósításnak.

  Ez van emberek, ha nem történik valami lehetetlen, vagy E.T. maga nem jön el ide és osztja meg a technikát, akkor a büdös életben nem fogok twi'lek puncira csöppenni.
 • Fritzi 2015. július 27. 12:50

  2
  Én azon röhögök hogy több milliárd dolláros cuccok vannak, de egy GoPro-t nem tudtak volna feragasztani a szondára xD
 • areon #1 2015. július 27. 14:56

  3
  @kisokka: Nagyon is sok minden kiderül, csak elhallgatnak mindent. Ajánlom Aranyi László weboldalát, tipikus " csodabogár ", anno még informatikát tanított nekem. Azt állítja találkozott UFO-kkal, youtube csatornáján hosszasan beszél a találkozásairól. :D ( google-ban "aranylaci"-ként könnyen megtalálod az oldalát. )
  A Ceres-en lévő foltok a jelenlegi találgatások szerint jég által visszatükröződő foltok. De ez is csak egy találgatás.
 • ArkaChopa #1 2015. július 27. 15:23

  4
  @kisokka: Egyik ami kiderült, hogy a Pluto-nak légköre van. Ami érthetetlen, hisz a holdunknak, ami 1.5 ször nagyobb tömegű és méretű, pl. nincsen. Azonkívül Nitrogén hó borítja a felülete egy részét. Illetve a felületének épsége is több kérdést felvet. Vagy aktív a felszíne és a belseje (ami ilyen hideg világban és messzeségben elképzelhetetlen), és ezért nincs annyi becsapódás nyom, vagy ritka az arrafelé repülő meteor üstökös és törmelék, amit persze cáfolnak a saját holdjai. Igen a felfedezése és meglátása után több a kérdés mint előtte. De az ember kíváncsi. És ebben a hatalmas játszótérben, inkább ilyenekre költsék mint puskaporra. kalap
 • kisokka #4 2015. július 27. 17:06

  5
  @ArkaChopa: Ezek a "kiderült dolgok" nem a mi életünkben lesz megmagyarázva, hogy valójában mit is jelentenek. Továbbá kíváncsi lennék, hogy miből állapították meg a nitrogén havat, ha még az is titok maradt évtizedeken keresztül, hogy a Holdon víz is lehet(azért mondom, hogy lehet, mert már a fasz se tudja). Ami elvileg itt kerget minket a szomszédban és gyakrabban lehet szondákat küldeni oda, mint a Plútóra. Én azt mondom, hogy kokain bo­rítja a felszínét és besöprök vele egy Nobel-díjat.
  Feltételezések mind és néhány képen kívül semmi nincs ebben az egészben. A Ceres-en látott foltok kb. egy hónapig tartották lázban az embereket, aztán kiderült, hogy amit júliusra mondtak, hogy ki fog derülni, na akkor az ég világon nem derült ki semmi. És nem is fog.
  Gyanítom, hogy a Plútóról készült képek még annyi ideig sem fog senkit sem foglalkoztatni, mint az a pár foltocska.
  Az ember kíváncsi, az tény. Hidd el nekem, hogy rajtam kívül kevesebb ember kíváncsi arra, hogy mi lehet odakinn, de véleményem szerint ezek nagyon gyér eredmények. Elkapkodott kísérletek szó szerint csillagászati árakban mérve, ahelyett, hogy valami olyasmit fejlesztenének ki, amivel valóban eredményeket lehetne felmutatni. Ne az legyen már, hogy egy szondának a bolygóba való becsapódás a vége. Nem akarom elhinni, hogy némi türelemmel és fejlesztéssel ne lennének képesek egy olyan szondát összehozni, ami képes leszállni egy ilyen égitestre. Nyilván sokkal nagyobb kihívás, több idő és nagyobb rizikó, valószínűleg több pénz is(bár ennél többet?), de legalább valami kézzel foghatót is fel lehetne mutatni.
  És itt jön a lényeg, HA érdekel egyáltalán valakit, hogy mi van ezeket az égitesteken. Itt jönne a rizikó része, mert ugye a képekből lófasz se derül ki, csak kérdés, hogy megérne ekkora vesződséget egy nagy büdös semmi felkutatása, vagy sem? De ez már legyen annak a dolga, aki adja a pénzt.
 • JohnFly #4 2015. július 27. 19:47

  6
  @ArkaChopa: Nem érthetetlen, hogy miért van a Plútónak légköre, ha a holdnak nincs. Én értem, hogy miért, tehát nem lehet érthetetlen.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!