Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A világ népessége jelenleg 7 milliárd ember és növekszik....:|

Egy újfajta számítással 11 milliárdra becsülik 2100-ra a Föld népességét, amiben jelentős részt vállal Afrika. A mellékelt Grafikonon látszik, hogy Ázsia visszafogja a népességét, amiben Kína jeleskedik. A többi Földrészen pedig stagnálni fog. Ezek elméleti számítások, ami szélsőséges esetekben akár 18 milliárd fővel, vagy csökkenő tendenciával számol. Ki tudja, még az evolúció is beleszólhat! :D

10 hozzászólás

 • adriai6 2014. szeptember 22. 19:29

  1
  addig kéne kiirtani néhány fajt (bocs, korcsot) amíg még lehet
 • einstein 2014. szeptember 22. 19:34

  2
  bameg afrikában nincs gumigyár?:|:D
 • kisokka 2014. szeptember 22. 20:40

  3
  #6 Szóval ez azt jelenti, hogy 2050-ben Ázsia meggondolja magát és elkezd csökkenni a népessége.
 • Pirattyca 2014. szeptember 22. 21:06

  4
  Móricka hazamegy suliból, beesik az ajtón
  - Apa, a tanitónéni azt üzeni mennyél be a suliba hónap reggel
  - A jó francér nekem bemenni ? Mi a szart csináltál megint te haszontalan ?
  - Én semmit fater, csak mikór kérdezte a tanitónéni, hogy mi a legjobb a világon, én azt mondtam neki, hogy baszni a legjobb !
  - Há, fiam én bemehetek, de jobbat én se fogok tudni.
  rotfl
 • Robikaa 2014. szeptember 22. 21:33

  5
  Majd a természet közbelép amikor túlzásba visszük a dolgokat.
 • Wundermax #5 2014. szeptember 22. 22:00

  6
  @Robikaa: na meg az empátia és jóindulat fog még közbelépni ha szarban lesznek az éhező embereklike
 • Robikaa #6 2014. szeptember 22. 22:34

  7
  @Wundermax: Már szarban vannak az éhező emberek. Csak sajnos a legtöbb elkényelmesedett nyugati embert nem érdekli a több százmillió társa, csak saját maga és a kis környezete (a legjobb példa erre az elhízás). A jövő meg ki tudja mit tartogat. De viszont ami szomorú az meg az, hogy pl. nálunk meg épp megmérgezik a termőföldet, lásd Kishantos.
 • Wundermax #7 2014. szeptember 22. 22:44

  8
  @Robikaa: jaja, fasza h minden supermarket termékpalettájának 60%-a konrétan redundáns és felesleges/egészségtelen szarokból áll... öröm nézni h nyugatabbra mik vannak, 2 sor chips....ez kell nekünk baszki 2300 féle öntet és napi egy tonna szemét per fő kb... és igen, h közbe máshol éheznek...nabumm, végülis miafasznak szaporodnak annyire. Érdkes egy téma, főleg h a megnézzük az országok lakóinak átlagéletkorát bemutató statisztikákat... megdöbbentő, van ahol 16 év volt az átlagos életkor, ami annyit takar, h a vérható élettertam se sokkal több.
  Remélem legalább a "fejlett" országok időben észbekapnak és befelyezik az ajnározását ennek a hedonista mocskos pazarló üres életnek, amit a legtöbb agyhalott zombi él mostanság.
 • ArkaChopa #6 2014. szeptember 23. 07:34

  9
  @Wundermax: Részben egyetértek Robikaa-val. A természet mindenképp gátat fog szabni a túlnépesedésnek. Vagy jelentkezik egy halálos kór, vagy természetes ellenség, vagy alapvető biológiai változás lép fel - erre írtam, hogy az evolúció beleszólhat! Csak említenem kell a Lemmingeket , amelyeknek a rejtélyes impulzus szerű populáció növekedését máig nem értik a tudósok, és ilyenkor előfordul a tömeges öngyilkosság (ha annak nevezhetjük az önkéntes vízbeugrást).
  A másik a népesség növekedés Afrikában a legnagyobb ahol a szegénység a legnagyobb. De ez régen is így volt 1000 éve. Európai kultúra akkor is felette állt, és hedonistának tűnt a bokorban lakókkal szemben. Nem hinném, hogy az életvitel számít a népszaporulatban, legalább is ekkora mértékben. A mostani Afrikaiak is részt vesznek ebben a folyamatban ami akár lehet a jobb minőségű ételek fogyasztásában vagy másban. Lehet ők is hedonistáknak tűnnek az 1000 évvel ezelőtti Afrikaiak számára. A folyamat gyorsulásának okai egyenlőre homályosak! kalap
 • Wundermax #9 2014. szeptember 23. 21:22

  10
  @ArkaChopa: a hedonizmus meg az erkölcsi mélyrepülést mellékesen emlitettem, valóban más téma, mint a tólnépesedés, sőt inkább ellene dolgozik. Afrikában meg a szaporulatnál már csak a halandóság nagyobb mértékű... ez annyiban kapcsolódik a "civilizált" országok életviteléhez, hogy mi adjuk nekik a fegyvereket, plusz nekünk dolgoznak éhbérért, h elő tudják állítani a luxustermékeinket.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!