Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Most megtudjuk, hogyan szállítják a fehérjét a sejtek! :cool:

30 hozzászólás

 • JohnFly #5 2015. december 10. 18:41

  6
  @ArkaChopa: Rosszul tudod, hogy a Nagy Magyar öntudatot képviselném, nem tudom, hogy miből jutottál erre a következtetésre. Nem vagyok materialista. Főleg nem fanatikus. Viszont meg van mindenről a magam véleménye. Ezt el is szoktam mondani. Az evolúció tagadásáról, meg az a véleményem, ami a fentebbiekben olvasható.
 • ArkaChopa #6 2015. december 10. 18:43

  7
  @JohnFly: Oké, csak kíváncsi voltam :beer: :D
  Egyébként először a második vidit találtam meg, (Howard Huges Medical Institute) utána kerestem valami feliratost, ezt találtam. De nem akartam senki hitét bántani vele. kalap
 • Wundermax #1 2015. december 10. 20:37

  8
  @woody: a sejtalkotók nem a sejt részei? mert ha igen, akkor a simán mondhatjuk, h a sejtek szállítjákrotfl
 • Wundermax #3 2015. december 10. 20:41

  9
  @JohnFly: amúgy ezek a kreacionisták istentelenül sötétek és mellé még gonoszak is. elékpesztő a tény, h egyáltalán létezik ilyen csoport, ami vadul próbálja bebizonyítani a maga sem tudja mit. Ennél még a sima vallásos vakhit is elfogadhatóbb...
 • JohnFly #9 2015. december 10. 21:59

  10
  @Wundermax: Jah. A legelképesztőbb, hogy pont az Istenhívők szokták legjobban degradálni azt a munkát, amit annak a lénynek a munkájának hisznek, akit gondolnak, hogy alkotta azt a valamit, amit gondolnak, hogy alkotott. Csak gondolj bele. Kijelentik, hogy van egy lény, aki mindenek felett áll, mindennek az ura, de amikor arról van szó, hogy mekkora, és milyen idős az univerzum, akkor ők megelégszenek egy nem is annyira hatalmas mindenhatóval, és univerzumát 3800 évesnek jelentik ki, és jóformán csak akkora, mint a föld, meg a bolygók (amik persze körülötte keringenek). Mindennek a tetejébe, még azt is kijelentik, hogy az ő mindenható uruk egyenként pepecselgetett, nem csak hogy minden létező élőlény szerveivel, és szöveteivel, hanem azok minden egyes sejtjének sejtszervecskéjének molekuláinak a helyére igazgatásával is. Nonszensz. Amikor ezt elképzelem, valahogy nem egy mindenható lény képe jut az eszembe.....Ezek a koncepciók csupán a tökéletlen ember, még tökéletlenebb belső diszharmóniáinak projekciói.
 • ArkaChopa #10 2015. december 10. 22:09

  11
  @JohnFly: Azért a te véleményed is elképesztő. Mert az biztos, hogy nem sok Istenhívővel beszélgettél eddig. Vagy csak az olyanokkal akik vaskalaposak és csak előre néznek mint a ló. Számomra az is világos eddig kikkel beszélgettél ilyen témában. :D Légy szíves ne általánosíts, mert akkor te rád igaz lesz az első kommentem - te egy fanatikus materialista vagy! :D Melyben én is általánosítom a te hozzászólásod, mint olyanokét akik semmi információjuk sincs, csak együtt bégetnek bizonyos véleményt hajtogató (kántáló) emberekkel.
  Inkább írd le konkrétan kiről írsz , mert lehet egyet értünk :D kalap
 • JohnFly #11 2015. december 10. 23:20

  12
  @ArkaChopa: Itt, kommentekben nehéz, hosszadalmas, és nem is célravezető kifejtenem a véleményem, mert lám, félreértésre adhat okot, és lehetőséget.
  Sok Istenhívővel beszélgettem, és sok materialistával is, mind a kétféle emberből találkoztam már ritka nagy állattal! Azon érvrendszerekkel, melyek mentesek a másik oldallal kapcsolatos prekoncepcióktól, viszont szinte soha. Meglepő, de jómagam sem kreacionistának, sem materialistának nem tartom. Viszont a vallásokat legnagyobb részt elutasítom. Azokat emberek kitalációinak tudom be, melyeket más emberek feletti hatalom kiépítésének, és fenntartásának eszközéül alkottak. Mind ilyen.
  Ellenben elfogadom, egy időn, és téren felül álló, ( felsőbbrendű) logikával, és tudattal rendelkező entitás létezésének gondolatát. Viszont azt nem fogadom el, hogy egy ilyen lény egyenként fog pepecselgetni minden egyes sejtalkotó helyére illesztésével, amikor képes rá (ha elfogadjuk, hogy létezik), hogy megalkosson, egy automatikus folyamatot, mely minden beavatkozás nélkül, csupán az univerzum törvényszerűségeire építve, önműködően kidolgozza a lehetőségekhez mért legtökéletesebb végeredményt.
 • ArkaChopa #12 2015. december 11. 06:35

  13
  @JohnFly: Mondom én, hogy te egyfajta Istenhívő emberek csoportjával beszélgettél, csak nem írod le kik ők. Ami tájokozatlanságodra ad okot számomra 1 - nem 3800 évről beszélnek az Istenhívő emberek, hanem közel 6000 évről, mégpedig a Biblia alapján. Mégpedig úgy, hogy van benne egy hosszadalmas öröklési lista, amiben leírják ki kinek a leszármazottja. Ezt visszavezetve jutnak el Ádámig (mostani időkből), és így közel 6000 év jön ki Ádám teremtésére, de nem a világ teremtésére. 2 - Sehol nem írják, hogy minden egyes sejttel pepecselt az alkotó minden egyes embernél.
  Szerintem mielőtt bármit is ilyen témában leírnál inkább tájékozódj pontosabban. Mert semmivel sem leszel különb a fanatikus Bibliahívőknél, akik elvakultan hajtogatják az értelmetlen érveiket.
  A válaszod második részével viszont egyet kell értsek! kalap
 • woody #8 2015. december 11. 06:41

  14
  @Wundermax: A sejtalkotók a sejt részei, de nem maga a sejt szállítja, hanem a sejtalkotó a sejten belül. Szóval nem.:D
 • ArkaChopa #14 2015. december 11. 06:55

  15
  @woody: rotfl, irgalmatlan vitanap lesz ebből
 • woody #15 2015. december 11. 07:03

  16
  @ArkaChopa: rotfl Hát figyelj, tartani köll a színvonalat.
 • JohnFly #13 2015. december 11. 12:17

  17
  @ArkaChopa: "nem 3800 évről beszélnek az Istenhívő emberek, hanem közel 6000 évről" - Gyakorlatilag teljesen mindegy, mert a földi élet bizonyítékokkal igazolható kora körülbelül 4 Milliárd év, ami 6 nagyságrenddel nagyobb, mint azt a biblia ( meg a tórák, és a quran) hívei elfogadják. Még, ha csak az emberszabásúak megjelenését nézzük (melyek megjelenésében, még a tudomány világában sincs egyetértés - 4és 14 millió év közé teszik), az is 3-4 nagyságrend különbség.
  Amikor ezen problémakör felvetül, és az evolúció bizonyítékai terítékre kerülnek, ( melyet elméletként emlegetnek, viszont szerintem helyesebb terminus rá a logikai elv, mint ahogy az antrópiát is logikai elvként értelmezik, nem pedig elméletként........de nem ez a téma) rendre az evolúció elvének tagadásába csap át a vita.
  " Sehol nem írják, hogy minden egyes sejttel pepecselt az alkotó minden egyes embernél". Én sem minden egyes embert írtam, hanem minden egyes valaha a földön élő fajt. Logikailag vezesd le magadban kérlek a különbséget, mert nem nehéz belátni, hogy ha a direkt teremtés elvét alkalmazzuk, tagadva az evolúció törvényszerűségét, akkor bizony minden egyes faj ELSŐ EGYEDÉNEK, minden egyes szervét, s abban minden egyes sejte, és sejtszervecskét meg kellett külön alkotni, minden egyes sejtszervecskének a megtervezésével - le lehet persze egyszerűsíteni a folyamatot #copy-paste paranccsal, viszont az élő szervezetekben tapasztalható változatosság, ezt erősen cáfolja.
  "egyfajta Istenhívő emberek csoportjával beszélgettél"- Ha istenhívő emberrel beszélgetek, mindig az a vége, hogy kisül, hogy evolúciótagadó. Nem rosszindulatból, nem butaságból, egyszerűen HISZÉKENYSÉGBŐL. Minden egyes istenhívő ember, akivel valaha beszélgettem, első hallásra elfogadja azokat az érveléseket, melyek szerint az evolúció megkérdőjelezhető, és egy percig sem gondolkozik el ezen érvelések logikájáról, és hátteréről. Nem egy ilyen emberrel én magam ismertettem az "egyszerűsíthetetlen szerkezetek elvét", és mondtam el, hogy egyes vélekedések szerint ez bizonyíték Isten létezésére és egyben cáfolja az evolúciót. Egy percbe sem telt, hogy minden kétséget kizáróan elfogadják az elvrendszert, egyszerűen mert hinni AKARNAK.
  Érdekes különbség, hogy ha egy nem klasszikus értelemben vett hívőnek mondom el a fent említett evolúciót kritizáló vélekedést, rövid beszélgetést követően fogadja el mindegyik, hogy ezen vélekedés sem nem az ev. cáfolata, sem nem Isten létezésének bizonyítéka, csupán az élet kezdetén fennálló feltételek újraértelmezését előirányzó ismeret.
 • Henti82 2015. december 11. 12:35

  18
  Isten létezik! És sok péz kell neki sok-sok péz! XD
 • ArkaChopa #17 2015. december 11. 18:29

  19
  @JohnFly: Nekem ezekkel semmi problémám, csak azzal, ahogy hozzáállsz! Nem olvasod el amit írok, és nem is vagy tájékozott, és úgy alakítasz véleményt. 1 - Ádám teremtése a közel 6000 év, és nem a föld vagy a világ létrejötte. De mantrázzad csak, hogy a föld nem jöhetett létre 3800 vagy 6000 éve, mert nem is erről beszélünk! :D 2 - leírom - sehol nem írja a biblia, hogy egyesével pepecselt a fajokkal. (Talán nem lennél tudatlan, ha életedben 1szer elolvasnád.) - 3 - az istenhívő természeténél fogva tagadja az evolúciót, most komolyan röhögnöm kell rajtad rotfl, hát mit vársz tőle? Egyetértsen veled? Amikor másban hisz?
  Lépj túl rajta, olvass, tájékozódj, ismerd meg a másik hitnézetét, és ne akard meg változtatni! kalap
 • JohnFly #19 2015. december 11. 21:51

  20
  @ArkaChopa: Harmadik alaklom, csak ebben a beszélgetésben, hogy (szándékosan, vagy egyszerűen mert nem is érdekel a véleményem) nem érted meg, sőt egyenesen félreértelmezed, amit írok. Hol beszéltem én a Föld kialakulásáról??? HOL HOL HOL ? Az Élet kialakulásáról beszélünk. A Fajok kialakulásáról beszélünk. Direkt nem veszed észre a különbséget, vagy te magad sem tudod, hogy van?
  Képzeld, olvastam a bibliát, és képzeld, olvastam a koránt is.
  "2 - leírom - sehol nem írja a biblia, hogy egyesével pepecselt a fajokkal. "--NEM? Akkor fogadd meg a saját tanácsod, és mielőtt másokra mondod, hogy tudatlan, magadat is képezd egy kicsit: www.bibliaidezet.hu/Teremtes-konyve/1
  Most már tényleg konstatálnom kell, hogy ebben az országban komoly probléma van a szövegértés tanításával kapcsolatban.
  "hát mit vársz tőle? Egyetértsen veled? Amikor másban hisz?"--nnnemmm, azt várom, hogy logikusan gondolkodjon, és ne csak azért legyen fej a nyakán, hogy legyen mire tenni a sapkát, mert ha tele van a társadalom hiszékeny emberekkel, az nekem sem jó, mert egy nap arra ébredek, hogy akik nem hisznek istenben, (vagy nem úgy hisznek, ahogy ők pfff), azok ellen ismét boszorkányüldözést indítanak,és ha azt mondja bárki, hogy ez egy baromság, akkor csak várjátok ki a végét.... A világ ismét a sötét középkor felé halad, csak mivel az emberek azt akarják hinni, hogy ez nem fordulhat elő, egyszerűen nem vesznek róla tudomást. Ez a büdös nagy igazság.
 • Wundermax #14 2015. december 11. 22:21

  21
  @woody: ezek szerint nem érted mit írok: A sejt maga szállítja >> sejt megszemélyesítése >> ami a sejtben van az a sejt része! Ajánlom ez annak is aki belájkolta a hozzászólásodatrotfl
 • Wundermax #11 2015. december 11. 22:26

  22
  @ArkaChopa: bocs csak odáig olvastam el, h légyszíves ne általánosíts... nem bunkóságból, de éppen fekszem aludni lassan, de általánosításról szó sem volt, egy remélhetőleg szűk csoport a céltábla, a kijelentés rájouk vonatkozott, mármint amit kolléga olyan szépen megfogalmazottkalap
 • ArkaChopa #20 2015. december 12. 07:19

  23
  @JohnFly: Mondom , hogy értelmezési problémád van. Amit a végén írtál az pontosan rád fogalmaz. Egyszerűen nem érted a szavak sokaságát. rotfl A teremtés időpontjáró egy dátum sem szerepel a bibliában. Számodra mindegy, hogy 3800 vagy 6000 év? Ez megint csak a tájékozatlanságodat erősíti. Hisz fogalmad sem volt a pontos időről? Elolvastad? elég felületesen szerintem. A belinkelt részt meg nyugodtan olvasd el, és ne csak linkeld be. Nincs ott az írva, hogy egyesével pepecselt vele.
  Úgy veszem észre egyszerűen beégett a tudatodba ez a dolog, és csak mantrázod. Szóval hagyjuk abba, mert a tájékozatlanságodra nem lehet ész érvekkel építeni. A világ meg pont a tájékozatlanság miatt sodródik a sötét középkor felé. Tehát olvass, értelmezz. A vita napot erről meg befejezem, mert már 4x írtam le az egészet. kalap
 • ArkaChopa #22 2015. december 12. 07:23

  24
  @Wundermax: Szerinted szűk csoport az aki hisz egy fölöttes hatalmi tudatban, ergo - Istenben? rotfl
  Hááááát te sem vagy túl tájékozott. (A földön élő emberek 60% hisz Istenben.) Ha nem, akkor fejtsd ki, melyik rétegről írt a kolléga, mert hozzáteszem nem fejtette ki, csak általánosságban beszélt róla. De én sejtem melyik csoport az, de erről mélyen hallgat.
 • JohnFly #24 2015. december 12. 08:27

  25
  @ArkaChopa: Hogy fejtsem ki? Azt akarod, hogy általánosítsak? Magam sem tudom, hogy az emberek hány százaléka fanatikusan vallásos, és a tudomány vívmányait a vallásos meggyőződései miatt elutasító ember. Hogy írjam le őket? Lehet-e egyáltalán őket csoportnak nevezni, ha többségük individuálisan olyan, amilyen, legfeljebb egy-egy vallási közösségen belül alkotnak kisebb, a vallási dogmákhoz ragaszkodó csoportot. Ilyen emberrel bárhol találkozhatsz, nem egy elefántcsonttoronyban ülnek, ott vannak az utcán, a moziban, a közértben, a hivatalban, és a munkahelyeden. Nem lehet őket sem bőrszín, sem nem, sem semmilyen egyéb jelleg, de még az általa követett vallás szerint sem megkülönböztetni (bár tényekkel igazolható, hogy a muzulmán vallásban gyakrabban fordul elő, de erről nem a vallás tehet, hanem annak szerkezete, ugyanis nincs egyház, nincs egyházi hierarchia benne, így a vallás értelmezésének interpretációja individuális, az egyes vallási felekezetek vezetőire nézve, és ez ennek köszönhető.)
  Ami a mondandóm lényege, és ezt nem értik általában (nem te tehetsz róla, más is ilyen), hogy a vallásos fanatizmus nem egy olyan dolog, amire bárki azt mondhatja, hogy "hát én aztán biztosan soha", mert bármikor jöhet egy olyan élethelyzet, ahol az ember végképp elrugaszkodik a valóság talajáról, és ez annál könnyebb, minél gyakrabban teszi azt meg. Az ehhez vezető út az emberiség tapasztalati, kísérleti, és elméleti-gondolati úton megszerzett tudásától való elszakadással kezdődik. Én ez ellen harcolok.
  A szövegértelmezés, meg nem azt jelenti, hogy felfogom a szavakat, amik le vannak írva, hanem hogy megértem a logikai úton ahhoz kapcsolódó mellékes jelentéseket, összefüggéseket is. Persze, hogy nincs így szószerint leírva hogy: - s akkor isten Isten megteremté a mitokondriumot, és helyezé vala azt a citoszkeleton varázslatos szövevényére, s látta isten, hogy ez jó.- Ugyanis akkor Qrva hosszú lenne a biblia, ezért fogalmaz (sokszor) általánosítva. Viszont, ha én azt mondom neked, hogy el vettem feleségül a hugodat, nem kell külön elmondanom azt is, hogy ez azt is jelenti, hogy a sógorod vagyok, mert az ugyanazt jelenti. Ugyanígy, ha valaki azt mondja, hogy Isten teremtett egy állatot,ezzel azt is mondja, hogy annak az állatnak minden egyes részét is ő tervezte, és kivitelezte, és ez egyben azt is jelenti, hogy egyenként ő pepecselgetett mindennel. Ezt szándékosan nem akarod felfogni? Pedig ez egyszerű logikai egymásból-következés.
 • ArkaChopa #25 2015. december 12. 09:34

  26
  @JohnFly: Saját logikai csapdájába esel. grat Te csak egyfajta logikai módot (akarsz) ismerni, amely szerint Isten egyenként pepecselt az állatok létrehozásában. Pedig ezt úgy is lehet értelmezni logikusan, hogy létrehozott körülményeket, amelynek a fejlődése oda vezetett, hogy létrejöttek a teremtmények. A végeredménye ugyanaz? Ha ő alkotta a lehetőségeket, akkor már nem ő teremtette a lényeket? Hát a lehetőségből következik a lény. De te még mindig az egyes pepecselésen lovagolsz, pedig nem erről ír a biblia. Csak azt mondja, ő teremtette őket. De mivel olyan elvakult materialista vagy, mint az elvakult Istenhívők akik szemellenzővel csak előre néznek és semmiféle más logikus magyarázatot nem viselnek el, fenntartom hogy fanatikus materialista vagy, analóg gondolkodással a fanatikus istenhívőkkel, csak te másban hiszel, különbség közted és köztük csak a hit tárgyában van.
  grat Kár erről tovább vitázni, és azzal, hogy oldalakat írsz erről nem jutsz előbbre, maradsz egy helyben.
 • JohnFly #26 2015. december 12. 16:03

  27
  @ArkaChopa: Bah rotfl rotfl rotfl. Most vertem a magam földhöz épp.

  Az az értelmezés, amit leírtál az evolúciót FELTÉTELEZ, és én is erről beszéltem korábban, elolvashatod ezerszer is, akkor is ez az értelme, és aki TAGADJA az evolúciót, az pont ezt a logikai lehetőséget ZÁRJA KI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Evolúció nélkül logikailag csak a direkt teremtés elve érvényesül, az evolúció elvének elfogadása mellett fogadható el logikailag, az az elv amit te leírtál - A feltételrendszerek tudatos teremtése, mely kvázi az antropikus elv tagadása, mellyel már mondtam korábban is, hogy egyetértek, mert az antropikus elv helyessége végtelen és határtalan univerzumot feltételez, mely több modell szerint sem lehet stabil.........de ez már tényleg nem ez a téma.
  Ez, amit az utolsó hozzászólásodban leírtál bizonyítja egyértelműen, hogy olyan messze vagy az eszmefuttatásom értelmezésétől, mint Makó Jeruzsálemtől.
  Mondjuk, én legalább nem feltételezem rólad pofátlanul (mint amit te feltételezel rólam), hogy buta lennél, egyszerűen, csak NEM IS AKAROD érteni.
 • Wundermax #24 2015. december 12. 17:29

  28
  @ArkaChopa: a kreacionistákról van szó:) de már az első kommentjében arra gondolt, legalábbis remélem, mert máskülönben én is csak a levegőbe beszélekrotfl
 • ArkaChopa #27 2015. december 13. 06:59

  29
  @JohnFly: Atya ég rotfl.....egyrészt én nem feltételeztem rólad , hogy buta vagy, csak azt, hogy nem tájékozódtál a témában megfelelően. Egyáltalán nem pofátlan az amit írtam, egyszerűen következtetés a te hozzászólásaidból. De ha ezt te úgy értékeled, akkor igen - buta vagy. Sőt te ezt teljes mértékben magadra akarod húzni, hát legyen. Hiába próbálsz szavakat adni (írni) a számba (kezembe), csak akartad, hogy lebutázzalak rotfl Olvass csak vissza, bár mostanra kiderült ez neked nem megy.
  Az eszmefuttatásod meg egy katasztrófa, főleg annak fényében, hogy egy kérdésemre se válaszoltál, ergo nem is figyeltél rá, csak mantráztad a magadét. Erről ennyit. Nincs értelme folytatni, főleg egy fanatikussal, aki csak béget. Viszlát, és agyő egy másik kommentben! kalap
 • ArkaChopa #28 2015. december 13. 07:00

  30
  @Wundermax: Én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy azokra gondolt, de mivel Istennek (rotfl) nem lehet kiverni belőle egy választ, talán sose tudjuk meg. Egyébként is te "woody" -val vitáztál rotfl, térj oda vissza, vagy nyiss egy új témát! :D
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!