Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

A Világkereskedelmi Központ egy eredetileg hét épületből álló épületkomplexum volt New York város Manhattan városrészében. A WTC-t Raymond Hood álmodta meg és vázolta fel futurisztikus művében a Manhattan 1950-ben. Jamaszaki Minoru japán-amerikai építész és segítőtársa, Emery Roth tervezte meg. Legismertebb épületei a 110 emeletes ikertornyok voltak (World Trade Center 1 és 2).A komplexum olyan hatalmas volt, hogy saját irányítószámot rendeltek hozzá (10048).

1974. augusztus 7-én a reggeli órákban Philippe Petit francia kötéltáncos több ízben is átsétált az épület két tornya között kifeszített kötélen. A bámészkodó tömeg feszült állapotban követte végig az attrakciót. [1]
1975. július 22-én Owen Quinn 24 éves New York-i lakos ejtőernyős ugrást hajtott végre az északi torony tetejéről. Földet éréskor alaposan megütötte magát, a hatóságok pedig feljelentést tettek ellene birtokháborítás miatt.
1977. május 26-án George Willig New York-i 27 éves fiatalember a világon elsőként felmászott a WTC tetejére. Speciális karmokat használt, melyekkel meg tudott kapaszkodni a homlokzat réseiben. A mutatvány három órán keresztül zajlott. Az eseményt televíziók közvetítették.
Az épületeket úgy tervezték, hogy esetleges összeomláskor magukba roskadjanak. Ez a támadáskor így is történt. [forrás?]
2010 júliusában az épület romjai között egy 18. századi hajót találtak. [2]
Az épület romjai között találtak egy épen maradt fát annak ellenére, hogy a tornyok körül nem volt egy fa sem.

1 hozzászólás

  • dgproductions007 január 22. 22:12

    1
    Emery Roth, vagyis Róth Imre 1871-ben született Magyarországon, Gálszécsen, ami a mai Szlovákia területén található (Sečovce). 1948. augusztus 20-án halt meg, így a WTC tervezésében a fiai által továbbvitt cég, az Emery Roth & Sons vett részt.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!