Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Amiről esetleg nem olvastál.

1. Ibrahim az őrült pasa 280 ágyasát végeztette ki, mert az egyikük összefeküdt egy férfival.

2. A középkorban számos embert végeztek ki boszorkányság miatt, egy antropológus szerint számuk elérhette akár a 600.000 főt is.

3. Évente kislány gyermekek tízezreit hagyják magukra Kínában, mivel az ország az egygyermekes családmodellt preferálja, s a szülők fiú gyermeket szeretnének megtartani.

4. A 19. század közepe előtt gyakori volt, hogy a műfogsorokat elhunyt katonák szájából kivett fogakból készítették.

5. Az aztékok embereket is feláldoztak isteneiknek. 1487-ben 20000 embert mészároltak le, áldozatul a Tenochtitlanban található templom felszenteléséhez.

6. A jégkorszak bretonjai halottak koponyáit használták korsónak.

7. IX. Gergely pápa a macskákat az ördögimádathoz társította. Ezután egész Európában tömegesen irtották ezeket az állatokat. A macskák hiánya aztán magával vonta a patkányok tömeges elszaporodását, amelyek nagyban hozzájárultak a pestis terjesztéséhez. A 14. századi nagy pestisjárványban a becslések szerint Európa lakosságának 30-60% meghalt, kb. 75-200 millió ember.

8. Az aztékokhoz hasonlóan a maják is használtak emberáldozatot. Az áldozat során gyakran kitépték a még élő ember mellkasából annak szívét, s ezt ajánlották fel az isteneik számára.

9. 1212-ben egy István nevű pásztorfiú tűnt fel a francia király, II. Fülöp Ágost udvarában, s állítása szerint isteni sugallatra gyermekekből álló sereget kellett felállítania a Szentföld felszabadítására. A király elzavarta, de a fiú prédikációi hatalmas sikert arattak, így országos körútja során a szülők mintegy 30000 gyermeket küldtek seregébe. A seregből már indulása után is számos gyerek elszökött, míg a hajókra szállókról később jó ideig nem érkezett hír. Majd 20 évvel később egy pap azt állította, hogy ő a gyerekekkel volt, mikor 2 hajójuk elsüllyedt, a többi hajót pedig a szaracénok fogták el, s a gyerekeket rabszolgának adták el.
István csapatgyűjtő körútja után nem sokkal Németországban is feltűnt egy fiú, őt Miklósnak hívták. Az ő célja nem harc volt, hanem a Szentföldet uraló hitetlenek megtérítése. Az összegyűlt mintegy 20000 fő két útvonalon indult a tenger felé. Az első csoport egy részét Genovában családok fogadták magukhoz, a másik felét Palesztinába tartó hajók vitték magukkal. A másik csoport egy része szintén elhajózott Palesztina felé, másik részük hazaindult, de alig tértek vissza néhányan. Miklóst a pápa is fogadta, majd hazaküldte, de a fiú sohasem érkezett meg otthonába. A felzaklatott szülők nyomására Miklós apját kiáltották ki bűnbaknak, akit fel is akasztottak. A legújabb kutatások szerint sem a francia, sem a német gyermeksereg sem indulhatott útnak a fenti formában.

10. Az ókori Egyiptomban a szolgákat mézzel kenték be, hogy inkább ők vonzzák a legyeket, s a fáraót ne zaklassák a bogarak. A szolgák sora amúgy sem volt túl fényes akkoriban, mivel gyakran, ha meghalt egy fáraó, vele együtt eltemették az összes szolgáját, háziállatát és ágyasát is.

Nincs hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!