Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

A Ritkán látható történelem blog holnap megjelenő posztja már ma a képtelenseg.hu olvasóinak!

9 hozzászólás

 • Aladeen 2014. március 6. 15:58

  1
  A 16-os képhez: Szerintem korabeli technikával készült fotómontázs. ti mit gondolotok?
  A 17-es képhez: A Buick Electra tetejét nem a tűzoltók vágták le...
  A baleset borzasztó volt. A Mansfield sofőrje által vezetett kocsi egy kivilágítatlan munkagépnek ütközött. Az autó első ülésén utazó mindhárom felnőtt (Mansfield, a szerelme és a sofőr) fejét csaknem levágta a plató. A hátsó ülésen utazott Mansfield három gyermeke, Miklós, Zoltán és Mariska is. A gyerekek magyar nevüket Mansfield férje, Mickey Hargitay után - aki szintén megérne egy cikket, mert focizott a Fradiban, volt akrobata és gyorskorcsolyázó, a katonai behívó elől menekült az USA-ba és ott Mr. Universe lett - kapták. Mariska Hargitay neve ismerős lehet nektek, mert az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály című sorozatban magyar kereskedelmi tévékben is látható.
 • blaise21 #1 2014. március 6. 17:05

  2
  @Aladeen: Szerintem is kamu. Ilyen meredek kanyarra nem képes egy gép sem, valamint ebben a sebességben nincs az a záridő, amin éles lenne a gép. :)
 • Airmen #2 2014. március 6. 18:28

  3
  @blaise21: Simán lehetséges :) Már abból kifolyólag hogy "T" vezérsíkos, iszonyat gyorsan végez bólintómozgást.És ha egyenesen repült a híd előtt és csak alatta húzta fel az orrát akkor semmi csoda nincs benne :) Az hogy milyen a kép minősége az meg már egy másik érdekesség.De például mivel nem látszanak a vörös csillagok a gépen így nem mondanám élesnek.De persze ettől függetlenül lehet ollózott is :)
 • ArkaChopa #1 2014. március 6. 19:28

  4
  @Aladeen: Szerintem is korabeli photoshop, eleve a vízoszlop amit felcsap a hajtómű. 40-50 méter széles, és legalább ilyen magas. Ha a gép egyenesen repülne, talán hihetőbb lenne! kalap
 • lepi #3 2014. március 6. 19:28

  5
  @Airmen: Na végre egy repülési szakember!:D
  Mert ehhez meg én nem értek!:D
 • Airmen #5 2014. március 6. 20:21

  6
  Rengeteg hasonló videó van a neten amikor az anyahajó mellett repül el a gép és ugyanígy "felverik" a vizet :)
 • ArkaChopa #6 2014. március 7. 07:39

  7
  @Airmen: Szeretnék látni egy ilyet! Ilyen méretekkel! kalap
 • ArkaChopa #1 2014. március 9. 16:35

  8
  @Aladeen: Utána olvastam a repülős sztorinak. Az eset valóban megtörtént, de a fotó az nem. (Legalább is a cikkek szerint, mert ugye ki vár egy váratlanul feltűnő Mig-17-est, ami ráadásul 700 km/h-val robog át a híd alatt) Ráadásul 950 méterre irányba volt egy vasúti híd is, és ez előtt emelte fel a gépet (ez 5mp-n belül). A képet utólag örökítették meg, az esemény emlékére. Ráadásul néhol ellentmondásos, hogy a Marshall megmentette, vagy elküldte a pilótát. Végül Kubinkába szolgált. Egyesek szerint még a Gulágot is megjárta. Tehát ez egy városi legenda.
 • Aladeen #8 2014. március 9. 16:57

  9
  @ArkaChopa: én is hasonló végkifejletet találtam.
  a museum of hoaxes szerint mindenképp hamis a fotó, azaz én inkább nevezném illusztrációnak, mert annak megfelel.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!