Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

1953-ban már tesztelték a leendő magyar készülékeket az Orion Gyárban, 1954-ben sor került a próbaadásra és 1955-ben megépült a 60 méteres Széchenyi-hegyi adótorony, hogy 1958-ra Kazal László színművész egyre több honfitársával együtt követhesse estéről-estére a televízió műsorait. Ritkán látott, hatvan évvel ezelőtti képek a magyar televíziózás hőskorából.

Az Orion Rádiógyárban Laszip Sándor mérnök magyar gyártmányú televíziós készülékkel kísérletezik 1953. december 11-én (MTI-fotó: Tóth László)

Az első televíziós adás Budapesten a Magyar Televízió Vállalat helyiségében 1954. január 28-án. A képen: a készüléknél Zima Károly mérnök, a háttérben Hódos Rezső, a vállalat igazgatója (MTI-fotó: Bartal Ferenc)

Amatőr építésű, kerek katódsugárcsövekkel készített kísérleti televíziós vevőkészülékek kiállítása 1955. május 14-én (MTI-fotó/Magyar Fotó: Petrovits László)

Evva Gabriella forrasztó egy televíziós készülék alapvázát forrasztja az Orion Gyárban 1956. január 31-én (MTI- fotó/Magyar Fotó: Fényes Tamás)

A magyar televízió Széchenyi-hegyi adóállomása a toronyépület tetejéről nézve 1957. június 7-én (MTI-fotó: Balassa Ferenc)

Az Orion Rádió és Villamossági Vállalat új típusú, AT-302 jelű televízió-készüléke, amely rádióadás vételére is alkalmas volt (MTI-fotó: Bartal Ferenc)

Járókelők nézik a székesfehérvári Vadásztölténygyár új, árusítással egybekötött mintatermének kirakatát a Bajcsy Zsilinszky úton. A budapesti mintaboltban kizárólag a gyár által gyártott rádiókat és televíziós készülékeket árusították. (MTI-fotó: Jármai Béla)

Egy Orion AT 403 Tisza típusú televíziós készüléken nézi a labdarúgó-mérkőzést egy család (MTI-fotó: Bereth Ferenc)

Kazal László színművész feleségével, Balogh Erzsi színésznővel az új tévékészülékén nézi a Magyar Televízió adását (MTI-fotó: Molnár Edit)

A Herbária Gyógynövényforgalmi Szövetkezet Központjának dolgozói Orion-gyártmányú tv-készüléken nézik a Magyar Televízió esti adását az irodaépület társalgójában (MTI Fotó: Vadas Ernő)

Kocsis Lajosné revizor és Blaumann Ferenc műszerész az elkészült AT 301-es új típusú televízió vég-ellenőrzését végzi az Orion Rádiógyárban 1958-ban (MTI-fotó: Papp Jenő)

Operatőrök dolgoznak kameráikkal a Magyar Televízió egyik stúdiójában 1958. február 25-én (MTI-fotó: Kőrösi Ida)

Felvétel a Magyar Televízió egyik stúdiójában 1962-ben (MTI-fotó: Pálfai Gábor)

Az Újpesti Rádiószekrénygyárnak az Orion Rádió- és Villamossági Vállalat számára készített televíziókészülék dobozváltozata 1958-ból (MTI-fotó: Horling Róbert)

Az Újpesti Rádiószekrénygyárnak az Orion Rádió- és Villamossági Vállalat számára készített televíziókészülék dobozváltozata (MTI-fotó: Horling Róbert)

Az Újpesti Rádiószekrénygyárnak az Orion Rádió- és Villamossági Vállalat számára készített televíziókészülék dobozváltozata (MTI-fotó: Horling Róbert)

Orion AT 602 típusú televízió készülék (MTI-fotó: Horling Róbert)

Orion AT 403 típusú televízió készülék (MTI-fotó: Horling Róbert)

Orion Budapest AT 6110 típusú televízió készülék (MTI-fotó: Horling Róbert)

7 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!