Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Eugen Weidmann egy sorozatgyilkos volt, de nem ez hozta el neki a hírnevet!

1908 február 5. -én született egy átlagos családban, nem voltak szegények. Amikor kitört az első világháború a nagyszüleihet költözött, és itt kezdődött lopásokkal a bűnözői pályafutása. A 20-as éveiben el is kapták és 5 év börtönre ítélték, ami nem a megjavulást hozta neki. Itt ismekedett meg két későbbi társaival Roger Million és Jean Blanc-al. Akikkel szabadulása után a könnyű pénz reményében emberrablásokat terveztek meg.
Gazdag túristákra utaztak volna, akik Franciaországba jöttek nyaralni. A tervükhöz még egy villát is béreltek a Saint Cloud-ban.
Az első rablási kísérletük kudarc volt, az áldozat megfutamította őket. Viszont utána már bátrabban estek neki egy nőnek 1937 Júliusában, Jean De Koven 22 éves táncosnak. A zsákmányuk 300 Frank és 430 dollár volt, az áldozatot elásták a villában. Később még a rokonságtól legomboltak 10000 Frankot infomációkért cserébe, de sose tudatták a családdal mi történt a fiatal lánnyal.
Ezután vérszemet kapva, megölték Joseph Couffy sofőrt, akitől elloptak 2500 Frankot és a kocsiját. Szeptember 3. -án egy barlangba csalogatták Janine Keller ápolónőt, megölték és elvették 1400 Frankját. Október 16-án Roger LeBlond producerrel találkozót beszéltek meg, azt ígérték neki pénzt fektetnek be egyik műsörába. Végül fejbelőtték és elvették 5000 Frankját. November 22. -én Fritz Frommer következett egy náci ellenes aktivista. 5 nappal később Raymond Lesobre ingatlanügynököt lőtték le, és elvették 5000 Frankját.
Az eltűnt Lesobre után nyomozva megtalálták Weidmann és Million névjegykártyáját az áldozat irodájában. Amikor kiértek a villához Weidmann várta őket, és beinvitálta a két nyomozót, akikre azonnal rá is lőtt. Bár megsebesült a két férfi és lőfegyverük sem volt, egy ott talált kalapáccsal addig verték Weidmannt míg elájult.

És itt érkezünk el a témához, miért is lett híres Weidmann.

A tárgyalást hatalmas érdeklődés követte, a kor igazi média szenzációjának tartották. Million-t és Weidmann-t halálra ítélték, a másik két társát börtönre. 1939 Június 17. -ére írták ki a Guillotin általi kivégzést.
Már a börtönben is sok hódolója lett Weidmannak, de a kivégzés napjára igazi őrült rajongó tömeg jött össze. Emiatt a hajnali kivégzés csúszni kezdett, végül nem vártak tovább és a felkelő nap fényében kivezették a börtön épülete elé, ahol már állt a kivégző berendezés. (Ezért tudtak videó és képenyagot is készíteni) Az ítéletet azonnal végrehajtották, és egy koporsóban elszállították a tetetmet.
Ami ezek után következett mindenkit megdöbbentet, ugyanis a tömegből emberek jöttek oda, és a kifröccsenő vért kezdték felitatni a zsebkendőjükkel, hogy szuvenírként haza vihessék.
Ez akkor felháborodást váltott ki, hogy Albert Lebrun köztársasági elnök azonnal betiltotta a nyílvános kivégzéseket. Bár a Guillotine még 1977-ig szolgált, de ekkor láthatták utoljára működni.
Igazából ez az esemény miatt lett híres Eugen Weidmann sorozatgyilkos.

5 hozzászólás

 • laci42 április 1. 17:02

  1
  Összeverték kalapáccsal a nyomozók, hogy elájult, és még sem perelte be őket rendőri túlkapás miatt. Bezzeg most...
 • Georges április 1. 18:51

  2
  De ki vehette filmre?
 • ArkaChopa #2 április 1. 19:01

  3
  @Georges: 2 felvétel is készült, az egyik ez, a másikban ennyit sem lehet látni, mert földszintől kameráztak. Ezt egy szemben levő épület emelet ablakából lőtték. Fel voltak rá készülve, és az hogy közben kivilágosodott csak előnyt jelentett. Nagy média szenzáció lengte körül a kivégzést. A felvétel készítőjéről nincs infóm.
 • jk88 április 1. 19:10

  4
  Mi szépen beugrott magától a ládába. :)
 • Georges #3 április 1. 19:29

  5
  @ArkaChopa: Azért merült fel bennem a kérdés, mert akkoriban nem olyan idők jártak, mint manapság, hogy mindenkinek ott a zsebében a kamera.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!