Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Otto Wöhler tábornok, a Dél Hadseregcsoport [Heeresgruppe Süd] főparancsnokának üzenete [1]

„Német katonák! Magyar fegyvertársak! Abban a pillanatban, amikor hősi harcotok véget ér és katonasorsotok beteljesedik köszönt benneteket még egyszer a hadsereg és a hon!

Hálával és mély tisztelettel hajol meg Németország és Magyarország hős fiai előtt. Eskütökhöz híven az utolsó lélegzetig és a végső odaadásig kockáztattátok életeteket. Egyenlőtlen harc volt, amit többszörös túlerővel kellett vívnotok s ez annál magasabbra emeli példamutató vitézségeteket. Kötelességtudatotok és állhatatosságotok lehetővé tette a vezetésnek és a csapatoknak hogy a nyugat-magyarországi arcvonalon harci intézkedéseket hajtson végre az ellenség ellen, amellyel meghiúsítják azt a tervét, hogy az egész hadszínteret összeomlassza, Magyarországot lerohanja, és Bécs alá vonuljon.

Húsz szovjet hadosztály, több nehézfegyver-seregtestet és megközelítőleg ezer repülőgépet vontatok magatokra és kötöttetek le. Eredményes védekezésetek jelentősen meggyengítette az ellenség harci erejét. Minden vörös katona, akit leterítettetek, minden páncélos, amit megsemmisítettetek, minden repülő, amelyet lelőttetek gyengítette az ellenséget, amely a német és magyar nép megsemmisítésére özönlik előre.

A történelem magasabbra fogja értékelni a kultúra- és néppusztító bolsevizmus elleni hajthatatlan ellenállásotokat annál a katonai sikernél is, amit minden idők egyik legnagyobb városharcában vívtatok ki és idealizmusotokat, amellyel a keleti-sztyeppe özön elé áltatok! Budapest védőőrsége mindig a szeretetteljesesítés példaképe marad az európai nemzetek közössége számára! Felrázó példátok elátkoz minden gyáva lemondást, emberi nagyságotok a jövő forrása, dicsőséges tetteitek az életet jelenti!

Olyan szellemet tanúsítottatok Budapest katonái, amely által Németország és Magyarország ismét új magasságokba emelkednek fel! Nagyon reméljük, hogy egykor viszont látjuk egymást egy nagy szabad hazában. Tiétek segítő kezű bajtársak kik áttörtétek a Budapest körüli gyűrűt.

Üdv és hűség a Führernek! Üdv Magyarország Nemzetvezetőjének!” [2]

A hanganyag a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom emlékvideójából származik.

27 hozzászólás

 • pushup 2018. december 26. 23:40

  3
  üdv és hülyeség a führernek
 • VAndreasz v1.0 2018. december 26. 23:41

  4
  Éretlenek vagytok!
 • Salax 2018. december 27. 00:12

  5
  Mi ez a szar? Már itt tartunk? Náci propagandát kell nyomatni, mert a geci1 ezt rendelte? Én meg majd minden nap délszláv, és török népzenét töltök fel. De lehet, hogy lesz benne arab, és z$idó is. Ja és a YMCA.
 • pushup #5 2018. december 27. 08:17

  6
  @Salax: nem a geci volt. a szélsőjobbos trollok putyin zsebéből lógnak ki
 • ko-pi 2018. december 27. 11:06

  7
  Nincs ezzel semmi baj. Egy kis előzetes februárra. Amúgy meg próbáljátok meg akkori kontextusban nézni. Most meg pampogtok, hogy szar a kormány meg birka a nép. Plusz ott van még a milettvolnaha is.
 • pushup #7 2018. december 27. 12:09

  8
  @ko-pi: a kontextusról mindig az a vicc jut eszembe, amikor az amerikai magyar nagykövet átnyújtja a hadüzenetet.
  az amerikai külügyes megkérdezi:
  - van ökönek területi követelése az egyesült államokkal szemben?
  - nincs.
  - van önöknek területi követelése az egyesült államok valamelyik szövetségesével szemben?
  - nincs
  - van önöknek területi követelése bárkivel szemben?
  - igen, a szlovákokkal és a romanákkal szemben.
  - akkor miért nem nekik üzentek hadat?
  - mert ők a szövetségeseink
 • VAndreasz v1.0 #2 2019. január 3. 16:10

  9
  @Georges: Népünk számára a bolsevizmus elleni küzdelem 1919. 03. 21-én kezdődött és a mai napig tart! Ez egy honvédő harc, de elnézve a jelenlegi Európát hogy, mit tesz vele a kulturális-marxizmus és annak vadhajtásai, ez egy élet-halál harc! Ahogy - örök emlékezetű - Hunyadi János vezérünk a török elleni hadszintért a balkánra helyezte át ehhez hasonlóan az ellenséges földön kell megküzdeni a „vörös-pestissel”! Ezért csatlakoztuk az antikomintern szövetségeseihez és katonáik harcoltak Ukrajnában (1941), harcoltak a Don mentén (1942-43), harcoltak a Kárpátok előterében (1943-44), harcoltak Erdélyben (1944), harcoltak az Anyaföldön (1944-45) és harcoltak tovább a birodalom területén (1945)!

  A szoc-korszakban rengeteg könyv jelent, meg ami gúnyolódva, a valós eseményeket megmásítva próbálták lekicsinyíteni ezt a harcot, de Budapest ostromát nem tudták teljes egészében kiforgatni.

  A vörös hadsereg menetből akarta elfoglalni Budapestet, miután ez nem sikerült a kitűzött idő öt nap alatt akarták teljesíteni. Két front egyesült itt a 2. Ukrán Front és a 4. Ukrán Front, hatalmas túlerőben. A Magyar Kommunista Párt (MKP) nem kapta meg Budapestet csak ötvenkét napi harc után vérben és romokban!
  Sok orosz fájdalmas győzelemként emlékeznek vissza a városharcokra és persze azok környékén lezajlott küzdelmekre, ezek közül néhányat megemlítek: Szatlingrad, Narva, Harkov, Kijev, Königsberg, Debrecen, Budapest, Berlin!

  Hadüzenet nélkül is megszállta volna a vörös hadsereg Magyarországot, úgy ahogy megszállta Bulgáriát! Ezek a harcok alapozzák meg nemzetünk anti-kommunista karakterét és teremtették meg a kommunizmus elleni immunitást. Dicsőség a Hősöknek!
 • VAndreasz v1.0 2019. január 3. 16:16

  10
 • VAndreasz v1.0 #1 2019. január 3. 16:28

  11
  @jk88: Az említett rész hozzá tartozik Otto Wöhler tábornok távirat üzenetének a magyar fordításban is. Ami nemcsak formaság, hanem jelmondat is az akkori németek számára. Bár ezt – a mai napra – már nehezen lehet megérteni. A poszt egy emlékposzt és egyben ismertető. Várható volt az e való fennakadás, de az elhagyásával nem akartam csonkolttá tenni a távirat magyar szövegét.
 • VAndreasz v1.0 #5 2019. január 3. 16:46

  12
  @Salax: Az, hogy „szar” nem vélemény, nem komment! Ez az jelenti, hogy nem tud megfogalmazni a véleményét a nemtetszését és nem jut más eszébe csak az, ami a fejében van! Azt hogy maga mit tölt fel az a magad dolga, megjegyzem az említett tartalmak nem ellenpéldái az én emlékposztomnak. Ha ezeket tartja „ellensúlynak”, akkor iszonyúan giccses gondolkodású. Ugyanakkor kíváncsian várom az ellenposztot, ha van! Azért raktam a >történelem< posztba és kapta a >Emlékposzt Budapest védőinek< címet, hogy a oldaltársak tudják előre mire számíthatnak és megtudják válogatni a érdekelt posztokat. Nácizni a legkönnyebb, ez megy! Az gyengébbek kedvéért kijelentem nem „náci poszt”, nem! Az oldal a nemzetiszocialista szemlélet kinyilvánítására vagy tárgyalására teljesen alkalmatlan így nem meglepő, hogy idáig még senki sem töltött fel N.S. tartalmat [propagandást]! Nevetséges! A „geci1” nem tudom kicsoda, de számomra mindig is maga lesz… :D
  Figyelmébe ajánlom a „Magyar Királyi Honvédség (képek)” posztomat! Az inspirálta ezt a posztot.
 • VAndreasz v1.0 2019. január 3. 21:32

  13
 • Georges #9 2019. január 4. 08:31

  14
  @VAndreasz v1.0: Ezt a full kretént nekem ne nyomd.
 • pushup 2019. január 4. 16:16

  15
  budapestért embert (katonát, civilt), szenvedést (katona, civil), technikát, épületet áldozni ott és akkor semmilyen szempontból nem volt értelmesen alátámsztható.
  szóval egy szar eszme mögé beállt hulladék politikai vezetés értelmetlen célokért áldozta a magyar katonákat (itt és a Donnál egyaránt). ettől persze az egyes katonák hadi teljesítménye (akár a kitörés) lehet egy nagyszerű teljesítmény kontextusából kiragadva. ah viszont nem ragadjuk ki, akkor elég nehéz dicső tettként szemlélni ezeket a dolgokat. nem véletlen, hogy a kitörés emléktúrát is a fasiszták szervezik

  a bolsevizmus elleni küzdelem ... aha
  hát ez egyrészt anno olyan volt, mint most soros (aki nem bvelünk van, az soros ügynök/bolsevik. aki azt mondja, hogy éppen lopok, az soros ügynök/bolsevik, stb).
  a bolsevizmustól annak érdemes félnie, aki mocskos gátlástalanul kihasználja a csórókat (mint pl anno a cári oroszországban). a sima, normális kapitalizmusnak a legjobb fegyver a bolsevizmus ellen, ha hagyják valahol kifejlődni és az máris elrettent mindenkit.

  BTW, tud valaki militária iránt érdeklődő (netes) közösséget, ahol nem a szélsőjobbosok a hangadók?
 • pepuccso #15 2019. január 4. 21:13

  16
  @pushup: öhm...igen.
  A Népszabóság és összes leányvállalata, nagyon harcziassak és tettrekész csapat :D

  Ott ábszolúte labdába sem rúgnak a jobberek, valami sárga gyík és a haverjai a megmondó főfarkak :D

  Komolyra fordítva a szót: roncskutatásponthu, bár arrafelé is akad néhány radikális tag
 • VAndreasz v1.0 #14 2019. július 2. 12:15

  17
  @Georges: A legkisebb mértékben sem vártam, hogy megértsd! A hozzászólásaidból már ismerlek…
  A magam részéről megválaszoltam a kérdésedet! ’Georges’ fh. Társadalompolitikai kifejezés: „átmegyek a szomszédba verekedni…” oh’ igen, a kreténségeid!
 • Georges #17 2019. július 2. 12:42

  18
  @VAndreasz v1.0: Örülök neki, hogy ekkora emberismerő vagy.
 • VAndreasz v1.0 #18 2019. július 2. 12:47

  19
  @Georges: Nem igazán érdekel, légy szíves ne írj a posztjaim alá én sem foglalkozok veled.
 • törölt felhasználó 2019. július 2. 13:00

  20
  :corn:
 • Georges #19 2019. július 2. 13:17

  21
  @VAndreasz v1.0: Nem foglalkozol velem? Akkor mi volt az előző válasz? Mi az a szöveg, hogy "A hozzászólásaidból már ismerlek…"? Azt sem tudod, mit írtál pár perce.
 • VAndreasz v1.0 #21 2019. július 2. 13:32

  22
  @Georges: Az a poszttal kapcsolatos "agymenő". Ellentétben a 18. hozzáoszlással amire a válasz elméletileg az utolsó kellet volna, hogy legyen mivel megkértelek hogy ne írogass a posztjaim alá! Annyira tudtam, hogy ez lesz, annyira tudtam... Amíg fenn vagyok és posztokat szerkesztek addig visszaírogatok a hülyeségeidre elvégre ez a képtelenség oldala vagy nem? Az idézett mondatod annyit jelent, hogy megjegyeztem a neved meg a béna avatarod, ha már ennyire érdekel. Szerintem gondold át az ajánlatom.
 • Georges #22 2019. július 2. 14:53

  23
  @VAndreasz v1.0: És miért vártál fél évet a válasszal? Orosz hadifogságban voltál? De ha annyira tudtad..., minek posztolsz, főleg ilyen ostobaságokat, mint ez is? Okosat nem tudsz, azért?
 • VAndreasz v1.0 #23 2019. július 4. 09:18

  24
  @Georges: Akkor foglalkozok ezzel a honlappal amikor időm és kedvem van hozzá. Nagyon egyszerű gondolatú választ adtál és akkor úgy gondoltam akkor, hogy érdemes reagálni rá. Ugyanakkor több érdemi megjegyzést vártam a poszt alá [a kommentelőktől] és részben bosszantanak ezek a semmitmondó és kifejtetlen reakciók.
  Veled ellentétben én nem emlegetek "orosz hadifogságot" vagy ezzel kapcsolatos megjegyzéseket mivel ennek van egy nagyon súlyos történelmi háttere ami a mai napon érződik. Még akkor sem ha ez esetben annyit jelent: "nagyon hosszú idő". Egyszerűen a magyar közéletben ez a kifejezést nem használjuk - hacsak nem sértegetésként - ez magyarázatot nem igényel.
  Ez egy emlék- és történelem-politikai ismertető [első és utolsó] poszt volt. Ugyanakkor nem rejtett célja, hogy az interneten egy magyar honlapon fenn legyen a Otto Wöhler tábornok magyar nyelvű válaszüzenete a védőknek, hogy meghallgathassa az akit érdekel! A youtube-on mát sajnos nem elérhető, ugye nem rég volt egy látványos "kultur-pol." tisztogatás a honlapon.
  Az utolsó kérdésedre válaszolva én voltam aki egy kérésben kezdeményeztem a történelmi rovat indítását ami meg is valósult pár napon belül! Ebből kiindulva, többek között a későbbiekben ezért lett tartalmilag bővítve, megújítva a honlap. Amik közös sikerként tartok számon!

  Mért tartod "ostobaságnak" a posztot? Nevez meg legalább három töris posztomat - ezek kívül - ami "ostobaság"!
 • VAndreasz v1.0 #15 2019. július 5. 00:16

  25
  @pushup: Az Anyaföldön az ellenség számbeli főlényével szemben a legvédhetőbb pontokon kell harcba szállni. Ez pedig maga a főváros volt. Itt nem tudott nagyban érvényesülni a szovjet áradat (embererő). Aki ezt nem tudja az nincs tisztában az emberi hadtörténelemmel és nem is érzékeli az akkori történelmi válságot!
  Nácizni meg fasisztázni a legkönnyebb. Az megy! Nem kell gondolkodni, mérlegelni, olvasni csak bégetni, mint a birkák, ahogy azt a „nagy szocialista átalakulás korszakában” beidegződött. Amikor megkérdezik mi az a „náci” meg „fasizmus” ott kezdődnek a gondok! ’Pushup’ fh. mi a „nácizmus” és a fasizmus? :D
  Olyan összefüggéstelen, zavaros példa-kísérleteket hozol fel, hogy nem is csodálkozom, hogy most egy majom az avatar képed.
 • törölt felhasználó 2019. július 5. 10:09

  26
  :corn2:
 • VAndreasz v1.0 2019. július 28. 19:38

  27
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!