Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A USS Brooklyn 1896 decemberétől az USA haditengerészetének harmadik páncélos cirkálója volt a USS New York és a híresen balsorsú USS Maine után.

Súlya több mint 9000 tonna volt. A USS Brooklyn nyolc darab 8 hüvelykes ágyúval, 12 darab 5 inches és négy 6 inches fegyverrel/gépágyúval dicsekedhetett.

Legénységgel a katonákkal és tisztekkel együtt 561 fő, első kapitánya Francis Augustus Cook volt (ő 1898. július 3-án vesztette életét Santiago partjainál az amerikai-spanyol háborúban).

A hajó első útja Londonba vezetett, az amerikai méltóságokkal a fedélzetén Viktória királynő gyémánt jubileumára. Ezek után a USS Brooklyn sokat cirkált a nyugat-indiai vizeken, járőrszolgálatot teljesítve.

Később - 1898-ban, a függetlenedni vágyó Kuba oldalán - részt vett a spanyol-amerikai háborúban, harcolt a Santiago de Cuba-i csatában, mely során segített megsemmisíteni a spanyol csapatokat.

A hajó a továbbiakban tovább szolgált a Fülöp-szigetek, Kína, Japán, Ausztrália, Új-Zéland és a Földközi-tenger vizein, végül 1921-ben kivonták a forgalomból.

Ezeket a fotókat 1896-ban készítette a Detroit Fényképészeti Társaság, bepillantást nyerve a hajó és a legénység mindennapi életébe.

6 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!