Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A cím megtévesztően egy filmre utal, de ez egy igaz történet. Jeffrey Dahmer 17 embert ölt meg, a terve egy zombi szexrabszolga létrehozása volt.

Dahmer 1960 május 21. -én született, és mindenki elmondása szerint jó gyerek volt. Szeretett triciklizni, mindig vidám volt és szerette a családját. Ez az idilli állapot 4 éves koráig tartott, amikor egy sérvműtét után megváltozott. (Sose tudták kideríteni, hogy az altatás hatására-e?) Mindenesetre a korábbi énje eltűnt, visszahúzódott és mogorva lett. 14 éves kora körül kezdett foglalkozni a nekrofíliával, illetve halott állatokat boncolt otthonában. Mint később bevallotta a szülei válása, csak előrelendítette ebben az ügyben. Fiatal kora ellenére alkoholistává vált, és fékezhetetlen. Nem sok barátja volt az iskolában. Akik kedvelték azok is csak azért mert botrányokat csapott. Hol részegen ordítva bandázott a folyosókon, hol más megbotránkoztató tetteket hajtott végre.

18 évesen elköveti az első gyilkosságát. Felvett egy stoppost (Steven Hicks) akit meghív a szülei házába, folyamatosan itatja, majd amikor a részeg srác el akar menni, egy súlyzóval leüti, illetve megfolytja. A testet feldarabolta, bezacskózta, illetve a csontokat egy kalapáccsal porrá törte. Ezután a ház végében elásta a maradványokat. A fiút eltűntként keresték, és Dahmer lebukásáig nem is tudták mi történt vele?
Ekkor kapóra jött, hogy (apja unszolására) bevonult katonának és rögtön át is irányították németorszába. A bűnös vágyait el tudta nyomni, de mint medikus tovább képezte magát, érdeklődést mutatott a belső szervek iránt. A szervek fényes felületet kifejezetten szexuális izgatottságot okozott neki. 1981-ben kirúgták a hadseregből az alkoholizmusa miatt és hazatért.
1986 ig két esetben tartóztatták le, mert közszemérem sértő módon viselkedett. Egyszer nyílvánosan maszturbált több férfi előtt, ekkor 1 év próbaidőre bocsájtották. De a lejtőn nem tudott megállni, egyre nagyobb vágyat érzett, hogy férfiakat öljön és kiélje rajtuk szexuális vágyait.
Még ebben az időben egy férfi (afroamerikai) segítséget kért tőle, mert lemerült az autója akkumulátora. Dahmer felhívta magához, ahol egy kávéba tett kábítószerel kiütötte a fickót. Aki másnap arra ébredt, hogy megerőszakolták. Azonnal rendőrségre ment, és panasszal élt. A rendőrök megkeresték Dahmert, de ő azt mondta: szeretők, csak épp összevesztek, és ezért jelentette őt fel a partnere. A rendőrök nem tettek semmit.
1987 szeptemberében érkezett el a második áldozatának esete. Egy szállodaszobába felhívta Steven Tuomit, akit szintén alkohollal és kábítószerrel kínált. Majd Dahmer arra eszmélt, hogy reggel van, és a partnere meghalt. Megverték és megfolytották. Bevallása szerin foggalma sincs mi történhetett, lehet több alkoholt ivott ő is a kelleténél ezért kiütötte magát. Elment a közeli bevásárló központba, vett egy bőröndöt amibe elrejtette a holttestet. Ezután taxit hívott és elvitte a nagymamája házába, ahol a pincébe tette a nehéz tárgyat.
1988-ban azonban a rokonai megelégelték a részegségét, és a fura tántorgó tivornyázó barátait, így kitették a szűrét. Dahmer a bőröndöt elásta.
1988-ban felszedett egy laoszi fiút, azt ígérte neki hogy kap 50 dollárt, ha meztelen képeket készíthet róla. A srác belement, azonban amikor Dahmer szobájában meglátta a sok férfiről készült fotót, váratlanul elszaladt, egészen a rendőrségig. Dahmert elfogták, de azzal védekezett, hogy egy laoszi férfiről nem lehet megállapítani a korát, ezért hibázott. Ő csak partnert akart, nem kiskorút megrontani.
Miközben az ítéletre várt, nem tétovázott a vágyait ki kellett elégítenie. Még ebben az évben elcsábította a férfi modell Anthony Sears-t. Drogozta, megfojtotta, szodomizálta, fényképezte és szétdarabolta a testét.
Eközben megszületett az ítélet, Dahmer bűnbánó volt, 1 évet kapott úgy, hogy hazamehetett minden nap, de bent kellett aludnia a börtönben. Apjának az ítélet nem tetszett, tudta hogy a fiával valami nem stimmel. Ezért kérte a bírótól a gyógykezelését vagy pszichológiai vizsgálatot, de süket fülekre talált. Mindössze 10 hónap után elengedték.
Innentől megindult a lejtőn, hisz megúszott mindent. Egy afroamerikaiakkal lakott környékre költözött, ahol nem sokat foglalkoztak az eltűnt személyekkel és szabadon kiélhette vágyait. A következő 2 évben 13 férfival végzett, és kifejezett rituálékat talált ki.
1991. május 27. -én elképesztő esettel hívta fel magára a figyelmet. Dahmer egyik szomszédja ( Sandra Smith ) felhívta a rendőrséget, hogy egy fiatal laoszi srác rohangál meztelenül az utcán. A rendőrség kivonult, ezalatt Dahmer lement az utcára, és láthatóan erőszakkal magával akarta vinni a bódult fiatalembert. Smith közbeavatkozott és feltartotta amíg kijöttek a rendőrök. De legnagyobb elképedésére azt mondta Dahmer higgadtan, hogy a srác 19 éves (14 volt), és a szeretője, csak túlzásba vitték a bulit. A rendőrök felkísérték a lakására Dahmert, ahol látták, hogy rend van. Nem volt dulakodás nyoma, sőt a srác ruhái szép rendben összehajtogatva az ágyon hevertek. A két rendőrnek csak be kellett volna nézni a lakás belső szobáiba, és rögtön feltűnt volna egy holttest és más embermaradványok. De elfogadták az érvelést, és két felnőtt ember közti esetként elkönyvelték, majd magára hagyták őket. Sandra Smith később érdeklődött a rendőröknél, hogy mi történt, és hitetlenkedve hallgatta, hogy elfogadták a 14 éves fiút 19 éves kinézetűnek. (Csak később derült ki, hogy ez a laoszi fiú (Konerak Sinthasomphone) annak a testvére aki feljelentette Dahmert zaklatásért. A rendőröket az ügy végén kirúgták)
Végül Dahmer bukását egy ugyanilyen eset hozta meg. Felszedett egy fiatal afroamerikai férift (Tracy Edwards), felhívta magához, ahol megbilincselte. A férfi megrémült, de azt mondta neki, hogy mindenbe belemegy ha leveszi a bilincset róla. Dahmer szeme felcsillant, és levette az egyik ágát a karperecnek, majd hátat fordított neki. Ekkor a férfi meztelenül elrohant a lakásból. Útközben leintett egy rendőrjárőrt, akik elsőre azt hitték egy másik rendőri intézkedés szökevénye. De mivel a bilincsbe nem illett a kulcsuk, meghallgatták a férfit. Majd felmentek Dahmer lakására, aki szintén higgadtan előadta a szokásos mesét, hogy ők egy pár, csak összevesztek. Tracy erősködött, hogy a hálszobában van a kés amivel Dahmer fenyegetőzött. Egyik rendőr benézett a hálószobába és elképedve fedezett fel egy húsától lecsupaszított holtestet. Azonnal bilincsbe verték Dahmert.
A helyszíni szemle soránt tárult fel a szörnyű zombi raktár. A hűtőben egy levágott fej volt, a mélyhűtőben további három. Illetve üvegekben különböző szervek (főleg nemi) hevertek.

1992. januárjában kezdődött a tárgyalása. Mivel az áldozatok többsége afroamerikai volt, komoly feszültségeket generált az ügy. Golyóálló üveggel kellett őt elválasztani a teremben, illetve már az is probléma volt, hogy 1 fő afroamerikai személyt beválasztottak az esküdtszék soraiba.
A védelem mindenképp be akarta bizonyítani, hogy megőrült Dahmer hisz olyan rituálékat tartott amire nincs magyarázat, ezt végül nem fogadták el. Teljesen beszámíthatónak tarották, és ez alapján 16 szoros életfogytiglanra ítélték.

Természetesen a börtön időszak is eleve problémás volt. A börtönlakók többsége afroamerikai volt, így Dahmert állandóan felügyelet mellett tartották. De mindenki tudta, ez sokáig nem maradhat így.
Dahmert 1994. november 28-án meggyilkolta börtöntársa, Christopher Scarver.
Scarver Dahmerrel és egy Jesse Anderson nevű rabbal takarítani ment. Váratlanul az őröknek dolguk akadt, mire visszaértek Dahmert egy vasrúddal, Andersont egy farúddal agyonverték. Andersonnak annyi volt a bűne, hogy afroamerikaikat hibáztatott egy haláleset miatt. A faji bosszú utolérte Dahmert és ez nem tudta a börtön eltusolni. Az áldozatok családtagjai megkönnyebbüléssel fogadták és sosem vizsgálták, hogy volt-e közük felbújtásban. Scarver később egy interjúban azt mondta - felháborította Dahmer viselkedése, az ételekből mindig levágott testrészeket formált és poénkodott vele.

A végére hagytam az ínyencségeket. Miért is Reanimátor a cím? Dahmer mindenképp szexuális élvezeteket keresett jó alkatú férfiakban. Csak az zavarta, hogy a páciensek gondolkodtak, esetleg ellennáltak, megszöktek, akaratuk volt. Eleinte ezért elkábította, majd megölte őket, de arról fantáziált, hogy egy szexrabszolgára lenne szüksége, aki nem gondolkodik, csak teszi a dolgát, amit ő kér! A halott az mégiscsak halott. Nem lehet tudni melyik gyilkosságok után érlelődött meg benne a gondolat, de valószínűleg az utolsó 10 környékén. Ezért módszeresen elkábította az áldozatokat, majd belefúrt az alélt ember koponyájába, és a lukon keresztül savat csöpögtetett bele. Úgy gondolta az elmélyüket kiírtja, egyben félt is attól, hogy magához térve a zombi, mit fog tenni? Eleinte azonnal meghaltak a savtól feloldódott agyú emberek. Később ezt finomította, de eredményt nem ért el, mindenképp meghaltak. Ekkor kezdte elraktározni a testrészeket, hogy később összeállítsa egy zombivá. Ezért találtak rengeteg testrész a hűtőjében. De pontos terve nem volt az összeállításhoz.

17 hozzászólás

 • ArkaChopa szeptember 29. 13:54

  1
 • ArkaChopa szeptember 29. 13:54

  2
 • ArkaChopa szeptember 29. 13:57

  3
  A film , amire utal a cím :
  képtelenseg.hu - Zombiológia
 • farrd szeptember 29. 17:01

  4
  “Szimpatikus” srác. Az agyunk játékszerei vagyunk...
 • OVI szeptember 29. 17:46

  5
  Horrorfilmek ? Pfff ..... Elcsépelt szólam: " Az élet írja a legjobb forgatókönyveket. " yeh huhh
 • janoka szeptember 29. 18:32

  6
 • jk88 szeptember 29. 20:34

  7
  "Scarver Dahmerrel és egy Jesse Anderson nevű rabbal takarítani ment. Váratlanul az őröknek dolguk akadt, mire visszaértek Dahmert egy vasrúddal, Andersont egy farúddal agyonverték."

  Ja persze, véletlenül. A rendőrök helyében szerintem bárkinek véletlenül dolga akadt volna, akire rábízzák ezt a patkányt. :)
 • jk88 #7 szeptember 29. 20:36

  8

  @janoka: :D
 • Georges szeptember 29. 21:25

  9
  Nem olvastam végig, de az elején már rengeteg elírás van. Amúgy a sorozatgyilkosok egy kedvenc témám, szóval örülök, hogy ilyen tartalom jelent meg itt.
 • Georges #7 szeptember 29. 21:26

  10
  @janoka: Jó volt!
 • ArkaChopa #10 szeptember 29. 22:01

  11
  @Georges: légyszi írj konkrétumokat, mik az elírások?
 • AcIv55 #3 szeptember 29. 22:19

  12
  @ArkaChopa: Köszi! :D felébredtem!! rotfl :love:
 • Georges #11 szeptember 30. 20:02

  13
  @ArkaChopa: Pl. Németország kis kezdőbetűvel és 'g' nélkül, illetve a rengeteg fogalmazási hiba.
 • ArkaChopa #13 szeptember 30. 20:21

  14
  @Georges: 1 - az oldalon sajnos nem működik a helyesírás ellenőrzés, hiába olvastam át 3-4x a végén, elkerülte a figyelmemet.
  2 - a végzettségem nem irodalom tanár, és nem író, hogy jól fogalmazzak, pedig igyekszem
  3 - az oldal nem engedi hogy esetleg utólag javítsál, ergó benne maradnak a hibák.
  4 - most komolyan azért nem olvastad el az egész (megdöbbentő) cikket, mert találtál benne helyesírási hibát? Csaxolók, a magyar hírújságokban napi rendszerességgel találkozok én is, de attól még elolvasom ami érdekel.
  5 - ténylegesen átmegy az oldal nyelvtannáci stílusba? Azt hiszem akkor itt lesz a vég...., mert nem a tartalom fog számítani. Eltűnnek az érdekes posztok, mert ha hibázol akkor már véged, nem olvassák el?
  6 - kicsit sajnálom, hogy ide süllyedtünk, hogy az elírások miatt balhézunk, mert nem találunk más hibát, akármit. Valamin pedig le kell vezetni a frusztrációt!
  7- érdemes volt vesződnöm egy 2 órás dokufimmel, 3 angol cikkel, 2 magyar cikkel, megérte..... rotfl
 • Georges #14 szeptember 30. 20:51

  15
  @ArkaChopa: Én nem balhézok, csak jeleztem, hogy sok a hiba az írásban. És nem a hibák miatt nem olvastam el, hanem korábban olvastam sokat róla, mint ahogy más sorozatgyilkosokról is. De szerintem nem az a süllyedés, ha valaki jelzi a hibákat.
 • ArkaChopa #15 szeptember 30. 21:06

  16
  @Georges: az a baj, hogy mostanában szinte csak negatív kritikák hozzászólások mennek itt. Te sem azt írtad, milyen király poszt (nem is kell, nem mindenki csípi a témát), hanem rögtön a hibákat soroltad, és úgy jött le, hogy ezért nem olvasod el. Nem említetted, hogy amiatt, mert már átrágtad magad rajta.
  Tudod (és ez szól mindnekinek) egy ilyen poszt azért sok időt, utánajárást vesz el, amit tölthetnék mással is. Persze "ti" kritikusok mindig azt írjátok, el kell fogadni a kritikát, de a ráfordított időt, és örömöt, hogy azt gondolja a szerző - de jó kis poszt lesz és mennyien örülni fognak neki - az semmibe vész. Én mint a szerző azt olvastam ki, hogy oké van ilyen poszt, de fontosabb, hogy elírtam pár dolgot. Szerinted egy idő után, vagy bizonyos kritika után mennyire van kedve hasonló tartalmat megosztani? Nekem is elmegy a kedvem, mert minek is csinálom ezt?
  Elég lenne nekem a napi elfoglaltságom az egészségügyben, ott majdnem mindenki hálás, de ha valaki goromba és kritikus az érthetőbb. Egy levágott lábbal nem annyira boldog a páciens, és ez kivetül.
  De itt milyen problémák vannak?
  Azért jövök ide, hogy magamat és egyben másokat is szórakoztassak, kvázi napi pár perces jókedvet biztosítsak. De azért ilyenek után kissé tele szalad a hócipő. Persze majd jönnek akik azt mondják mit picsogok, ne legyek sértődős. De az vagyok néha és most is végig fogom gondolni ennyi idő után, hogy érdemes-e fáradoznom ezekkel? Lehet nyitok egy blogot magamnak, a saját szórakoztatásomra, már érlelődik, senki sem fogja olvasni, max megosztom a face-n. Oszt ennyi....
  Mentem sörözni, mert reggel 4-kor indulás van....
 • Georges #16 október 1. 20:02

  17
  @ArkaChopa: Ne legyél már olyan sértődött. Hibák voltak a szövegben és kész.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!