Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

1 - Elizabeth Proctor-t és férjét a hírhedt Salemi boszorkányperben helyezték vád alá. (Ez a történet is megérne egy posztot) Ahol vagy elismerték, hogy boszorkányok (3 kislány vádja alapján ???) és kivégzik őket, vagy ha nem akkor biztos ami biztos kivégzik őket! 1692. augusztus 19 a férfit felakasztották, Elizabeth terhes volt ezért elhalasztották az ítéletet addig amíg meg nem születik a gyerek. 1693 Januárjában fiúgyermeknek adott életet, azonban az akasztást lefújták ugyanis egy vallási elöljáró arra hívta fel a rögtönítélő bíróság figyelmét, hogy jobb 10 boszorkányt futni hagyni, mint egy ártatlan megölni. Ennek hatására az év folyamán megszüntették az ügyeket és 153 embert szabadon engedtek, de addigra már 19 embert megöltek.

2 - John Henry George Lee - 1884-ben Miss Emma Keyse-t otthonában aljas módon megölték. John-t aki a házban dolgozott elfogták és gyilkosságért halálra ítélték. 1885 február 23-án vitték a bitófához ahol tulajdonképpen csoda történt. A nyakába hurkot tettek és a lába alatti csapóajtó reteszét kihúzták, hogy a teste alá hullva felakasztódjon. Azonban a csapóajtó nem nyílt ki. Ezután ellenőrizték és újból végrehajtották a kivégzést. A csapóajtó most sem nyílt ki. Megpróbálták harmadszorra is de megint nem működött a szerkezet. Ezután a bíróság úgy döntött, hogy isten akarata szerint nem szabad kivégezni John-t ezért életfogytig tartó börtönre változtatták az ítéletet. Lee a börtönben nem nyugodott bele, hogy őt ártatlanul ítélték el, folyamatosan felülvizsgálatokat kért. Végül 1907-ben szabadon engedték, de nem azért mert ártatlan hanem mert híressé vált az esete. 1945-ben 81 évesen halt meg.

3 -William Duell-t 1740-ben 16 évesen egy lány megerőszakolása és meggyilkolása miatt halálra ítéltek. 1740. november 24-én Tyburnban felakasztották majd miután majdnem fél óráig lógott a kötélen levették, és átszállították a közeli orvostan hallgatói intézetbe, hogy anatómia vizsgálatoknak vessék alá. Már épp fel akarták boncolni a testét, amikor az egyik növendék észrevette, hogy Duell lélegzik, csak nagyon lassan. A megdöbbent orvosok azonnal takaróba csavarták és várták mi lesz. A légzése gyorsulni kezdett, majd ahol a kötél a nyakát megszorította vér serkent ki. 2 óra múlva magától felült. Mint kiderült az ítélet napján szó szerint hulla részegre itta magát, és az életfunkciói emiatt lelassultak, ez mentette meg. Az ítéletét kegyelemből életfogytiglanra változtatták.

4 - Zoleykhah Kadkhoda iráni asszony bűne az volt, hogy a házasság szent kötelékére fittyet hányva kufircolni kezdett egy férfival, vagyis megcsalta a férjét. 1997-ben Iránban ezért halál büntetés, halálra kövezés jár. (Érdekes a férfiról nem ítélkeztek) A fiatal nőt derékig beásták a földbe, majd kövekkel addig dobálták amíg azt nem gondolták meghalt. Ezután elvitték a halottasházba, ahol 1 órán belül kiderült hogy még él. Az iráni hatóságok az ítéletet 1997 November 26-án megsemmisítette és a nő szabadon távozhatott.

5 - Wenseslao Moguel részt vett az 1910-es véres Mexikói forradalomban. Pechje volt mert elfogták, és 1915-ben golyó általi halálra ítélték. 1915. március 18-án állt a kivégzőosztag elé ahol 9 katona leadta rá a sorozatlövést, majd egy tiszt odalépett a földön heverő alélt Moguel-hez és kegyelemből fejbe lőtte. A katonák otthagyták a holttestét mint ahogy a többi kivégzett forradalmárét is.
Azonban Moguel magához tért, bár úgy érezte felrobban a feje a fájdalomtól, erőt vett magán és elkúszott onnan. Később sikerült felépülnie, bár a fején a mai napig látszik a borzalmas tett. 1937-ben egy rádióműsor készült vele,ekkor készült róla az elképesztő fotó is. 1975-ben halt meg 85 évesen.

6 - John Smith megátalkodott rabló volt, ezért 1705-ben halálra ítélték és Tyburnban felakasztották. Negyed órát lógott a kötélen, majd levágták róla, ezután egy házba vitték hogy majd a temetéséről később gondoskodjanak. Azonban Smith magához tért. Amikor megkérdezték tőle, hogy mi volt odaát, csak azt mondta - "A halál fájdalmas, a saját súlyom elviselhetetlen fájdalmat okozott, közben a lelkem zűrzavarossá vált és próbált felfelé kitörni a testemből. Úgy láttam hogy hatalmas csillogó fényesség közelít felém, majd elveszítettem az eszméletemet. Majd amikor levágtak a kötélről újból jött az elviselhetetlen fájdalom ahogy visszaszállt belém a lélek. Senkinek nem kívánom ezt!"

7 - Anne Green (kb. 1630) 22 éves volt amikor teherbe esett. Próbálta eltitkolni a szülést, ezért elbujdokolt. A gyerek végül túl korán jött a világra és meghalt. Ezért Anne-t vádolták gyilkosságért, és akasztással büntették. Anne-nek egy létrán kellett felmásznia a bitóra, majd kihúzták alóla azt. Ilyen esetekben egy segítő a páciens lábába még bele is csimpaszkodik - a saját súlyával is húzza lefelé, hogy minél hatásosabb legyen a kivégzés. Kb. fél óra lógás után levágták a fiatal lányt, majd elvitték egy orvoshoz aki anatómiai vizsgálatoknak akarta alávetni. Amikor a tudósok összegyűltek a boncoláshoz, kinyitották a koporsót, ekkor egy fura hangot hallatott a holttest. Lélegzett. Némi melegítés után ki is nyitotta a szemét, de 12 óra kellett elteljen mire tudott beszélni. Ezután a börtön igazgató isteni csodának ítélte az esetet és kegyelmet adott. Green kisasszony később férjhez ment és 3 gyereket szült, majd 50 évvel később végleg távozott az élők sorából.

8 - Joseph Samuel (kb. 1780) mint visszaeső rablót Ausztráliába deportálták 1801-ben. De nem tért jó útra egy bandához csapódott, akik egy nőt raboltak ki Sydney-ben a kiérkező rendőrt pedig megölték. A bandát elfogták, de Joseph tagadta hogy a gyilkosságban részt vett volna. Ennek ellenére bitófára küldték őt is. 1803-ban a vesztőhelyre vitték, ahol nyakába tették a kötelet. Amikor a csapóajtó kinyílt alatta a nyakán levő kötél elpattant. Újabb kötelet kötöttek a nyakára de ebből meg kicsúszott így ő a földre esett. A tömeg felhördült, de a hóhér újabb kötelet tett a nyakába, de ez megint elszakadt. A tömeg megdöbbent, és leállították a kivégzését. A kormányzó a helyszínen kijelentette, hogy ez isten akarata és nem szabad kivégezni Samuel-t, ezért életfogytig tartó börtönre változtatták az ítéletét.

9 - Maggie (Margaret) Dickson 1723-ban Edinburghban élt, azonban a férje elhagyta, így kénytelen volt éhbérért mindenféle házimunkát elvállalni cserébe szállást is kapott. Egy ilyen helyen a szállásadója fiával összeszűrte a levet, majd teherbe esett. Ő is próbálta titokban tartani a terhességet, de végül a baba korán született és néhány nap múlva meghalt. Maggie a folyóba dobta a kis testet. Azonban a kis közösségben hamar kiderült az igazság, és gyilkosság vádjával halálra ítélték. 1724-ben végrehajtották az akasztás általi halált.Fél óra lógás után levágták a kötélről, majd egy koporsóba tették. Úton a temető felé azonban a fiatal lány magához tért. A rémült emberek csodáról és feltámadásról beszéltek. A törvény szolgái is isten akaratának látták az esetet ezért szabadon engedték Maggie-t, aki ezután még 40 évet élt. Annyira népszerű lett ezután, hogy a városban egy kocsmát nyitottak a tiszteletére.

10- Willie Francis-t 1945-ben (16 évesen) halálra ítélték egy gyógyszertár tulajdonosának kirablása és meggyilkolása miatt. A gyilkossági nyomozás 9 hónapig tartott mert nem találták a tettest. Willie-hez úgy jutottak el, hogy egy igazoltatásnál megtalálták nála a gyógyszerész üres pénztárcáját. A kihallgatáskor beismerte a gyilkosságot, amit később visszavont. Ennyi bizonyíték elég is volt a boxos képű ellen, védelmet ugyan biztosítottak számára, de az ügyvéd semmit nem tett, magyarul nyugtázta a halálos ítéletet. Két nap múlva villamosszék általi halálra ítélték. 1946 Május 3. -án végre is hajtották az ítéletet. Azonban megdöbbentő eredmény született. A halálos áramütés ellenére Willie felkiáltott - Kapcsolják ki! Kapcsolják ki! Még élek! - Mint kiderült később a kezelőszemélyzet tagja, aki felelős volt a villamosszékért totál részeg volt, és valami hibát okozott a berendezésben ezért az nem végezte el a feladatát. Az eset után a legfelsőbb bírósághoz fordult Willie, de ezt elutasították és 1947 Május 9. -én immár sikeresen kivégezték a fiút. Most nem gondoltak az isteni gondviselésre!

6 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!