Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

14 hozzászólás

 • Matula 2014. január 31. 22:27

  1
  Dicsőség a hős Magyar Katonáknak!
 • [ törölt felhasználó ] 2014. január 31. 23:26

  2
  Szerencsétlenek! Vágóhíd volt ott, nem háború!
  :(
 • Kpeter 2014. január 31. 23:58

  3
  és akik mégis túlélték, és hazatértek azokra a megbecsülés helyett, meghurcoltatás várt, mint gaz nácikra, és ez nem változott a mai napig sem, egy két normális gondolkodású ember kivételével, ma sincs megbecsülve az emlékük. elég szomorú ez, és nem tudom létezik e még olyan ország a világon, aki a saját hőseit gonosztevőknek állítaná be. pedig mit adhattak volna többet a Hazájuknak az életüknél :(
 • Evaristus #3 2014. február 1. 02:42

  4
  @Kpeter: ez azért van mert ahogy mindenki tudja nem magyarok vezetik az országot:(
 • Matula 2014. február 1. 10:31

  5
  Szerintetek ez a zene szám nem passzol a videóhoz? mindenképp szomorú zenét akartam.
 • ArkaChopa 2014. február 1. 10:50

  6
  Jó lenne tisztázni a 'HŐS' katona fogalmát, mielőtt címkével látunk el valamit!
  A HŐS katona az , aki (akár) életét adja egy hősies cselekedettel a társai vagy a népe országa érdekéért. A HŐS legjellemzőbb cselekedetei az ártatlanok védelme, és a haza védelme, vagy az elnyomók elleni küzdelem és ellenállás az utolsó vérig.
  A legutóbb ilyen 1956-ban történt, előtte pedig 1848-ban. A két világháborúban felmutatott Magyar részvételt nem nevezhetném hősi haza védelemnek és az elnyomók elleni küzdelemnek. Bár katonáink hősiesen harcoltak, de az idegen földön támadóként fellépni nem nevezném HŐSI cselekedetnek. Ebben az értelemben nem túl ildomos díszelegni egy szégyenteljesen végződő háborúban. Még csak az kéne, hogy a Doni mészárlást a haza védelmében címmel mutatnánk be, épp elég a mostani történelem hamisításokból, és lássuk be ez nekünk nem megy!
  Mindenki nyalogassa a sebét, de inkább '56-ot és hasonló szép emlékű hőstetteinket dicsérjük! kalap
 • Airmen #3 2014. február 1. 11:29

  7
  @Kpeter: Tudom nem szeretjük a politikát de szinte minden ország képes volt megtagadni a saját embereit ha azokra csak egyszer is rányomták a náci jelzőt.Mert sajnos van az a hatalom aminek mindig és mindenkor meg kell felelni.Ja és persze védeni nem védhetik meg magukat mert biztosan hazudnak és hamisak a bizonyítékok...
 • Matula #6 2014. február 1. 11:46

  8
  @ArkaChopa: Van benne igazság abban amit írtál. 1848 ban tény,hogy a haza védelme volt a tét. az első világháború az nem? szerbek románok Magyar területtel akartak kiválni,amit sikerült ellopniuk.szerintem azok a katonák is hősök voltak akik ez ellen harcoltak.a második világháború: Horty kint volt hitlernél és megszállták az országunkat a németek,ezek után nem mert lépni senki amig haza nem tért a kormányzó.a régi trianoni területek egy része visszakerült.parancsra mentek az orosz frontra a Magyar katonák,nem önként.és ott hősi halált haltak.meg azok is akik az országot védték,mikor jött a vörös áradat. és térjünk vissza 1956ra amire írtad,hogy utobb akkor voltak hősök. 56 ot egyetemista lázadók generálták.erről 2006 jut eszembe.semmi szükség nem volt arra,hogy rátámadjanak molotov koktélokkal az orosz tankokra,mert esélytelen küzdelem.nekik köszönhetően halt meg sok civil.de menjél ki afganisztánba és dobáld az amerikai tankokat molotov koktéllal,hős leszel?csak az afgánok szemében.a világon szinte mindenki terroristának tart majd.56 amerikai feljbujtásra is készült.elkerülhető lett volna.osztrákok 1955ben vita nélkül megváltak a ruszkiktól.mi is megtehettük volna.
 • nemduma 2014. február 1. 18:44

  9
  szerintem nagyon jo a video, passzol a zene is, es igen ok hosok voltak, mind.
  meghaltak a hazajuekert, es azok a kevesek akik tuleltek azokat pedig leneztek, lenaciztak. Pedig ok igaz magyar katonak voltak. Isten vigyazzon rajuk
 • delo #8 2014. február 1. 19:46

  10
  @Matula: Nagyapám hazatért a szétbombázott Drezdából,a háború után csak egy baromfivágó vállalat alkalmazta.
 • ArkaChopa #8 2014. február 5. 10:18

  11
  @Matula: Vitatkoznék, azzal , hogy parancsra mentek Oroszországot megtámadni. Ha 1848-ban képesek önálló módon az akkori elnyomás ellen harcolni, akkor a Horthy időszak alatt miért nem? Ezt nem mondhatnám hősies cselekedetnek. Tesszük azt amit mondanak, hol a Magyar öntudat és érzelem? Továbbra is mondom, ha megtámadunk egy másik országot, ott nem lehetünk hősök, ott a hazát védők a hősök, és nem a támadók.
  A másik: én még német embert nem hallottam dicsekedni a II világháborúval (kivéve neonácikat), pedig ők aztán odatették magukat, felperzselték a világot, meghalt 50 millió ember, és világuralomra törekedtek. Akkor mi, akik csak kullogunk utánuk, mire verjük magunkat? Ez inkább az arab országok egyes vallásos katonáira jellemző. Akik felrobbantanak egy iskolát, és után Allah Ahbar felkiáltással hőssé válnak. A 200 gyerek meg járulékos veszteség.
  Azt mondom ne fényezzük magunkat fölöslegesen (ha már a németek nem teszik), dicsőítsük az 56-os tetteinket! Azok magukért beszélnek! kalap
 • Matula #11 2014. február 5. 18:47

  12
  @ArkaChopa: Én meg nem fogok olyan 56 os lázadókat dicsőiteni akik kirobbantottak egy forradalmat.sok nő és gyerek halt meg akkor ,köszönet az egyetemistáknak.írtam,hogy az osztrákok 55ben békével megváltak az oroszoktól.nem lázadni kell molotov koktéllal hanem megbeszélni.és igen is parancsra ment a Magyar katona,ha holnap parancsot kapsz egy háborúra,menned kell,ha maradsz hazaárulás,esetleg a bajtársaid lőnek le,hogy gyáva vagy.
 • ArkaChopa #12 2014. február 5. 20:20

  13
  @Matula: Ne vitatkozzunk ezen többet! :beer:
 • Matula #13 2014. február 6. 19:28

  14
  @ArkaChopa: rendben bor
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!