Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Ikarus reptéri buszok. :cool:

1983-86 között a MALÉV javaslatára és a velük kooperáló társvállalatokkal (Ikarus Jármű és Karosszériagyár, Csepel Autógyár, Aeropalt Betéti Társulás) érdekes, kimondottan repülőtársaságok számára kialakított autóbusztípust fejlesztettek ki. Az autóbusz része a PALT (passanger and luggage together) komplex szállítási rendszernek.
A PALT City-Aircraft System - talán először a modern polgári légiközlekedés történetében közvetlen kapcsolatot teremtett volna a városközpont és a repülőtér között anélkül, hogy igénybevette volna a repülőtér hagyományos létesítményeit, vagy berendezéseit. Ez az új rendszer a légiutas jegykezelését, valamint a csomagjainak felvételét már a városi terminálon elvégezte volna.
Az utas egy speciális autóbuszba szállt volna be, poggyásza pedig egy univerzális PALT konténerbe került volna. Az autóbusz az utasokat és a csomagokat együtt szállította volna ki a repülőtérre, közvetlenül a repülőgéphez. A repülőgépbe a beszállás a busz beépített lépcsőjén keresztül történt volna, a csomagkonténerek berakása alatt.
2 fajta ilyen rendszerű autóbusz készült. A szóló típus a 692, míg a csuklós a 695 típusszámot kapta.

7 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!