Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
1952. július 17.-én 7 óra 15 perckor a Hawthorne-i lakótelepre zuhant egy nyaralókat szállító kisgép.

A Stinson Voyager (NC6008M) típusú kis repülő 4 emberrel a közeli repülőtérről felszállva indult, hogy fentről nézzék meg Los Angeles nevezetességeit. Az időjárás erősen felhős volt alacsony alappal, nem lehet tudni pontosan mi történt, de váratlanul a gép pörögve kizuhant a felhők közül és az 5300-as blokk West 127. családi házakra zuhant. A 4 utas azonnal szörnyet halt, egy egész család veszett oda.
Dale Edwin Baker 42 éves pilóta és felesége, Muriel Joanne Jones Baker 21. Továbbá a Muriel apja Jackson Floyd Jones 62 éves édesanyja, Mrs. Florence Joyce Jones 60 éves.
Hatalmas szerencse hogy a házban lakók ki tudtak menekülni. A becsapódáskor a gép kettétört és a kiömlő üzemanyag meggyulladt, ami a szomszéd házban is kárt tett.

A későbbi vizsgálat nem tudta megmondani a pontos okát a balesetnek. A zuhanás előtt a motor felzúgott, majd a gép alábukott pörögve. Gyorsan történt minden. A könnyen vezérelhető gép nem mutatott műszaki hibát. Feltételezhetően Dale Edwin Baker pilóta hibázhatott, amitől a gép átesett és hiába adott gázt, már nem tudta kivenni a dugóhúzóból. Az alacsony magasság ellene dolgozott, nem maradt ideje cselekedni.

4 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!