Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
1955 Október 26-án egy kis repülőgép zuhant a Bank of America épületére.

A történet pár nappal korábban kezdődött, amikor Benjamin Fauth 28 éves banki alkalmazott elé állt a főnöke, hogy a munkájára már nincs szükség. Mindössze két hete dogozott a Bank of America-nál, de nem végezte jól a munkáját. Fiatalemberre a trehány munkája miatt panaszkodtak és ezért most kirúgták. A korábban légierő hadnagyaként számon tartott pilóta felnevetett és azt mondta - Nem nekem való ez a munka, és különben is egyik légitársaságnál megpályázott egy állást. - Fauth összeszedte holmiját és azonnal távozott.
Fauth másnap elment az Universal Flyer-shez és bérelt egy Aeronca 7AC Champion-t (N82081) a közeli Hawthorne repülőtéren. Felszállt és elindult a Los Angelesi nemzetközi repülőtér felé.
A Los Angeles-i légi irányítóknak hamar feltűnt, hogy tétován kőröz a kis repülőgép mintha nem tudná hová szálljon le, próbáltak rádión kapcsolatba lépni vele, de nem válaszolt Fauth. Azt hitték, hogy valami vészhelyzetbe került a pilóta, ám hirtelen a kisgép alábukott és nyíl egyenesen a föld felé száguldott, majd becsapódott egyenesen a Bank of America épületébe.
Benjamin Fauth öngyilkossági szándékkal zuhant rá a korábbi munkaadója épületére és meghalt.
Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az épület éppen felújítás alatt volt, és jó pár munkás dolgozott a helyszínen, ennek ellenére még könnyű sérültje sem volt az esetnek a Banknál dolgozók között.

4 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!