Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Torontó 1982, mindenkinek jól megy - főleg a bankároknak!

Brian Molony frissen diplomázva nagy reményekkel került a CIBC-hez (Canadian Imperial Bank of Commerce) vagyis az ország második legnagyobb bankjához.
Hamar kiderült, hogy rendkívül tehetségesen kezeli a befektetéseket és a bank hasznát tartja szem előtt. Nemsokára már menedzser állásba nevezték ki, ahol sok mindenhez hozzáférhetett, a főnökei megbíztak benne, egy ifjú titánban akinek jelentős közel évi 10000 dolláros fizetést is adtak.

Azonban nem voltak elég körültekintőek, mert elfelejtették kideríteni a múltját és szokásait. Kilencedik gyerek volt egy torontói orvos családjából. Apja egyszer kivitte a lóversenyre és megmutatta neki mit tesznek ott a komoly emberek. Vagyis fogadnak. Ez annyira elvarázsolta Brian-t, hogy utána rendszeres látogatója lett a versenyeknek és minden pénzét ott költötte el. Sőt már akkor arra vetemedett, hogy
szülei pénzét ellopta és azt mind eljátszotta.
Így nem csoda, hogy a bankban a hihetetlen sok pénzt látva, eszes tervet dolgozott ki annak meglovasítására. A bank túl nagy volt több mint 1000 fiókkal rendelkezett, ezért mire valami hiba kiderült addigra nagyon sok idő telt el. Ha egyáltalán kiderült.

Mivel a lóverseny fogadásokon sokszor megcsúszott a fizetésekkel, sok adósságot is felhalmozott, amit most könnyű banki pénzből gondolta, hogy betömködi. De nem elégedett meg az adósságtörlesztéssel. Továbbra is játszani akart.
A bankban fiktív személyekre hitelt igényelt, majd azokat ő vette fel mint banki tisztviselő, meghatalmazott. Természetesen minden aláírást precízen aláhamisított. Ezután, hogy ne bukjon le időnként törlesztés gyanánt ide oda átutalt némi pénzt, egy újabb álhitelfelvevő számlájáról. Így úgy tűnt mintha törlesztenék a hiteleket. De mivel ez egy piramis játék volt, az nem maradhatott fent sokáig.

Brian Mahoni a lovi mellett kaszinózni kezdett. A lovin és egyéb fogadásokon (hihetetlen nyerőszériában volt) szerzett pénzzel Las Vegasba utazott, ahol a saját illetve a banktól kicsalt pénzzel játszani kezdett.
A kedvenc helye a Atlantic City Caesars Boardwalk Regency Hotel kaszinó lett. Ahol a pályafutása alatt 37 alkalommal játszott. Eleinte néhány ezer, majd 10 ezres, később több száz ezres készpénz köteggel
látogatta meg a kaszinót. A kedvenc játéka a Craps és a Baccarat volt. A kaszinó tulajdonosainak hamar feltűnt a pénzt szóró ismeretlen. Ezért mindenfajta földi jóval látták el. Kezdve luxus lakosztállyal, a kedvenc ételével (oldalas-kólával), amiből volt, hogy naponta 6-8 adagot készítettek. De mivel folyamatosan játszott, mindig kidobták vagy odaadták másnak. Csak a nap végén amikor már elvesztette az összes pénzét adták oda neki a friss ételt. Rendszeresen fuvarozták a repülőtér és a kaszinó között ingyen.
Mr. Molony-t később már csak Mr. M.ként emlegették, mert rendszeres látogatóként már millió dollár fölött játszott. A pénz mozgatása viszont egyre problémásabb lett. Ugyanis törvény volt, hogy bizonyos készpénz felett vámoltatni kell, vagy bejelenteni a repülőtéren a vámhatóságnál az utaztatni kívánt készpénzt. Mr M. erről hallani sem akart.
Egyszer majdnem lebukott ugyanis a slusszkulcsát zsebre vágta és a vaskos pénzkötegeket pedig rátömte. A repülőtéren viszont bejelzett a fémdetektor. Ki kellett volna pakolni a zsebét, de némi bénázás közben nagy nehezen kihalászta úgy a fémkulcsot, hogy nem esett ki egy dollár sem, így gond nélkül átengedték. De ez annyira megviselte, hogy a kaszinóhoz fordult segítségért.

A Caesars kaszinó csoportra azonban vonatkozott a hatályos törvény, hogy ha tudomására jut, hogy egy játékos illegális tevékenységből jutott pénzzel játszik, akkor jelenti. A dilemmát hamar feloldották. A pénz az pénz, a törvény az meg más! Szóval nyitottak egy számlát Mr. M. részére a California Clearing Corp.
társaságnál. Ide kellett utalnia a pénzt, és azt utána maradéktalanul eljátszhatta a kaszinóban. Ezzel megkerülték a készpénz mozgást, és nem kellett idegeskedni a lebukástól.
Ezalatt a torontói rendőrség már szagot fogott. Gyanús lett a helyi fogadásokban megjelenő nagy pénzek, illetve Molony úr sűrű utazgatásai is Las Vegasba. Ráadásul igen feltűnő lett, hogy a kaszinó már magángépet küldött érte és a Torontói reptérről a kaszinóig furikázták.
Egyenlőre fogalmuk sem volt mi történik, csak nyomon követték az eseményeket.
Molony totális vérszemet kapott, 1982 Április 26. -án egy összegben 1.4 millió dollárt utalt ki a kaszinónak. Ekkorra már kiderítették a nyomozók 5 hónapos megfigyelés során, hogy a lopós bankár a CIBC pénzét veri el Las Vegasban.
Nos Mr. M. kiutazott és egy éjszaka alatt elverte az 1.4 milliót Baccaraton és Crapson. Utoljára a Crapson játszott és egy kockadobásra 250 ezer dollárt tett fel, amit el is vesztett. Közben tömegek figyelték a hihetetlen pénzszórást. A játék végén természetesen megkapta az oldalast kólával és repülővel hazavitték, és "viszont látással" köszöntek el tőle.
Azonban ahogy elindult Molony az olcsó autójával hazafelé azonnal lekapcsolták, ez másnap reggel 27. -én történt.

A bank a rendőrségi ügyig nem is sejtette mennyi pénze hiányzik? Amikor kiszámolták lefagyott az arcukról a mosoly. A tehetséges bankár 10.2 millió dollártól szabadította meg őket mindössze 15 hónap alatt.
A bírósági tárgyalás rövid volt,mert mindent beismert Molony. 6 évet kapott, de abból végül csak 2-t töltött rácsok mögött ténylegesen.

A kaszinó sem úszta meg szárazon. A CIBC keresetet indított ellenük, melyben felelősségre vonták a Caesars kaszinót, hogy Molony-t a játékra ösztönözték, a különböző juttatásokkal, főleg az ingyenes utaztatással. Remélték, hogy az 1981. február 7 és Április 23 között eljátszott 4,732,000 dollárt visszakapják, de ezt végül egy titkos szerződésben elrendezte a két cég további követelések nélkül egymás között. Ezenfelül 36500 dollár bírságot szabtak ki 6 alkalmazottra akik nyomást gyakoroltak Molony-ra (nagyon nem kellett).
Ezeket a pénzbeli büntetéseket az állami szerencsejátékfelügyelet megfejte 1 napi bezárással. Ez november 30-ra a hálaadás utáni szombatra esett, ami igencsak forgalmas nap szokott lenni. A pénzbeli kiesés ettől az egy naptól 700-800 ezer dollár lehetett. Ettől függetlenül a kaszinó sosem panaszkodott, hogy rosszul járt, még így is milliós haszna maradhatott.

Brian Molony mostanság továbbra is banki hitelezőként dolgozik, és a fizetése nagy hányadát kártérítés címén levonják. Írt egy könyvet is Stung címen, amiből végül filmet is csináltak Philip Seymour Hoffman főszereplésével Kaszinókirály ( Owning Mahowny ) címen (ebből látható a részlet).
Bevallása szerint azóta semmiben sem fogadott, és nem is fog soha szerencsejátékkal foglalkozni.