Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

33 hozzászólás

 • Tengelyikusz 2015. november 22. 20:21

  9
  Jo kis poszt:) Valami ilyesmit akartam én is, de most már mindegy :( Amugy ez az ország amin átment meg még megy is, abba más ország már rég belerokkant volna. A magyar elpusztíthatatlan :)
 • LongJohnHolmes #8 2015. november 22. 20:30

  10
  @Matula: Hát ilyen melós proletár hozzáállással jó is volt :) Vagy ez olvasod a többi retro oldalon a nyugdíjasoktól? Ilyenek csak azok írnak, akik visszasírják a fiatalkorukat vagy lusták vagy tehetségtelenek. Persze a legtöbben azok is. Mesélj már mi volt akkoriban a jövőképpel vagy a kiugrási lehetőséggel? Az szórakozás a csajozás vagy a vedelés volt és hogy vártad a vasárnapi B-Tóth László vasárnapi koktélját :) Nézz már körül most az utcán vagy az új lakótelepeken jóember. Már az is egy előny, hogy nem lőnek le a zöldhatáron, ha el akarnád hagyni a legvidámabb barakkot. :)
 • Matula #10 2015. november 22. 20:38

  11
  @LongJohnHolmes: Hát a szórakozásban nem vagyok érintett. Azt tudom, hogy voltak bálok olyan helyek ahol tudtál táncolni, szóval táncolni nem integetni meg ugrálni. Ilyen helyen 6-7 évig voltam- 1999 től. Aztán megszünt, most a környéken pár pub, kocsma működik. Végignéztem ahogy a környéken kihalt minden. Akár hol jártam csak azt hallotam, nincs pénzük az embereknek. Pedig olyan helyek voltak, hogy allig fértél be. Mi előnye van, hogy átléped a zöldhatárt? Annyi, hogy bárki megteszi ha ide akar jönni és azt tesz amit csak akar. Régen is mehettél külföldre ha akartál. De talán annyi szar szenny sem volt a médiában mint ma. Nem vagyok lusta, sempedig tehetségtelen, talán szeretem ezt az országot és a maradék vagyok aki ide adózik, hogy a nyugdijjasoknak legyen pénzük az életbenmaradáshoz. Már a ritka faj vagyok aki fizikai munkát végez és szereti a munkáját. Sok fiatal sajna már másképp gondolkozik, tisztelet a kivételnek kalap
 • Matula #9 2015. november 22. 20:41

  12
  @Tengelyikusz: Köszi, a net végtelen sok képet tartalmaz ;)
 • LongJohnHolmes #11 2015. november 22. 20:47

  13
  @Matula: Na nem vitázom az érzelmeiddel, mert már 2 csoportból is kirúgtak emiatt, pedig én is a kortársuk vagyok, de én nemcsak a szépre emlékezem :)
 • ulaci79 #13 2015. november 22. 20:52

  14
  @LongJohnHolmes:

  Olvasván kommentjeid,érik a harmadik is.
 • ulaci79 #10 2015. november 22. 21:02

  15
  @LongJohnHolmes:

  Csak 2 gondolat.
  Jövőkép:Apám merte vállalni hogy majd mi ( mármint a gyerekei) lehetünk,mert biztos volt benne hogy van,és lesz munkája.
  Kiugrási lehetőség: Már ne haragudj szeretem a tanult szakmám,dolgozom is benne és nem óhajtok többre vágyni. Nem keresem hülyére magam,de megélek belőlle. És nem más hátán vagy más kárára vagyok ott ahol....! Pedig valakinek buknia kell ha kiugrási lehetőségre vágyik jelen rendszerünkben az ember.
 • LongJohnHolmes #15 2015. november 22. 22:13

  16
  @ulaci79: Neked nem azért nincs gyereked, mert most olyan rossz. Azért nincs, mert nem akarsz. Nem divat a gyerek a liberálisok szerint. Jobb robotolni a tanult szakmádban, hogy legyen BMW-d, amit 3 másik BMW-nyi adót fizetsz ki, majd magányosan kinyúlni egy szeretetotthonban. :) Egyébként te a mostani világról beszélsz, mi pedig a régiről beszéltünk, ha nem zavar.
 • ulaci79 #16 2015. november 22. 22:39

  17
  @LongJohnHolmes:

  Köszönöm hogy egy kommentben ismeretlenül is volt képed rólam olyat írni,aminek köze nincs a valósághoz.
  Most szépen egyesével végig mehetnék és cáfolhanám állitásaid....... de minek??
  Egy ismeretlen arc nélküli valakinek?
  Illetve próbáld meg értelmezni előző kommentem,miért is irhattam a mostani világról?
 • LongJohnHolmes #17 2015. november 22. 22:44

  18
  @ulaci79: Neked hol az arcod? :) Ha látnád az arcom, akkor mit írnál másképpen? Amit írtam annak melyik részének nincs köze a valósághoz? Menj végig és cáfold. Bár szerintem csak untatnánk a többieket :)
  Mikor a személyemet kezdted feszegetni, akkor veszítetted el a vitát :)
 • bfz 2015. november 22. 22:45

  19
  Matulának mindenben igaza van!!Minden jobb volt akkor mint most!!!Ezerszer jobb!!!!
 • Matula #19 2015. november 22. 22:57

  20
  @bfz: Vissza kell hivni az Orosz bajtársakat, Matulának kell egy T-90-es tank, Matula rendet fog tenni! ;) Viccet félretéve, az átlagember biztonságban volt. Itt munkahelyről és lakásról beszélek. Az, hogy nem volt annyi tv műsor azt meg pótolták ezzel blokkolnam. Született sok pulya, nem volt senki karrierista. Ide adóztak a dolgozók, nem külföldre. Magyar kézben volt minden, gyárak, boltok, üzletek stb vették a Magyar terméket. Volt hadsereg, fegyverek, katonák. Most meg nézem, hogy gyurcsótány 80 db T-72-est adott iraknak :( A határőrség BTR páncélozott járműveit is lepasszolták, az önjáró lövegeket a románoknak adtuk. Hol a pénz? Hol a sok Mig-29-es? Ez már egy vicc, a migránsok ha kell kapákkal lerohanják az országot. Összetartás meg nincs, mert ez megmutatkozott a nyáron, hogy magasról leszartak a körülvevő országok minket. Németország dönti el meg az EU, hogy mennyi terroristát kell befogadnunk? Ez hol demokrácia? Sehol kalap
 • LongJohnHolmes #20 2015. november 23. 10:58

  21
  @Matula: Ne olvass annyi újságot és mindent jobbnak látsz :) Az, hogy most valami most nem jó, attól még nem kell visszavágyni a régi szarba. Azon siránkozol, hogy nincs hadsereg? Harcolni akarsz? Ki ellen? Vicces, hogy pont a sok szar tv műsort emeled ki vívmánynak :)
 • Matula #21 2015. november 23. 13:39

  22
  @LongJohnHolmes: Nem harcolni kell a hadsereg hanem védekezni ha olyan helyzet alakul ki. A vasárnapi műsort meg te hoztad fel. Vivmányról meg ne is beszéljünk. Gépek gyárak technika leépitve. Minden külföldi. Jó érzés , hogy az ország ahol laksz már lassan teljesen külföldi kézbe kerül?
 • LongJohnHolmes #22 2015. november 23. 13:47

  23
  @Matula: Nem jó érzés. De a régi rendszer akkor is szar volt. ma több a lehetőség. Azok, akik a rendszerváltás nyertesei, nem írogatnak sem itt sem máshol, hogy milyen szar most. Akkoriban meg sehol nem tudták megírni az emberek, hogy milyen szar csak egymás között beszélték meg. A problémákról amikről te most beszélsz egy új helyzet, semmi köze a régi rendszerhez, max annyiban, hogy ugyanaz a kis népcsoport okozza a bajt. Megemlítetted a demokráciát. Hol és mikor volt utoljára demokrácia? :)
 • _V_ #23 2015. november 23. 14:47

  24
  @LongJohnHolmes: Voltál te már életedben valaha nehéz anyagi helyzetben? Hmm? Mert nagyon nem úgy néz ki... Mi bajod azzal a ténnyel, hogy az embereknek volt munkája, volt közbiztonság, voltak az embereknek terveik? A ma Magyarországon lévő nagy cégek többsége még mind a rendszerváltás elött indult.Ma meg csak bejönnek a külföldi cégek, elvégeztetik a munkát olcsón és megy ki minden... És húdenagy dolog az, hogy it a neten megírkálhatunk ezt azt.Persze jó dolog nagyon! De te elöbb irkálnál itt,minthogy tele legyen a gyomrod? Ha ezt te előrébb teszed(amit kétlek) akkor igen furcsa ember vagy. rotfl Na de cseppetsem akarok személyeskedni. Csak azt, hogy lásd be, hogy fényévekkel jobb volt akkor. És való igaz, hogy ne vágyuk vissza a régit.Ebben teljesen igazad van! De jobb volt és az emberek jobbra vágynak.Ennyi.
 • LongJohnHolmes #24 2015. november 23. 16:06

  25
  @nagyarpi0011: Igen. 2x voltam padlón, többmilliós adósságom volt. Aztán mindig ki lehetett jönni belőle, mert van LEHETŐSÉG. Az embereknek sokkal több pénze van, amit össze lehet tőlük szedni. Na nem feltétlen úgy, hogy elcsalod tőlük, hanem úgy, hogy fogyasztanak és eladsz neki dolgokat amik kellenek nekik vagy amik nem. Nem látom be, mivel az egy szar rendszer volt. Az emberek nem egyenlőek, akárhogy is akarták. Van akinek a tehetsége csak buszjegyre jó és van akinek BMW-re. Ha azt lecsukják, aki a meggymagot eladja a szeméttelepről, mert észrevette amit a másik tízmillió ember nem, az egy szar rendszer. Azért is ment tönkre, mert már a kutyasem akart abban élni. Te sem. De mivel te a vesztes lettél, így most itt siránkozol. Persze a legtöbb öreg nem is emlékszik már a rosszra, csak arra, hogy akkoriban még nem fájt semmijük :) Az embereknek nem voltak terveik, mert nem volt rá pénzük. Csak egy terv volt, az 5 éves terv. :)
 • _V_ #25 2015. november 23. 16:30

  26
  @LongJohnHolmes: " De mivel te a vesztes lettél, így most itt siránkozol. " Áruld már el nekem légy oly szives, hol látsz te itt siránkozást ? És ki vesztett ? Mivan? Ezeket te honnan szeded? rotfl Húbammeg...
 • LongJohnHolmes #26 2015. november 23. 16:45

  27
  @nagyarpi0011: Ha nem éreznéd magad annak, akkor nem így beszélnél. Ennyire egyszerű. Mivel sokat írsz, így nagyon könnyű rájönni.
 • kléni 2015. november 23. 17:06

  28
  Ha tényleg annyira jó volt régen, akkor hogyan lehetséges az, hogy azok, akinek akkor jó volt, tönkretették mára az országot, és ezt szintén azok, akiknek jó volt, abban az értelemben elviselték, hogy nem tudtak vagy akartak ellene semmit se tenni? Egy jó rendszerbe az is beletartozik, hogy az olyanok száma, akik az egész rendszert meg akarják változtatni, annyira kicsi, mert egyszerűen annyira jó a rendszer, hogy az emberek igényeit kiszolgálja, és ők nem vágynak másra, vagy ha nem is, akkor sem tudnak érvényesülni, elég támogatót szerezni, sőt, a rendszer meg is védi magát velük szemben. Miért nem gondoltatok 30 vagy akárhány évvel arra, hogy a napjainkban a kisebbséget meg lehet majd venni szavazatért? Lehet, hogy akkoriban azt hitték az emberek, hogy nekik van biztos jövőjük, mégis e miatt lettek annyira hanyagok, hogy ne foltozzák be azokat a részeket a rendszerben, ami miatt mégsem tudott az a nagyon biztos terv fennmaradni napjainkig. Az átalakulás csak úgy történhetett meg, ha vagy nagyon sokan akarták a mai helyzetet, vagy nem tettek a kialakulása ellen megfelelő intézkedéseket. A régi rendszer visszaállítás tutira kivitelezhetetlen lenne. De ha mégis sikerülne, az azt jelentené, hogy megint fog valaki találni utat a lerombolására, és 10 év múlva megint ugyan ide jutunk. Kecsegtető ez a nagyon biztos jövőkép...
  És nem, senkinek kell kell ezt magára vennie, a "ti" alatt az akkori összes magyar lakost értem.
 • _V_ #27 2015. november 23. 17:10

  29
  @LongJohnHolmes: Neked meg az eddigi hozzászólásaidból (nem csak az itteni) az látszik, hogy egy személyiségzavaros, antiszociális, passzív ember vagy, aki nyílván sokat szorong és alvásproblémákkal küzd. És mindemellett mindenkiben csak a gonoszt, a sátán egyik csatlósát látja, mely érzelmeknek hatására igen sok problémája van mind a családi közegben, mind a társadalomba való beilleszkedésben. Na. Ba dumm Tss... rotfl Hát ennyi erővel...
 • LongJohnHolmes #29 2015. november 23. 17:25

  30
  @nagyarpi0011: Na jó légy :)
 • _V_ #30 2015. november 23. 18:04

  31
  @LongJohnHolmes: De Te mégjobb ! :D
 • Pepejoe 2015. november 23. 22:05

  32
  Annyi az egész lényege szerintem, hogy aki nem akar mást, csak lakni egy jól élhető helyen (lehet az panel is ám de azért ne 40nm.), 2-3 gyereket, esetleg egy kis nyaralófélét ahol regenerálódhat a családjával, talán egy pici autót, hogy ne kelljen mindig kutyagolni, az ezt megtehesse egy rendesen kitanult és gyakorolt szakmával a kezében BEJELENTVE úgy, hogy ne kelljen félni a számláktól. Ennyi. Szerintem ennek nem kellene nagy kérésnek lennie úgy, hogy 25 év eltelt egy bizonyos változás után, nameg amúgyis bőven XXI. század van és elméletileg az öreg kontinensen vagyunk, nem afrikában.
  Nem mindenki akar az egekbe törni, az emberek javarésze egy rendes állással beéri.
  Rövidebben: ne legyen már az, hogy akinek annyi van a fejében, hogy egy szalag mellett áll 8-10 órát, halálra legyen ítélve lényegében 80k.-val havonta.
 • thoma24 2015. november 23. 22:29

  33
  A képen látható ikarus buszok lehet, hogy még mindig róják a köröket budapest utcáin..
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!