Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
Az egész úgy kezdődött, Fresno-ban Randy Guijarro vásárolt egy régi képet!

Összesen 3 képet vásárolt a régiségboltban, ez a kép a krikettező fiatalok miatt tetszett neki. Le is szurkolta a kemény 2 dollárt érte. Kíváncsiságból (hogy kiket ábrázol a kép) átadták a híres vadnyugat kutatónak Henry McCarty-nak, aki mikroszkóp alatt megvizsgálta a képet és elképesztő felfedezésre jutott.
A képen maga Billy a kölyök (Billy the kid) volt látható, ahogy egy krikettütőn támaszkodik. Természetesen ott volt a képen a bandája is (A Regulátorok – Szabályhozók). A Kagin’s Inc cég törvényesen hitelesítette a fotót amelyről kiderült, hogy Új Mexikóban készült1878-ban egy esküvőn. A fotón levő személyeket mind azonosították. A kép értékét 5 millió dollárra becsülték, mivel mindössze csak egy kép készült Billy-ről ezenkívül 1880-ban Fort Sumner-ben mely értéke 2.3 millió dollár.
De miért is érdekes Billy? Ő a vadnyugati folklór része, egy vérbeli bűnöző volt, aki egyesek szerint 21, mások szerint csak 9 embert lőtt le. Mindenesetre az biztos, hogy megölte Lincoln megyei seriffet, Pat Garrett-et 1881-ben. A fotói pedig szent Grálnak számítanak.

12 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!