Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A háború alatt sok történet a mai napig nem talált megoldásra.

1. Hol vannak Rommel kincsei?

Rommel tábornok által begyűjtött arany súlya meghaladta a 2 tonnát. Amikor már biztos volt, hogy menekülniük kell, különböző lőszerládákba csomagolták az aranyakat. Egy tengeralattjáróra bízták,hogy jutassa el Németországba. Azonban az arany sose ért oda, és a tengeralattjáró elsüllyedt. Viszont egy tengerész állítja, hogy egy búvárt előtte megbíztak, hogy egy tenger alatti barlangba rejtse el a fémdobozokat Korzika partjai közelében. A búvár egy fénykép hátuljára felírta a helyszín koordinátáit, amit később meg is találtak. Viszont vagy kódolva volt, vagy nem azt a helyet adta meg, mert hiába kutatják a mai napig nem találják az aranyat.

2. A titokzatos Foo fighters -ek.

A legelső UFO észlelések közé tartozik. a II.vh alatt az éjszakai égbolton rejtélyes fénygömbök üldözték a bombázó gépeket. Az első észrevétel 1944 novemberében történt, amikor magasan szálló bombázókat színes fénygömbök követtek.
A pilóták rádión jelentették a jelenséget, és úgy írták le, mint olyan tárgyak amelyet valamilyen intelligencia irányít, nem magától repülnek/zuhannak. 1944 devemberében új német fegyvernek titulálták, de sose tudták bizonyítani.A jelenség magyarázata máig ismeretlen és a jelentéseket titkosították 100 évre.

3. Britek Auschwitzban

2009-ben derült ki, hogy az Auschwitz-i haláltáborban egy falba habarcsal beragasztott üvegben rejtőzik egy névsor. 17 angol katona nevét tartalmazta.
A cetli hátulján pedig német szavak voltak: Most - Soha - azóta
Mai napig rejtély, hogy mit kerestek ott? Angolok nem beszéltek róla,németek nem tettek említést róla. A túlélők sem beszéltek angolokról.
Több elmélet született - nácik oldalára állt angol egység - angol megfigyelők a táborban - és felmerült, hogy időutazók, vagy időturisták.

4. Ki árulta el Anna Frank rejtekhelyét?

Anna és családja Hollandiába menekült a nácik elől, de azt is lerohanták végül. Így a bujkálás maradt a részük. Otto Frank 4 korábbi dolgozója segítette a rejtőzködést. Miep Gies volt aki egy házban elrejtette őket. 1944. Aug.4. -én rendőrök jelentek meg, mert egy ismeretlen besúgó feljelentette őket. A házat átkutatva a Frank családot elfogták, mindenkit letartóztattak kivéve Gies kisasszonyt.
Sose derült ki, hogy ki volt az a névtelen feljelentő aki feldobta a Frank családot.

5. Náci harang

A világháború végén USA és Oroszország mindent elrabolt az elfoglalt Németországból. Így sok technikai részletre vagy eszközre késve szereztek tudomást.
Így történt, hogy 1956-ban a "nagy Indiana Jones raktárban" felfedezték a "Die Glocke" (A harang) csoda fegyver dokumentumait. Hans Kammler vezető mérnök fejlesztette ki. Mint kiderült a különös konstrukciót nem messze Breslau-tól tesztelték, majd egy hatalmas (10 négyzetkilométernyi) földalatti laborba költöztek. A CIA a megsemmisítésre váró dokumentumok között talált rá. Ezek a dokumentumok szerint a Harang egy teljesen ismeretlen formatervezésű tüzelőanyag-reaktor volt, melyet a náci repülőcsészealjakra telepítettek: 4 kísérleti eszközt találtak meg ebből.A hajtóanyaga meg a titokzatos Xerum 525 volt. Feltételezések szerint ez volt a Náci űrprogram-

6. Los angeles csatája

Az 1942. február 25-i éjszaka 2:25-kor felüvöltöttek Los Angeles környékén a légó szirénák. Riasztották a légierőt is, de végül nem szálltak fel, mert az égen megjelenő narancssárga gömbökre össztüzet zúdítottak. Egészen 4:14-ig folyamatosan lőtték az eget és az ismeretlen UFO-kat. A légi alkalmatosságokban nem esett kár, egy sem esett le, viszont a földön 5 ember meghalt három a lehulló törmeléktől autó balesetben és 2 szívrohamban az ijedtségtől.

Sose derült ki, mik voltak az égen repülő UFO-k. Jöttek és elmentek, sose tértek vissza.

7. Rudolf hess útja

1941. május 10-én Hitler második embere Rudolf Hess Angliába repült önként.
A mai napig rejtély miért is utazott az ellenséghez? Mivel Hitler 2 napig hallgatott az ügyről, felvetődött, hogy ő küldte oda egyezkedni. Az Angolokat szintén árja fajnak tartották és úgy vélték egyezik a céljuk.
A brit titkosszolgálat csalta át, Hitler jobb kezét, hogy gyengítsék hatalmát.
Hess önként ment át, hogy tárgyaljon Szovjetunió elleni háborúról és rávegye az angolokat, a segítségre.
Egyes történészek szerint Hess hasonmása utazott, ugyanis Hess-t közben megölték.
Továbbá a háború után a Spandau börtönben történt halála mai napig tisztázatlan, lehet valamit elkotyogott az őröknek. Ugyanis havonta más más nemzet őrei vigyáztak rá.Valaki többet tudott meg, ebből konfliktus lett.

8. A 19 őrjárat eltűnése.

5 bombázó 1945 december 5-én szállt le Fort Lauderdale őrjáratra, de nyomtalanul eltűntek. Ezlett az első Bermuda háromszög rejtély

3 órás repüléssel Bahama szigetére mentek, majd megfordulva vissza.
Charles C. Taylor kapitány a visszaúton jelezte rádión, hogy fogalmuk sincs hol vannak. A tenger felett eltévedtek. Az iránytűk csődöt mondtak. Próbáltak visszafordulni egy idő után, de hasztalan. Pár óráig még tudtak kommunikálni a gépekkel, majd elhallgattak.

300 hajó és repülőgép indult az 5 gép felkutatására és 300 ezer négyzetmérföldet néztek át a tengeren. De nem találtak semmit. Soha nem derült ki mi történt velük, a roncsokat (ha vannak) még a modern technikákkal sem találták meg.

9. Hitler halála

Fantasztikusan hangzik, de Hitlernek valójában volt lehetősége elmenekülni. A Führer hivatalos halálának napján, 1945. május 1-jén német tankok csoportja áttörte a frontot és támogatták a menekülési utat. Führer először Hamburgba ment, ahol egy tengeralattjáróra szállt. Az U-530 innen indult Argentínába. Az U-530-at május 6. -án lebombázta egy Liberátor a Dán partoknál. Egyenlőre vizsgálják, hogy érhetett oda, ilyen rövid idő alatt.

10. Arany vonat

Breslau-ból (a mai Wroclaw-ból) visszavonulva a nácik páncélozott vonatot vittek ki a városból, mindenféle aranyrudakkal és műkincsekkel. A 150 méter hosszú szerelvény furcsa módon eltűnt Walbrzych felé vezető úton, amelynek közelében hatalmas földalatti alagút hálózata található. A történészek úgy vélik, hogy az Arany Vonat még mindig ott áll, de a keresési műveletek még nem hoztak eredményt.

11. Borostyánszoba

A világ 8. csodájának hívták és 1711 -ben készült Berlinben, de a német válság miatt Nagy Péter orosz cárnak adták 1716-ban. A németek a II vh alatt vissza akarták szerezni, ezért Kalinyingrád kifosztásánál elbontották a közel 1000 nm2-es terem arany falait és haza szállították Königsberbe.
1944-ben bombatámadás érte a várost, és innentől nyoma veszett, a hatalmas értékű kincsnek. Egyesek szerint a tűz martaléká vált, de akkor nyilván maradt volna valami arany a területen, deazt nem találtak.
Később különböző helyeken gyűjtőknél 1-1 darabja feltűnt, de egyben az egész, vagy nagyobb rész soha nem került elő belőle a mai napig.

6 hozzászólás

 • ra tata 2018. november 4. 15:43

  1
  Jó kis poszt, jók a témák, sok elhallgatott dolog és rejtély van mind a mai napig. Ami nem tetszik, hogy sokan azt mondják <Rommel arnya>.Pedig Ő nem adott parancsot a fosztogatásra, és nem türte a civilek bántalmazását. Sőt még a náci párt tagja sem volt. Még olyan nagy ellenfelek mint az előkelő Montgomery, vagy a maximalista Patton is nagyra becsülték. / pedig Montyt egy párszor megzargatta a sivatagban/ Még Hitler sem merte felvállalni a németség előtt, hogy ő kergette az öngyilkosságba. Egy tolvajt nem tisztelnének ennyien és ennyire. Tehát a helyes megfogalmazás- észak-afrikai arany, vagy a sonderkommandó altal elrabolt afrikai arany. Ne piszkoljuk be egy becsületes katona nevét, csak azért mert ott harcolt, mint német tábornok.
 • jk88 2018. november 4. 17:41

  2
  #11
  Ha nincs meg, hogy lehet róla ilyen jó minőségű színes kép? :D
 • jk88 2018. november 4. 17:41

  3
  Az anne frank-osra meg itt a magyarázat: :D
 • ededas #2 2018. november 4. 21:28

  4
  @jk88: Ez csak a másolata - ez most Szentpéterváron van.
 • ededas 2018. november 4. 21:50

  5
  Kiegészítés a 11. ponthoz
  1. A barokkos „túlzások” után protestáns puritánság jegyében ajándékozták el az oroszoknak - az I. Frigyes Vilmos és Nagy Péternek közötti szövetség megerősítése érdekében.
  2. Kalinyingrád és Königsberg ugyanaz a város. A II. vh. előtt a Katalin-palotában volt ami gyakorlatilag Szentpétervár (amúgy megy Carszkoje Szelo), és innen vitték Königsbergbe.
  3. Bár szokatlannak tűnhet a dolog, de a borostyánszoba falait borostyán borította.

  Arról nem olvastam, hogy maradnia kellett volna bárminek is utána, ha leégett volna a szoba. Az biztos, hogy Königsberget elég alaposan bombázta a Royal Air Force és a Vörös Hadsereg is – úgy általában nem sok maradt a városból.
  Inkább az mozgathatja a fantáziát, hogy Hitler parancsot adott a königsbergi kulturális javak mentésére.
  De ez csak tipp.
 • calisto 2018. december 14. 15:07

  6
  Vagy például azt se tudja senki sem hogy a szövetséges légierő miért nem bombázta azokat a síneket amin az állítólag a transzportok mentek. Mert ugye tudniuk kellet róluk. Oda egyetlen bombát se dobtak,Drezdát meg majdnem eltörölték a föld színéről.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!