Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

7 hozzászólás

 • mig 2017. szeptember 23. 20:10

  1
  Nyugodtak voltak.... boldogok voltak... szabadok voltak... szépek voltak...
  Most meg csak nyomkodják azt a kibaszott telefont orrba - szájba, mintha azon múlna az életük, párbeszédre képtelenek sokszor egymással, ha van szavuk, akkor is csak az "egybites" színvonalat ütik csak meg, sivár látvány bárhol járva az amikor a sok ember áll vagy ül egymás mellett és zombiként nyomják... Kiábrándító
 • Pano 2017. szeptember 23. 22:23

  2
  Engem is zavar ez az "okostelefonos" jelenség, nem tagadom. Viszont most kell ide egy: DE!
  Nézzünk magunkba. A mostani fiatalok nem eredendően ilyennek születtek, ha velünk történik ez a technikai fejlődés (vagy kizökkenés) még mielőtt belekóstoltunk abba, ahogy felnőttünk, akkor valószínűleg minket is beszippant.
  Nem hiszem azt, hogy ez a fiatalok hibája, ők csak alkalmazkodnak a környezetükhöz és próbálnak benne élni. Nem ismernek más, nem tapasztaltak meg más, így miért is kellene tudniuk elve, hogy az életük jobb, tartalmasabb is lehet?
  Probléma itt abból adódott, hogy a felnőtt generáció, főleg akik a szüleik nem vették időben észre és nem cselekedtek még mielőtt ez az egész túlságosan elfajult volna. Ezen nincs mit szépíteni, ez egy óriási globális szülői elcseszés.
  Példát kellene mutatni a fiataloknak, hogy másként is lehet élni, lehet jobban is élni. S ehhez nem kell a technikai eszközüket eldobni, harmóniába tudják hozni vele. Csak a mostani generációnál ez már valószínű késő, de az őket követőknél még van lehetőség, ha a szülők kapcsolnak, végig tudják és akarják csinálni. Ez meg majd a jövő zenéje, hogy sikerül-e.
 • Pocoknyúl #2 2017. szeptember 23. 23:00

  3
  @Pano: Nem biztos, hogy a szülők hibája lenne ez, egyszerűen erre tart a világ. Minden generációnak megvolt a sajátossága, a fiatalok abból próbálták a maximumot kihozni, ami akkor adott volt. most sem tesznek másképp.
  És ennek talán így is kell lennie, főleg mert nem lehet mit tenni a változások ellen. Alkalmazkodni kell hozzá.
  Ha mi is megfogadtuk volna a szülők odamondogatását, hogy "fiam ne űjjé már folyton a gép előtt, mennyé már ki, focizzá, vagy mittudomén, csak csináljá már valami mást. .. bezzeg az én koromban.."
  Most mi ugyanígy teszünk a gyerekeinkkel. És szülőknek most gondot okoz egy banki átutalást elintézni a neten.
  Értem mit akarsz mondani, nekem sem tetszik, de ez van. Ha arra nevelnénk a gyereket, hogy egész nap az erdőt járja, telefont se fogjon a kezébe, akkor Ő sajnos nagyon lemaradna, hátrányba kerülne, mégha a mi értékrendünk szerint az is volna a helyes.
 • Pocoknyúl 2017. szeptember 23. 23:02

  4
  #27 mondjuk a régi "tudatlanabb" kornak is megvolt az előnye, a narancsbőrt sem ismerték..
 • Pano #3 2017. szeptember 23. 23:55

  5
  @Pocoknyúl: Nem kell eldobni a technikát, megválni tőle, sőt. Én is technika mániás vagyok és hiszem, hogy jobbá tudja tenni a világot. Csak egészséges egyensúlyt kell teremteni, szerintem.
 • Pocoknyúl #5 2017. szeptember 24. 00:22

  6
  @Pano: csak ugye azt nem lehet tudni, hol lenne az egyensúly. Mi is lenne az valójában?
  Persze kevesebb környezetszennyezés, harmóniában élni a környezetünkkel, megóvni a Földet, stb. ilyenek.
  Semmi esély sincsen rá.
  Pont a technika fog elpusztítani bennünket.
  Jövő héten Kim Dzsongun úgy gondolja, hogy megmutatja, robbantja a hidrogént, az USA ledarálja, ez Kínának és az oroszoknak nem fog tetszeni, teljesen kiszámíthatatlan és lutri az egész jövő. Mi mit fog okozni, jobb lesz a Világ, vagy romba dől... Ki mire oktassa, készítse fel a gyerekeit? Tanulásra, környezetvédelemre, pénzkeresésre, vagy esetleg harcra, túlélésre? Nem lehet előre tudni, ez a baj. Szerintem...
 • [ törölt felhasználó ] 2017. szeptember 24. 12:15

  7
  Az utsó képig :D azt gondoltam ez biztos valami propaganda fotósorozat volt anno.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!