Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A 2001-es WTC katasztrófában közel 200 ember ugrott le a toronyházakból. Szigorúan felnőtt tartalom.

Senki nem volt azoknak az embereknek a helyében akik a gépek becsapódása után a füst a tűz és a romok rengetegében rekedtek. Könnyen mondhatják ki a verdict-et, hogy ha valaki leugrik a biztos halálba az öngyilkosság. De ítélkezni könnyű és a helyzet nem volt egyszerű

Egyik ember sem úgy ment be aznap dolgozni a WTC épületébe, hogy onnan le fog ugrani. A becsapódó gépekből kiömlő üzemanyag pedig lángra kapva közel 1000 fokon izzította az épületet, hatalmas füstöt generálva. Az ember természetes reakcióból menekül a füst és a hőség elől hisz nem akar meghalni. Ezért volt, hogy sokan kitörve az ablakokat kimásztak rajtuk és ott várták a mentésüket. De a 94. emelet magasságában nehéz az ablakon kilógó emberekkel bármit is kezdeni.
A helyzet az idő előrehaladtával romlott, ugyanis a füst növekedett, az épület és a tárgyak hőmérséklete emelkedni kezdett. Hiába kapaszkodtak kint a hűvös szellőben, a fémburkolat kezdett felhevülni, így már maga az érintése is égető volt. Ezt sokan nem bírták.

Két választásuk volt - Visszamásznak az égő mérgező gázokat eregető épületbe, vagyis a biztos halálba és megégnek vagy megfulladnak, vagy ugranak a szintén biztos halálba, ami opcionálisan gyorsabb és fájdalommentesebb. Hisz ebből a magasságból mindössze 10 másodperc az esés, és a közel 250 km/h-s becsapódást semmiképp nem lehet túlélni, gyors és azonnali.

Biztos sokan mérlegelték, de voltak, akik egyszerűen elfáradtak, vagy elájultak, nem lehet pontosan tudni. És voltak akik nem ugrottak, csak kapaszkodtak. Bárhogy is döntöttek nem volt igazi választásuk.
Ide tartozik egy különös eset. Miután az első gép becsapódott a WTC1-be, a becsapódás helyén feltűnt pár alak, amikről jó fotók készültek. Egyikük Edna Cintron volt, aki integetéssel jelezte, hogy semmi baja és várja a megmentését. Senki sem érti, hogy élhette túl a becsapódást, sőt nem messze tőle feltűnt egy másik alak is egy férfi sértetlenül. Mindketten a tátongó lyukból kitekintve nézték a helyzet alakulását. Egyikük sem ugrott, végül az összeomló épület maga alá temette őket.

Ez egy szörnyű esemény sok kárba veszett lélekkel.

7 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!