Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A spanyol-portugál határon, Aldea del Obispo településen (Spanyolország, Salamanca tartomány) egy volt középkori erődben alakítottak ki a Hotel Domus Fuerte Real De La Concepcion luxusszállodát.

Magát az erődöt 1663. december 8-án a Szeplőtlen Fogantatás ünnepén kezdték építeni (innen eredeti neve), és jelentős szerepet játszott a portugál-spanyol háborúskodás alatt.

A XVII. században épült erődöt a napóleoni háborúkban a visszavonuló angol csapatok használhatatlanná tették. A romos erődöt egy befektető csoport vette meg néhány éve és négycsillagos szállodává építették ki.

A szálloda nem túl alacsony árai miatt (a legolcsóbb szoba 74€/nap), talán mégis sikeres lesz, hiszen a 2015-ös adatok szerint Aldea del Obispo lakossága 313 fő, így aki csendes pihenésre és szép környezetre vágyik itt biztosan megtalálja.


A teljes cikk:

Luxusszálloda egy középkori erőd belsejében. Szobák a kazamatákban

A spanyol-portugál határon egy késő-középkori erődben alakították ki a  Fuerte Real De La Concepcion luxusszállodát. Elképesztően izgalmas kontraszt a történelmi falak közé becsempészni a luxust. - realista.hu


Forrás: realista.hu, és a hotel honlapján

található történeti leírás + wikipedia.

3 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!