Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

5 hozzászólás

 • ra tata 2018. december 22. 15:55

  1
  Nos az első és az utolsó az 7.62 Pkm. géppusi, a közte levők voltak a PKP-k, amik szintén 7.62-es, csak Bullpup elrendezésü. Igy rövidebb, és a csőcsere fogantyú is jobban kézre esik, sajnos kimaradt az életemből brühühű, nem lőttem ilyennel.
 • Hanyatt 2018. december 22. 19:18

  2
  Utolsó nem egy PKMSZ?
 • ra tata #2 2018. december 22. 22:10

  3
  @Hanyatt: A Pkm és a Pkmsz között semmi különbség csak annyi, hogy alátesznek egy három lábu állványt. Igy már tud légi célra is, vagy nagy távolságra pontos sorozatokat eregetni. Ez a megoldás menet közben elrontja a segédirányzó napját mivel szegény cipeli. Sajnos már elfelejtettem a súlyát, de azt tudom 10 kg fölött van. Hála a Hadak urának nálunk kivonták a Kgkt-t, még a Határőröknél láttam anno. Hát azt hiszem az összes gyalog-géppuskát ki is veséztük.
 • Pepejoe #1 2018. december 22. 23:13

  4
  @ra tata:
  Nagyon jó eszköz a pkm, nagyon szerettük, ha nem közös ló volt és volt elszámoltatható gazdája, pontos és jól kezelhető erős fegyver. Bár kategóriájában nem próbáltam nyugatit de meggyőződésem, hogy megállja a helyét. Ha "túllövik", vetemedik a cső és amúgyis cs-re kerülne ha nagyon felmelegszik de így már végleg arra kerül. Tehát kuka. Nem nagy anyagminőség de ha vigyáznak rá, pontos marad. Szintén meggyőződésem, hogy a gyengeségei túlnyomó része a silány de ettől függetlenül is korszerűtlen lőszer miatt van, kisebb hőterhelésű/pontosabb adagolású lőporral és pontosabb megmunkálású lőszertesttel sokkal jobb teljesítményt tudna de így is nagyon megállja a helyét. Ja, és azt a típusú nyílt irányzékot már akkoriban is hanyagolni kellett volna mert személy szerint éjszaka minden 5.-nek nyomjelzősnek tárazott hevederrel jól látható célra 150 méterről 10 körrel eredményesebb voltam mint nappal. 2 nap jutiszabi.
 • ra tata #4 2018. december 23. 16:59

  5
  @Pepejoe: Nem tudom hogy milyen gyártásut használtatok, nálunk évente 100-150 vakot, és 200-250 éleset lőttünk jelentősebb hiba nélkül, de amikor más alakulatok vasát megkaptuk volt, hogy az űtőszeg széthasadt, vagy zárszemölcs megtört.No meg előszeretettel ráültek az irányzók-ezt is kibirta. De amikor a Zpk / Zászlóalj parancsnok / meglátta,futva kellett a 600 m-es célokat géppusival ledöfni, majd harcszerüen visszavonulni erről leszoktak. Volt amikor többet lőttünk, mert a kivonuló oroszok nem vittek mindent magukkal, mi meg megtaláltuk a lőszeres konzerveket. Rajélesen az ellenőrző elöljáró meg volt őrülve, de a tüzszakaszon levő katonához már nem mehetett oda. Az irányzók meg vigyorogva jelentették, hogy 21 lőszert vettek fel és fel is használták. Viccelődtek is a vitézek ha gazdátlan gpu.-t találtak a gázátömlő furatot átállitották 3-asra / vaklőszerre / azelső éles hűvelypereme egyből beszakadt. Lehetett a szakadthüvely kivonóval szenvedni, no meg a jutiszabiról lecsuszni. A katonáim szerették pedig 7.5 kiló azért támadásban húzós de azt mondták ők a csataterek királyai. Az angolokat is vérig sértették mikor löttek az ő fegyverükkel és az mondták rá, hogy makett.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!