Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

36 hozzászólás

 • Árpi 2016. november 3. 16:17

  1
  Undorító ! Szín tiszta propaganda ismét ! Megint csak a nyugatot kéne majmolni igaz ? Hagyjuk ezt... Én itt élet és látom mi megy. A gyárakban ugyan úgy 12 óráztatnak mindenkit, csakhogy a külföldiekkel végeztetik. Ők meg csücsülnek az irodában, annak ellenére, hogy irástudatlan senkiházi kutyák. Ma is érkezett egy levelem. A nevem a levélen a "Daniel Szabo" Helyett "K Szalo B Daniel". Ha kell az életemre megesküszöm, hogy még egyetlen egy levélen sem állt normálisan a nevem ! Na ilyen primitívek ezek... Aki kijön megtapasztalhatja, hogy miért is mondják a magyarokra, hogy "földönkívüliek"... Szimplán azért, mert az értelmszintünk messze meghaladja az övéket. Ez nem nagyképűsék, ez így van. A baj csak az, hogy míg értlemesebbek vagyunk, (nagyrészt talán a kiváló nyelvünknek hála, mely úgy áll az emberhez, mint maga a bőre, és más nyelvek, mint többé-kevésbé jól szabott ruhák) addig ezt a rafináltságra, hazudozásra, másokkal való kibaszásra használja a magyar. Összefogás meg nincs. Arra minek is használni a fejünket igaz ? Ma mindenki úgy gondolja, hogy ha a honfitársának valami problémája van, az nem az ő baja, pedig de mennyire hogy az övé is, mert ha valami a honfitársam problémája, az mindenkinek a problémája. Most erről a metróban üvöltöző gyerek jutott eszembe. Lehet, hogy az öreg nénire lett ideges és kiabált vele, de akkor és ott, az bizony mindnkinek a problémája volt ! Ezt kéne végre felfogni és akár el is kezdődhetne egy változás. Amíg nem vagyunk képesek felfogni és belátni, hogy az országunkban a másik ember problémáj a mi problémánk is és nem vagyunk hajlandóak összefoni és együtt tenni a probléma ellen, addig csak egyre és egyre méllyebbre süllyed az ország. Gondolkodjunk emberek ! Ugye? GONDolkodjunk. Ilyen a magyar nyelv; magában hordja a megoldást. Hiszen mikor kell gondolkodni ? Hát ha GOND van. Nem azért rosszabb az élet magyarországon, mert nem követjük eléggé a nyugatot, hanem épp ellenkezőleg, azért mert túlságosan követjük. Innen nyugatról ered minden, ami tönkretette a mi országunkat ! A bürokrácia, a munkaközvetítők, a média... Minden ! Nézzük csak meg mi megy a tévében: egyfolytában azt próbálják belénk súlykolni, hogy mi is lehetünk sztárok, legyünk ÖNmegvalósítóak. Ez az egyik leghatékonyabb módja egy társadalom szétzúzásának, hiszen, ha mindenki ÖNmegvalósítani akar, akkor senkit nem érdekelnek a közös érdekek.
 • Árpi 2016. november 3. 16:31

  2
 • yust 2016. november 3. 16:39

  3
  Hurrá! Üljön be mindenki egy számítógép mögé, gondoljon okosakat, és senki ne dolgozzon, akkor majd mindenki gazdag lesz és elön a tejjel-mézzel folyó kánaán! (Bocs, első hozzászólásnak ez szánalmas lehet, de ettől a videótól már akkor felforrt a vérem amikor először láttam. És ez nem a feltöltőnek szólt, hanem a készítőnek... ha az egyáltalán hisz benne és nem csak viccnek szánta, vagy ironozálásnak. Na mindegy... max majd törölnek... :P )
 • einstein #1 2016. november 3. 16:50

  4
  @nagyarpi0011: De konkrétan mit kéne tenni szerinted?Mert mindenhol mindenki ezt szajkózza (bevallom egy időben én is) de hogy mit is kéne pontosan csinálni és hogyan, az mindig lemarad. Kis kezdeményezésekből sokféle van de markáns változásig sosem jut el semmi. Őszintén megmondom én már nem is számítok rá. Mindenre van/lenne megoldás, a legtöbben tudjuk is hogy mi az, a probléma mindig az hogy egyesek NEM AKARJÁK.Ennyi szerintem a lényeg, bizonyos köröknek nem érdeke rendet rakni.Meg akkor nem stadion kell ennyi, hanem börtön.
 • Árpi #4 2016. november 3. 17:22

  5
  @einstein: Megmondom: önellátás. Ezzel lehetne romba dönteni az egész rendszerüket.
 • Pano #1 2016. november 3. 17:27

  6
  @nagyarpi0011: "Aki kijön megtapasztalhatja, hogy miért is mondják a magyarokra, hogy "földönkívüliek"... Szimplán azért, mert az értelmszintünk messze meghaladja az övéket. "

  Ez így van, de már a drágalátos politikai vezetés és egyéb tényezők elkezdték ezt is "felzárkóztatni", elég brutális módon pusztítják lefelé. Ha így megy, a következő generáció pont ilyen lesz, ha már nem ilyen eleve, csak még túl fiatalok, hogy nagyon kiütközzön.
  Bár azért elgondoztató, hogy ennek ellenére mégis miért mindenki más tart sokkal előrébb... s ezt nem lehet teljes mértékben a széthúzásra, meg "dögöljön meg a tied is" hozzáállásra ráhúzni. Természetesen vannak történelmi tényezők, de nem csak mi csesztünk rá állandóan.
 • Árpi #6 2016. november 3. 17:38

  7
  @Pano: Igen, a felzárkóztatás... Inkáb LEzárkóztatás...

  A média és az "oktatás", azaz a népbutítás a legfiatalabbtól a legöregebb generációig a legnagyobb fegyver, amit ember valaha alkotott !
 • ArkaChopa #1 2016. november 3. 17:40

  8
  @nagyarpi0011: csak egyet írok - ki okosabb? aki dolgozik, vagy aki dolgoztat?
  Ez mindenre választ ad, hiába a felháborodás, okoskodás. Te is kimentél szerencsét próbálni, és nem itthon lettél egy zseni, aki megváltotta a világot. Vajon miért? Azt mondod sötétebbek mint mi, mégis kint vagy, hogy boldoguljál.
  Nem lehet mindig hibákat keresni, hogy mi Magyarok mások miatt tartunk ott ahol vagyunk. Mi magunk vagyunk az okai. Mint Pano írta, nem csak mi csesztünk rá mindig a világban. A lehetőségek is kezünkben voltak, mint másoknak, csak nem éltünk vele. Ezekért a döntésekért pedig ne azokat hibáztassuk, akik szerinted ostobábbak, bár mind gazdaságilag mind fejlettségben előbbre állnak. Nem tudják leírni a neved? És? Náluk van a pénz? Igen! Vedd el tőlük, úgy hogy helyettük is dolgozol. Az még sose volt szégyen.
  Mondok egy "dögöljön meg a te tehened" dolgot is - A spanyolok millió tonnaszámra lopták haza az aranyat Amerikából az Aztékoktól és az Inkáktól. Most hol van az a mesébe illő kincs és vagyon és a világhatalmi pozíciójuk? Most meg majdhogynem szarabbul állnak mint mi. Pedig mi aztán sose hódítottunk meg egy egész kontinenst. - Tessék örüljél :D Ők az igazi lúzerek! :D
 • einstein #5 2016. november 3. 17:44

  9
  @nagyarpi0011: Te fel tudnád adni mondjuk jövő héten a mostani egzisztenciádat azért hogy belevágj egy ilyesmibe? Mi lenne az első lépésed?Csak kíváncsi vagyok....
 • Árpi #8 2016. november 3. 17:54

  10
  @ArkaChopa: Teljesen félreértetted, amit írtam. Egyébként én már csak azért vagyok itt, mert nincs pénzem hazamenni. rotfl És én eleve azért jöttem ki, hogy összeszedjek egy tanyára valót, no igen, mert mindig mindenki gyorsan akar mindent. Mostanra azt mondom, hogy jobb lett volna otthonmaradni, de valahol mégse, és miért, mert rengeteget tanultam ebből. : ) Márpedig a tudás mindent megér ! És amúgy nem is hibáztattam másokat, sőt le is írtam, hogy a mi hibánk, mert nincs összefogás, a gyetek nem segít a testvérének, a szomszéd nem segít a másiknak, a község nem segít a falunak vagy fordítva és így tovább.

  Tudom, hogy hiába várom, hogy változás legyen, mert túl mélyen elültették az emberek fejében, hogy az a jó, hogy ha ájfónod van és az a rosz, ha hozzányúlsz a földhöz.

  Engem az iskolában lenéztek, mert müveltük a földünket. Kivétel nélkül minden egyes gyerek, mind a 32 osztálytársam és mind a 239 gyerek, aki az iskolába járt, és igen, pontosan emlékszek a számokra. Pedig falusi iskola volt, de nem volt senki rajtunk kívül, aki termelt volna.

  Ma mindenki irodista meg informatikus akar lenni, mert a természeytel, a földel, az évszakokkal való kapcsolat és együttműködés már mindenkinek ciki.

  Jól megcsinálta a média...
 • Árpi #9 2016. november 3. 18:00

  11
  @einstein: Kell föld, ez az első, aztán magok, igazi nem génmanipulált magok. Jól jön a fúrt kút is. Szélkerékkel az áramellátás is megoldható. Állatok, nem kell sok, majd fialnak, szaporodnak. Stb... De ma inkább a vidéki házaikat adják el az emberek és mennek városba munka után, minthogy önellátásba fogjanak.

  Itt leszögezném, hogy nekünk nem volt saját házunk, mert a büdös féreg nagyanyám a saját fiát, azaz az édesapámat kiforgatta belőle.Ezért is jöttünk ki, hogy pénzt szedjünk össze egy otthoni tanyára, de sikerült anglia legszarabb részére jönni.

 • Árpi #9 2016. november 3. 18:04

  12
  @einstein: Ja és, hogy kérdésedre válaszoljak: milyen egzisztenciát ? rotfl De ha lenne igen, örömmel ! Neha már azon gondolkozom, hogy kimegyek a picsába a legsűrűbb erdőbe remetének, csak, hogy ne kelljen résztvennem ebben az emberi mivoltomat lealacsonyító játékban.
 • farrd #4 2016. november 3. 18:12

  13
  @einstein: Szinte mindig elgondolkodtató hozzászólásaid vannak. A jelenlegi is az. Te vagy számomra a legérdekesebb posztoló. Most hogy kihúztam a nyelvem a seggedből leírom én is a véleményem. Vannak adott helyzetek, amin nem tudunk változtatni. Ilyen pl, hogy pici ország vagyunk pont a nyugat és kelet közötti "senkiföldjén". Nem véletlenül kurtítottak meg minket, ezt az olvasottabb emberek tudják. Adott egy közel 30 éve végbement rendszerváltás, ahol már le voltak osztva a lapok kinek mi kerül majd a kezébe. Az országunk egy játszótér. Az öregek sírják a régi rendszert a fiatalok meg egy év alatt szeretnének kevés idő és energia ráfordítással meggazdagodni. Ennek ellenére úgy érzem, hogy megvan még bennünk a nemzeti identitástudat. Ezt akarja a nyugat szétverni és elérni, hogy mi is "keveredjünk". Ezért öntik a fost a médiából, nyakunkra küldenek liberálisokat akik harsogják, hogy megértés, türelem, egyenjogúság, meg a többi szarságot. Kérdem én a libsik miért nem értenek meg minket magyarokat, miért nem tekintenek egyenjogúnak, miért nem türelmesek velünk, miért nem tartják tiszteletben a mi akaratunkat? Azért mert csak bábok, nekik az ártatlanság álcája mögé bújva kell minket túlkiabálniuk és a kérdéseinket, kéréseinket nem meghallaniuk a nagy üvöltözésben. Mit lehet tenni? Egyenlőre semmit, mert nem forr még rendesen a trutyi. Légyszar vagyunk a palettán akiket nem vesz senki komolyan. Ezt a népet évszázadok óta próbálják szétzilálni, lassan sikerülhet, mert öregedő nemzet lettünk. Mást már nem kell csinálni a "támadóknak" csak butítani a fiatalokat és minél tovább életben tartani az öregeket. Ez szépen lassan szétzúz majd minket. Nem is hagynák, hogy önellátók legyünk és ezért hisztiznek ha gazdaságilag nyitunk kelet felé, mert tudják hogy az a régió is el tudna tartani minket. Összességében egy olyan összetett problémával állunk szemben, amit itt biztosan nem fogunk tudni kitárgyalni.
 • Árpi #13 2016. november 3. 18:20

  14
  @farrd: Hát kb. De ha a probléma megoldását le kell egyszerűsíteni, akkor csak egyszerűen az önellátást tudom mondani, mert ez a megoldás, és miként egyre jobban távolodunk ettől, úgy távolodunk a megoldástól és a boldog élettől is.
 • einstein #12 2016. november 3. 18:20

  15
  @nagyarpi0011: remélem összejön,én is minden este azzal fekszem le hogyan lehetne kiszállni a mókuskerékből:D
 • Árpi #15 2016. november 3. 18:22

  16
  @einstein: De legalább gondokkozol rajta ! Van aki leélné az életét az éjjel-nappal judapest meg a valótlan világ elött.... Tisztelettel edózom neked, hogy ilyen vagy, aki nem akar részt venni ebben ! kalap
 • képtelenség.hu 2016. november 3. 18:26

  17
 • Árpi #17 2016. november 3. 18:30

  18
  @cadmagician: Te most komolyan idelinkeltél egy index linket ? rotfl Elvetemült vagy ! rotfl
 • Mihatika 2016. november 3. 18:31

  19
  Erről az jut az eszembe hogy segítsek másokon. Segítettem 10 éven át. Jött a "haver" valami gond van a kocsimmal. Megjavítottam. Nem kellett provident hitelt fel vennie.Máskor is jött meg az ő haverja is. Nem volt hozzá hibakód olvasóm, vettem. Majd sorjáztak szépen tömött sorokba.Mér kérsz érte ennyit? Hát haverok vagyunk vagy mifaxom. Én kértem elnézést. Majd a sors úgyhozta nekem kellett segítség. Telefonáltam nekik help!
  KIRÖHÖGTEK!! Ügyes vagy megoldod.Na ennyit a segítségröl.A tanulság 1 marha sem csinál nyarat. És nyugaton sincs máshogy.Mert mindenütt csak emberek laknak. Ne oszd meg és uralkodj. Kint azért jobb mert ők elöbb kezdték a fejlődést. Ergo soha nem fogunk felzárkózni hozzájuk mert ők nem várnak meg minket mert tovább fejlődnek. Mint az életkor: a 40-est soha nem éri be a 30-as csak ha a 40-es meghal
 • yust #17 2016. november 3. 18:31

  20
  @cadmagician: Jaj, öntöd itt az olajat a tűzre! :D
 • Árpi #17 2016. november 3. 18:39

  21
  @cadmagician: Egyébként miért nem lehet asztali megjelenítés táblagépen ? Hiába nyomom át a böngészőmben itt akkor is így marad :(
 • einstein #13 2016. november 3. 18:51

  22
  @farrd: öööö...köszi:$ Pedig csak puffogni szoktam főleg, mert sok mindennel tele a búrám(meg a tköm)
 • farrd #22 2016. november 3. 19:03

  23
  @einstein: Lehet puffogsz, de azt intelligensen teszed. De most már befejezem, mert azt hiszik a csajod vagyok. rotfl
 • LongJohnHolmes 2016. november 3. 19:14

  24
  Egyet tudtok tenni, mint egyed. Először is felkutatjátok és megértitek, hogy mi folyik a világban. Kik és miért csinálják azt amit. Ha már valamit megértettetek belőle, akkor azt már továbbadjátok másoknak gondolkodásra. Meggyőzni ezekről a dolgokról nem lehet senkit, mert elsőre senki agya nem tudja befogadni azt az aljasságot, amit tesznek az emberiséggel. Már maga a téma kutatása is rengeteg idő nemhogy a megértése és annak elfogadása. Erre nagyon kevés embernek van ideje, kedve és bátorsága. Minden újabb szintre jutáskor egyre magányosabb és elkeseredett lesz. De nem szabad feladni, fel kell nyitni mások szemét is, hogy megtalálja a valódi ellenségeit is, mert csak akkor tudja megtalálni a védekezés és később a támadás módját is. Ez a folyamat évekig tart és ráadásul élettapasztalat és emberismeret nélkül nagyon nehéz.
  Egy fiatalnak megérteni ezeket a dolgokat szinte reménytelen, úgy, hogy az ellenségei óvodás korától kezdve mosták át az agyát és akikben megbízik. Ha őket megtagadja mikor rájön, hogy átverték, akkor rettentően magányos lesz, mert alig vannak akik felvilágosultak és akiket ismer és meg lehet bennük bízni. És itt nem beszéltünk arról, hogy egy fiatalnak a párosodás a legfőbb problémája és nem az, hogy egy számára ismeretlen veszélyt kutasson a távolban. Sőt támadja azokat, akik ilyen témákkal próbálják felborítani a lelki egyensúlyát. Mire kinő ebből, addigra már kinő abból a korból is, akik forradalmat tudnának csinálni. Így lesz lassan rabszolgája mindenki a gazdáinknak. Ez a dolog túlmutat a magyarokon a stadionokon de még a fehér emberi fajon is. Azok, akik csak egy pártban, országban vagy népben gondolkodnak egyáltalán nem látják, hogy mi folyik a világban. Ha egy-egy valóságalapú hír kikerül a sajtóba el sem éri az ingerküszöbüket, mert nem is tudják mi az értelme annak amit olvasnak.
 • einstein #23 2016. november 3. 19:21

  25
 • ArkaChopa #13 2016. november 3. 19:34

  26
  @farrd: nem értek mindenben egyet. Szerintem a Magyar nemzet igenis erős, és ezt az évezredes fennállásával már be is bizonyította. De ez a "minket mindig mindenki bánt" inkább öregasszonyos sikoltozásnak tűnik, és sajnos a népünk vezetői is mindig ehhez a demagóg dumához fordulnak. Mert egyszerűen nem tudnak mást mondani, sajnos mások sem... Pedig a Magyar harcos nemzet, nem egy anyámasszony katonája, aki állandóan rémüldözik, hogy minket bántanak. Jöjjenek ide, és szétb@sszuk őket. Ennyi.
  Kár lebegtetni ezt a homályos "el akarnak pusztítani" szöveget, mert ez eddig sem sikerült, és ezután sem fog. Ez csak megfélemlítésre és elbizonytalanításra jó, de a nemzeti öntudatnak nem tesz jót. Ne siránkozz, harcolj.
  Épp ez a migráncs helyzet bizonyítja, hogy erővel kiállunk az igazunk mellett, és a többiek ostoba hozzáállása ellen.
  Magyarország minthogy eddig is, további ezer évig fenn fog állni, persze ehhez az kell, hogy vezetőink ne tegyenek ostoba lépéseket ez ellen...pl. betelepítés....kalap
 • farrd #26 2016. november 3. 20:11

  27
  @ArkaChopa: Jó lenne hinni a szavaidban. Ha valaki akkor én nem kesergem. Itthon maradtam annak ellenére hogy elmehettem volna, és 15 év után elértem, hogy ingatag ugyan, de van egy normálisan élhető életem. Nem jön ide senki akinek szétbaszhatnád a száját, mert nem ezt a játékot játszák nem egy ország pályázik ránk (nem csak ránk, hanem akik még nem hódoltak be). Legyen igazad, azonban én azt mondom, hogy láthatatlan, de létező ellenség ellen nem könnyű küzdeni.
 • Tengelyikusz 2016. november 3. 20:13

  28
  Ez egy nagy összeesküvés a Magyarság ellen!!
 • Bulcsuvezér 2016. november 3. 20:35

  29
  Erről eszembe jut az egyik himnuszunkból egy részlet " Magyar legyen hited és lészen országod"
 • Árpi #17 2016. november 3. 20:47

  30
  @cadmagician: Kérdeztelek. kalap
 • Árpi #28 2016. november 3. 20:47

  31
  @Tengelyikusz: Persze ezt sokan nem hiszik el... Sajnos... De amúgy az egész világ ellen is megy...
 • Árpi 2016. november 3. 20:51

  32
  Sok a geci otthon, de mindenhol. Viszont hiszem, mert hinnem kell, hogy van még jövő ott, és hogy ha valakik, hát mi magyarok a végsőkig kitartunk ! Ne legyen minden egy múló gondolat !
 • [ törölt felhasználó ] 2016. november 3. 21:03

  33
  Nem kell mindenfélét belemagyarázni a videóba. A hangsúly a hatékony termelői munkán van. Mint ahogy a narrátor mondja míg mi a futószalag mellett robotolunk a német azon agyal hogy hogy lesz még gyorsabb a termelés vagy hatékonyabb az értékesítés. Nem azon hogy hogy verjenek át, mint azt páran feltételezik.
  Gondolkodásmódbeli különbség van köztünk. Ezt már jó néhány éve tapasztalom, tanulmányozom a saját szakterületemen. Az automatizálás a vesszőparipám.
  Itthon nap mint nap tapasztalom hogy ha bemegyek egy nagykerbe, hogy ugyanazokat a számításokat, felesleges mozdulatokat napjában többször elvégzik az emberek ahelyett hogy használnának excelt, saját szoftvereket és rendszerbe gondolkoznának. A legtöbb munkahelyen nem tudnak megalkotni egy saját rendszert mert még ha ki is talál valaki valami okosat a másiknak biztos nincs ínyére. Persze a vezetőkön múlik minden de azok sem specialisták.
  Az oktatásban kellene fejlődni, hogy a tanultakat a gyakorlatban is tudjuk alkalmazni. A számítógépes oktatás pedig el van maradva egy generációval.
 • yust #33 2016. november 3. 21:17

  34
  @_voodoo_: ja, csak az ő "hatékony termelői munkájuk" abból áll, hoyg kitalálják, hogy mi hogy dolgozzunk nekik többet. ami még nem is lenne baj, ha valóban jót találnának ki. de mivel az egész a részükről annyiból áll, (ahogy a videón is látható, és ezért is gondolom, hogy lehet hogy a video ironizál) hogy kitalálnak valamit és hátradőlnek a székükben, és nem érdekli őket, hogy az valóban jó-e, a pénzt így is-úgy is megkapják érte, az ötletüket meg majd valaki végigveri a rendszeren és belemagyarázzák hogy jó volt. míg odalent, a futószalag mellett ha valakinek lenne ideje egy jó ötletre, azt le se szarja senki. na.. bocs... csak van valamelyest rálátásom ezekre a dolgokra, eddig visszafogtam magam és nem szóltam semmihez, de ez túl közelről érint és túlságosan bosszant nap mint nap.
 • [ törölt felhasználó ] #34 2016. november 3. 21:29

  35
  @yust: Találj ki te valamit és tukmáld rájuk! Az olcsó munkaerőt mindenki kihasználja amíg lehet. De ismered a mondást: "Kettőn áll a vásár"
 • ko-pi #24 2016. november 3. 21:58

  36
  @LongJohnHolmes: Veled volt már régebben "komment-váltás". Nem emlékszem rá, hogy egyetértettünk-e vagy sem, viszont amit most írtál, az nem hogy minden mondatáig stimmel, hanem faszán össze is foglaltad.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!