Ez tofu, különböző módon elkészítve. Gyakorlatilag szója-sajt. Itthon is lehet kapni, sokféle formában, nekem még nem sikerült finoman elkészíteni, de Kínában nagyon fincsik vannak. Brit tudósok szerint európai ember óvatosan fogyassza, mert tele van fitoösztrogénnel, amit ha túltolnak, petefészek-, meg mellrák lehet a vége.
Akkor ebből most lehet csinálni rántott húst, rántottát, és vérben ázott szőrpamatot is! Praktikus.
Amúgy nekem az jött le, hogy vagy nagyon finom, vagy ezek nagyon ráérnek... Annyi energiát és időd elszöszmötölnek vele! Meg most olvastam valami cikket hogy 1 kiló marhahúshoz hány liter vízre van szükség, és hogy a szójához meg mennyivel kevesebbre. Hát... amennyi vizet ezek elpacsálnak, vannak kétségeim...
Amúgy, ha már a szójánál tartunk, én emlékszem még a rendszerváltás után lehetett kapni ilyen szójaizéket, ki is próbáltuk, és ettünk szójapörköltet, meg hasonlókat... manapság meg nem látok ilyet sehol, pedig mindenhol azt mondják, hogy ez a jövő. Most akkor mi van?
PuhapÖcsi 2019. január 8. 20:19
12