Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Egyre inkább úgy érzem nekem is kell egy mosó. ..

16 hozzászólás

 • woody január 31. 19:31

  1
  A lovatrotfl
 • woody január 31. 19:33

  2
  Hú egy kamiont de szeretnék lemosni ezzel! Vagy mindet
 • Gabor0827 február 1. 13:28

  3
  Kimosta a dért a deresből????? :D
 • MJoe február 1. 18:37

  4
  Nekem egy Karcher van. Minden évben alig várom a tavaszt, hogy a járdát (ami az északi oldalon van) lemoshassam
 • AsconaB #4 február 1. 20:26

  5
  @MJoe: Itt is tiszta zuzmós meg algás taknyos a beton, sok a víz az árnyékos részeken. :/
  Én ezzel szemezgetek AW130 az Árukeresőn - magasnyomasu-moso.arukereso.hu
 • Gendernyúl #2 február 1. 21:14

  6
  @woody: khm.. ha egyszer állásra lenne szüksége, kedves woody asszonyság.. nálunk valóra válthatná az álmait like :D
 • Gendernyúl február 1. 21:51

  7
  Szerény véleményem szerint, aki vásárláson gondolkodik, előtte készítsen egy üzleti tervet, mire szeretné használni, milyen gyakran és ennek arányában mennyit költene rá, úgy nagyjából melyek a célkitűzések.
  Sima, otthoni felhasználásra teljesen jók az Aldi-s, Lidl-s mosók is, 3 év garival, arra meg vannak csinálva.
  A hitachi-t nem ismerem, de a Kärcher-t sajnos igen, tipikusan a márkát kell megfizetni, amúgy kínai cucc.
  Abból k5 az alap, de műanyag a belseje, filléres szelepekkel, felépítéssel, műanyag fúvókákkal, ami tuti 2 év alatt cserélhető.
  A szürke persze f_szább, ott már fém cuccokkal, de a mostaniak nem hasonlíthatók össze a 90-es évek kärcher-jeivel.
  Pár éve újítottam fel egyik haver ilyen gázolajos mosóját egy szívességért cserébe ("nincs ingyen sör";), na az, sima széles fúvókával a másik haver kuriózum motorjáról egy gardenparty-n még a festéket is könnyedén leszedte.
  A legnagyobb ellenség a koszos, szemcsés víz és a fagyás, télen nem jó a kisházban tartani.
  A vidivel kapcsolatban fát nem szabadna ilyennel mosni, felpuhítja és szétszedi. Kocsit mosni nem jó, mert csíkos marad, betont, járdát, idővel ugyanúgy tönkre teszi, traktorra és krosszmotorra viszont kötelező darab.
  Csak jóindulatból mondom, szerintem vagy a max. 50e-ig kategória, vagy a 200e fölötti, vagy pedig egy használt, felújított régebbi. A többi pénzkidobás. Mint megannyi más a mai világban.
 • AsconaB #7 február 1. 22:20

  8
  @Gendernyúl: A Hikoki-nak van szifon funkciója, ez kicsit érdekesebbé teszi meg szerintem jó minőségű gyártó. Egy kis 1200w-os sarokcsiszolót is nézegetek tőlük. De fogtam már csavarbehajtót is elég jó cucc, így bizakodva vennék ilyen márkát.
  Egyébként úgy vagyok vele inkább jobbat valamivel és tovább kitart mint gyengébb olcsóbbat. Bár azokkal sincs semmi baj. Parkside-os cuccokat sokat látok pl, sőt még vállalkozóknál is mostanában, nagyon felfutott.
  Na de mosó, itt a faluban valóban veretik vele a kerítést is meg még a malacot is perzselés után. Az autót inkább a kisebb nyomású porlasztással vagy minek nevezik azt és a mosószeres tartállyal lehokizni aztán hagyni állni és le csapatni.
  Mondjuk mindegy ez is csak elképzelés részemről, ki tudja mikor lesz belőle valami.
 • Gendernyúl #8 február 1. 22:43

  9
  @AsconaB: Lutri az összes sajnos, az a baj. Gyerekkorom óta javítgatok ezt-azt, bár manapság már nagyon nyomós ok kell , hogy nekiálljak, a neves, nagy márkák átb_szósak a hobbi kategóriában, a jó meg horror.
  A nevesincs gyártók sokszor összehasonlíthatatlanul jobbak, mert bizonyítani akarnak, vagy pedig valami bődületesen borzalmasak.
  Ár/érték arányban, otthoni felhasználásra ezért tanácsolom mindenkinek a Lidl/Aldi-t. Sok ismerős, iparos használja és azt mondja bírják. Persze egy makita gérvágónál a 45 fok az biztos, egy Parkside-nál nem annyira. De kb. dupla ár, kinek mire kell.
  Ha veszel valamit szerintem azt nézd kapsz-e hozzá alkatrészt, ha 2 év múlva kell (pl. kärchernél kb. annyit bír egy szár 10 ezerért),
  Vagy bármi bajod van vele, vissza tudd vinni. Aldi/Lidl 3 év.
 • AsconaB #9 február 1. 22:54

  10
  @Gendernyúl: Igaz, tudni kell kifogni. Mint ezt a Redmi Note 8-at amiről most netezek. Nem akarom elkiabálni, de úgy látszik sikerült. :) Bár ez a második Xiaomi-m, szóval nem lepődtem meg.
  Megszívlelendő tanács amit mondasz. Mondjuk pont van is egy Lidl 15km-re oda el is jutok könnyen, de vissza vinni sem probléma.
 • Gendernyúl #10 február 1. 23:31

  11
  @AsconaB: Pszichológia minden, manapság abból áll a világ, semmit nem lehet elhinni. Aki egy kicsit is nagyobb, az alkalmazza a szakembert és úgy befolyásolják a parasztot, ahogy csak lehet. És ez így megy mindenféle szinten....
  Telefonban nem vagyok otthon, véleményem szerint az összes elekrtonikai szakember a Marsról származik... fura alkatok, rohadtul vigyázni kell velük...
  De az biztos, hogy soha nem neteznék telóról rotfl
  Lehet a neten rendelni ezt-azt, mert olcsóbb, de ha valami gáz van vele, akkor benne van a pakliban, hogy éveket futsz utána. Mondjuk most kijön majd valami új garanciális törvény, de akkor is kinek van kedve pereskedni.. Boltba megfogod, kifizeted, számlát elrakod és 2 év múlva visszaviszed, hogy tönkrement ez a sz_r adjátok vissza a pénzem. Te tudod, de én ezt teszem.
 • woody #6 február 2. 06:50

  12
  @Gendernyúl: felíromrotfl
 • _V_ #2 február 2. 07:20

  13
  @woody: Annyira nem élvezetes egy kamiont lemosni, hidd el. :D Mikor 4 méter magasra kell felnyomni a vízet és hullik vissza az emberre... :D Főleg télen. :D Mmm, igen, az kellemes. De persze azért van a bőrünk, hogy megvédjen, a szappan meg azért, hogy tisztítson. rotfl
 • Baleer február 2. 14:46

  14
  Ahogy Gendernyúl már fentebb kifejtette a Karcher-ről...
  Mi több gépüket is vettük már otthonra is és céghez is, nagyon hamar tönkre mennek a sárgák. A szürke (ipari) már más tészta, de az ára és kihasználtsága nem magánszemélynek való.
 • Gendernyúl #8 február 18. 21:34

  15
  @AsconaB: Hétfőtől lesz a Lidl-ben 36 -ért a magasnyomású mosó, ha még gondolkodsz rajta like
 • AsconaB #15 február 19. 11:49

  16
  @Gendernyúl: Szoktam nézni a szórólapot hétről hétre. Igen elég jó, és ebben is van szifon funkció.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!