Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

15 hozzászólás

 • koppany82 2015. április 3. 22:40

  1
  www.youtube.com/watch?v=vc2cPuwpqTg

  Aki nem látta, pótolja...
 • Matula #1 2015. április 3. 22:50

  2
  @koppany82: Én láttam feliratozva ezt a mocskot.a belem kifordult tőle.vietnámba készülnek a srácok de elötte van egy kiképzés.a katonákat alázzák rendesen aztán bekattanik az egyik és lelövi az őrmesterét ez már a kiképzés végén van,és magával is végez.de elgondolkodtató film mert érzelmek nélkül mutatja azt ami megtörtént.nemhiába vált pár katona mészárossá vietnámba
 • [ törölt felhasználó ] #2 2015. április 4. 00:00

  3
  @Matula: Másként nem láthattad, mert nincs hozzá szinkron és remélem nem is lesz(a kiképzőt lehetetlen lenne szinkronhanggal visszaadni).
  Ha meg szerinted az a film egy mocsok, minek álltál egyáltalán neki? Semmiféle meglepetés, vagy übercsavar nincs benne, amiért neked csalódnod kellett abban a filmben. A címe is utal rá, a hírneve is utal rá, hogy az a film miről fog szólni. Ezt a postot meg végképp nem értem minek raktad ide, ha szerinted ez az egész egy mocsok.
 • Airmen 2015. április 4. 00:42

  4
  Ha óbégatnak, attól jobban fognak harcolni?A legtöbb úgyis csak azért áll be katonának az USA-ban, hogy utána Afganisztánban lógassák a tökeiket.Ha igazán mázlisták akkor jöhetnek Európába vagy mehetnek Japánba, esetleg Dél-Koreába. :D

  Aztán 100.000-ből egy mindig bekerül a hírekbe, mert mészárol egyet valamelyik bázison....
 • Airmen #3 2015. április 4. 00:44

  5
  @kisokka: Ha nem egy ócska amcsi propaganda film(mint a mai "sztár" az Amerikai mesterlövész), akkor még meg is nézem :)
 • [ törölt felhasználó ] #5 2015. április 4. 00:53

  6
  @Airmen: A kiképzős részek a legjobbak benne, ez kétségtelen. Utána se rossz, de már más hangulat.
  Egyébiránt szerintem egy kiképző legyen a lehető leggec­ibb, óbégasson egész nap és szemétkedjen annyit, amennyit csak tud. Nem jövök a szar sablonszöveggel, de így a legkönnyebb kiejteni azokat, akik nem éles helyzetre valók és kb. ennyi. Úgy hiszem ezt a világ összes hivatásos haderejénél így csinálják.
 • paraj #4 2015. április 4. 06:37

  7
  @Airmen: Ha nagyobb stressznek ki tudják tenni őket a kiképzés alatt mint ami élesben éri őket akkor igen, jobb katonák lesznek mert nem akkor omlanak össze amikor többek élete megy rá.
 • Matula #3 2015. április 4. 09:13

  8
  @kisokka: ez nem csalódásról szól hanem az értelmetlen túlzásba vitt bunkóságról.nem hinném,hogy jobb katona lessz az akivel ordibálnak meg kitólnak éjjel nappal.akkor éles helyzetre csak az a jó akit szétszivattak? nálunk is volt a honvédségnél orditozás de módjával.volt egy tizedesünk az a vegyimentesitőt rendszerint a felmosóvizbe öntötte de jó sokat.aztán felmoshattad vagy 5 ször 6 szor a hosszúpályát négykézláb,a végén meg felrúgta a felmosó vödröt.ettől jobb katona lettem? a szakaszvezetőnő az étkezdébe vagy 20 vödör vizet locsolt szét azt érte el vele,hogy kb 1000 sorkatona feltorlódott nem engedték be őket enni mert balesetveszélyes. az őrnagy meg elküldte a picsbe a szakszi nőt ment a sirás tőle :) nálunk kint volt a tábla azzal a szöveggel és ezt skandálta minden hivatásos katona: Bátran férfiasan,emberségesen ! na az emberséges szó hiánya a próbléma itt.
 • DrGore #8 2015. április 4. 12:47

  9
  @Matula: Nem csak a nem alkalmasakat szűrik ki hanem ezzel nevelik a katonákat feltétel nélküli engedelmességre is, hogy gondolkodás nélkül kövessék a parancsokat. Bár csak geciskedésnek látszik de ez egy pontosan megtervezett és kivitelezett folyamat. Különben meg nem hiszem hogy jó ötlet lenne az tengerészgyalogságot egy kalap alá venni a honvédséggel.
 • hiperyc 2015. április 4. 14:33

  10
  bőgőmajmok -.-
 • [ törölt felhasználó ] #8 2015. április 4. 18:20

  11
  @Matula: Szerintem DrGore leírta a lényeget, nem tudom mit kellene ezen még magyarázni. Ha Pyle esete neked csak úgy jött át, hogy milyen kis szegényke, akkor ez van.
 • Matula #9 2015. április 4. 19:36

  12
  @DrGore: igazad van, a mészárosokat nem kell a katonákkal összemérni kalap
 • Airmen #7 2015. április 5. 00:56

  13
  @kisokka: @paraj: Lehet, hogy nektek van igazatok.Én mondjuk nem voltam katona(talán ezért nem értem :) )
 • ulaci79 #8 2015. április 5. 08:22

  14
  @Matula:

  A "fókázás" felénk is ment rendesen illetve egyébb nyalánkságok amit rüheltem csinálni.
  De sajna ennek is megvolt az oka,ne gondolkodjon az emberke.
  Fizikailag és mentálisan legyen annyira lefáradva hogy másra már ne jusson ideje.
  Pl azon elmélkedni hogy otthon mi van.
  Hogy Gizike megvárja-e és ilyenek.
  Mert azért őrszolgálatban ott volt velük az éles löszer és rohadtul nem akartuk hogy hatalmas szívfájdalmában csak úgy poénból ellkezdjen kilövöldözni a toronyból vagy a szájába vegye a fegyver csövét.
  Láttam hivatásos katonákat össze roppani külföldi szolgálatban csak mert az asszony félre kuffantott,akkor mit várunk egy sorkatonátol........
  Persze a jutamazás résznek is meg kellet lenni,ezek voltak a délutáni kimenők vagy a hétvégi eltáv. Vagy vezetési gyakorlaton egy kis off road. :)
  Persze voltak szemét tisztesek,nekem is jutott,de aki látta a végét a dolognak túlélte.
 • pushup #12 2015. április 7. 19:36

  15
  @Matula: itt a "katonák" esetén kire gondoltál? a magyar honvédségre? muhaha!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!