Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.

Szóval. .

ugye Far Cry 5 megjelenés, kellene 2 új videókártya Crossfire-ben, hogy ultra grafikával is valamilyen szinten élvezhető legyen a játék.

Ránézek, rendelek, holnapra itt van, semeddig sem tart.

Ránézek, nézek, nézek. Ezek megzakkantak, másik oldalt nézek, azok is.

Mi történt, 1,5 év alatt a videókártyák ára a duplájára, némelyik háromszorosára nőtt? Cunami, Fokushima, Kim Jong-un, szúnyogok, vagy mi?

Keresés. .. . a kártyák ára a bányászok miatt kalibrál az egekben, mivel felvásárolták a készleteket, a gyártók pedig nem bírják tartani az iramot.

Oké, bányászok. - Fejlámpa, csákány, sújtólég, 7 törpe, arany, gyémánt, stb. címke.

-James! A 16-os tárna beomlott, rengeteg a sebesült, van nálad videókártya?

-Persze, hogy van, felvásároltam, kettő is, kell az egyik?

-Jaj de jó, elfogadom, megmenekültünk, hurrá!

+ fél óra böngészés, értelmezés, ja, ezek nem olyan bányászok.

Talán hallott már mindenki a Bitcoin-ról, egy magamfajta halandó számára ködös, megfoghatatlan, szürreális kriptovalutáról, amit utoljára vagy 5 éve a haver ajánlgatott, hogy ebben van a jövő, vegyél vazze, semmibe sem kerül!

Ja mondom, FB nuzik, vegyetek csak bátran, hiszem ha látom!

Bekövetkeztetett!

"A bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amelyet 2009. január 3-án egy ismeretlen (fórumos nevén Satoshi Nakamoto) bocsátott ki, közvetlenül a 2008-as amerikai bankválság kirobbanása után. Az elnevezés vonatkozik továbbá a fizetőeszközt kezelő nyílt forráskódú szoftverre, és az azzal létrehozott elosztott hálózatra is.

A bitcoin nem függ központi kibocsátóktól és hatóságoktól, sem egyéb megbízható harmadik féltől, mivel a peer-to-peer hálózat csomópontjai által tárolt elosztott adatbázisra támaszkodik. Az adatbázis tartalmazza a fizetések adatait, garantálva az elektronikus fizetőeszközökkel szembeni alapvető követelményeket. A biztonságot digitális aláírások és proof-of-work rendszer adja. [2]

A bitcoinok biztonságosan tárolhatók egy pénztárcafájlban, személyi számítógépen, mobiltelefonon, külső adathordózókon vagy felhő alapú szolgáltatóknál, küldésükhöz és fogadásukhoz pedig csak a küldő illetve a fogadó bitcoincíme szükséges. A peer-to-peer felépítés és a központi irányítás hiánya megakadályozza bármilyen hatóság számára, hogy a forgalomban levő pénzmennyiséget és tranzakciókat kontrollálja vagy befolyásolja, ami lehetetlenné teszi a manipulációt és infláció gerjesztését.

Nem hivatalos jellege miatt ISO kódja nincs, de általánosan használt megjelölése a BTC. " -forrás Wikipédia

Szóval, adott 2 bűnöző, az egyik küldi a cuccot, a másik fogadja, majd a mobiljáról átruházza a coin-t és se banki kezelési költség, se nav, senki nem tud róla, tiszta üzlet, veszteség nélkül.

De ugye ilyet hol lehet szerezni?

2010 -es árfolyam - $0.08 dollár, jelenleg pedig $9205 dollár, ami 2.383.869 ,- Ft. 1 darab!

Nos, Nakamoto zsenialítása megkérdőjelezhetetlen, a kriptovaluta bonyolult számításokkal előállítható, de a mennyisége, mint a természetes nyersanyagoknál is véges!

Tehát minél kevesebb lesz előállítható, annál magasabb lesz az értéke.

A valuta berobbanása után számtalan hasonló is megjelent a piacon, az előállításukhoz a számításokat ugye gépek végzik, de mivel 1 alaplapba általában csak 1 processzor bezsúfolható, viszont videókártyából akár 8-at is fel lehet fűzni, ráadásul a kártya tökéletesen el tudja végezni a számításokat, roppant népszerűnek számítanak a bányászok körében!

Közvetve természetesen nem csak szegény Pocoknyúl fizetett 3x annyit 2 kártyáért, hogy pálinkagőzös környezetben kikapcsoljon egy kis játékkal mai korrupt, borús jövőképmentes világból, hanem az üzleteket, gyártókat is óriási veszteség éri eme előre nem látott, furcsa szituáció miatt.

A gyártók próbálnak reagálni, kifejezetten bányászkártyák bevezetésével, de hogy mit hoz a jövő, kétséges és elgondolkodtató, lényegében a jövőben bármi megtörténhet!

Akár ez is:

Végezetül szólnék azokhoz, akik képben vannak a témában:

-kléni: echo off nem vót még és nem mindenki guru, akadhatnak olyanok, akik ezt nem tudták (ahogy én sem)

-Csirke: posztolhatnál néha zenét is

-árpi: vállald fel, mindig is azt mondtam. .. :D

-King: köszi a barátságot!

-Cad: .. ..

Hosszú hétvégét mindenkinek! :love:

15 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!