Vigyázat! Cookikat tolunk! Adatvédelem.
A vasember nőjét bíróságra citálták egy saját terméke kapcsán - vesztett!

Gwyneth Paltrow mostanában felhagyott a színészkedéssel, és a saját életmód tanácsadásaival és ahhoz köthető Goop nevű boltjával foglalkozik. A Goop bizonyos körökben (felső) igen népszerű, és ennek oka, hogy Paltrow kisasszony rendkívül gazdag családból származik, és amit ő mond az csak szent írás lehet. Jól öltözik, jól néz ki még így 45 évesen is, és 2 gyermek szülése után. Csak tudhat valami titkos receptet a JÓ léthez. Nos ő pontosan ezt hirdeti. Ha hallgatsz rá, akkor harmonikus leszel magaddal és a környezeteddel, nyugodt leszel, békés - szóval világbéke.
Azonban mint minden kuruzsló sámánnak, neki is lettek nem csak követői hanem ellenségei is. Nem csoda, hisz olyan életmód tanácsokat ad a cége a Goop, hogy - nyugodtan hagyd magad megcsípni a darázstól (apiterápia). Hisz a darázs természetes. Te is természetes vagy. Nem lehet ebből gond, csak szép lesz a bőröd! - Nos ebbe már konkrétan belehalt egy 55 éves nő. Igaz most már végképp természetes lett a bőre, természetes szürke.
Ezenkívül szerepel a repertoárban
- Gőzöld a hüvelyed fekete ürömmel (Több nőgyógyász elájult ettől, mert szerintük ez káros)
- arany vibrátorral tökéletes lesz a szexuális életed (. .. .miért is?)
- ne használj melltartót, mert nem természetes és ráadásul mellrákot okoz! (mi van???)
- Az ember természetes, a nap természetes, a nap sugárzása természetes. Mivel minden a természetből származik, így azok kölcsönhatása nem káros. Nyugodtan napozzál! (Bőrrákról hallottak már?)
- Vaginaharmonizáló jádegolyók amelyek kiegyensúlyozott szexuális életet okoznak, beállítja a hormonokat és teliholdkor feltölt energiával!!! (ezért perelték most be őket, mert több frusztrált nőnek nem vált be)
- Gyereknyugtató permet. (Igen! Dobd félre a nevelést, fegyelmezést, elég csak szétfújni ezt és mindennki tök nyugodt lesz)
- Energiavámpír eltávolító/semlegesítő spray! (Igen, jól olvastátok!)

Nos láthatjuk, hogy rengeteg ötlettel álltak elő, amelyek olyan embereket céloznak meg, akik fogékonyak erre. Persze mondhatnánk, hogy megérdemlik, meg aki hülye haljon meg, de ez nem így van. A Goop tudatosan használja ezeket a szlogeneket és tanácsokat pontosan azért, hogy Paltrow kisasszony méregdrága cuccait el tudják adni. Nyilván értelmes ember nem vesz ilyet, ezt ők is tudják ezért keresik a másik vásárló kört. Akkor viszont. .. . vagy hülye vagy csaló Gwyneth Paltrow és a Goop!

Jelenleg a Vaginaharmonizáló jádegolyók miatt perelték be őket, amit el is vesztett a Goop. Ugyanis nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani annak jótékony hatását. Sőt az ellenfelek szakértői egyértelműen bebizonyították, hogy ezek a golyók a hüvelyben fertőzést okoznak a nehezen tisztíthatóságuk miatt. A Goop most 140 ezer dollárt fizetett büntetésként, és minden terméket visszavásárolt. Valamint el kellett tüntetni a hamis szlogenjüket a termékről. A Goop tovább kardoskodott, hogy szerintük ez nem így van (lehet mégis inkább hülyék), a termékük igen is hasznos, de az ügy gyors lezárása érdekében kifizettek mindent.
Az ügy további érdekessége, hogy a Jádegolyók csak 55-66 dollár körül voltak,és ebből lett ekkora kártérítés és per. Ezenkívül a fogyasztóvédők még 50 olyan terméket találtak és készülnek perelni a Goop-ot, amely valótlan egészségügyi hatásokkal kecsegtet.

A hülyeség rendkívül ragályos!

És ami erről eszembe jutott, Philp K.Dick könyve, illetve idézete -
"A hajam olyan száraz, olyan kezelhetetlen. Mit csinálhat ilyenkor egy lány? Csak bedörzsöli a fejét a bársonyos UBIK hajkondicionálóval. Öt nap alatt frizurája élettel teli lesz, fényesebb! Az UBIK hajlakkal együtt abszolút biztonságos amennyiben követi az utasításokat!"
Akinek ez nem mond semmit, az olvassa el az UBIK című könyvet, aki meg olvasta az pontosan tudja mire gondoltam! A könyv és a fenti Goop történet pont ilyen (Lev Grossman kritikus úgy írta le, mint) „egy mélyen aggasztó egzisztencialista horrormese, egy rémálom, melyből soha sem biztos, hogy fölébredtél”.

13 hozzászólás

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Belépés, vagy ingyenes regisztráció!